Oznámenie tehotenstva

10. máj 2023

Som v 6t. V nedelu pridu k nam svokrovci aj moji rodicia na obed, zvykneme ich tak spolu pozyvat, kedze mame dobre vzahy. Na poradni som uz bola, no babatenko je este velmi mini a sediecko este nebolo vidno, ale je vsetko ok. Oznamili by ste to uz? Zacina mi byt aj zle, ocakavam coskoro aj zvracanie, a mylsim ze to potom starsia dcerka aj vykeca..tak preto by sme to uz chceli asi povedat ale stale je tam to ale🙃

deti95060810
10. máj 2023

nie, nevravela....
svokrovcom sme oznámili len prvé tehu...tie ďalšie tehu si museli všimnúť samy....

1samer11
10. máj 2023

Ja osobne by som s oznámením ešte počkala, aspoň do 10tt... Si ešte v začiatkoch, nik si nič nevšimne 🙂 držim prsty, nech všetko dobre dopadne 🤗

1katkas
10. máj 2023

Ja som svoje každé tehotenstvo oznámila na začiatku nech sa rodina teší spoločne so mnou 🙂

romanka06
10. máj 2023

Nie.

misienka123
10. máj 2023

Určite nie.. mám skúsenosť, že sme oznamili a potom bohužiaľ nevyšlo..pri druhom v 4. mesiaci a treťom tehotenstve zač.6 mesiaca

lelelienka
10. máj 2023

Len mame by som to povedala, svokrovcom urcite este nie, to ma cas.

svetlonos
10. máj 2023

@misienka123
ja by som pri tretom asi rovno poslala foto s porodnice ako oznamenie 😂

maskpure
10. máj 2023

Pokojne oznam, ak to tak citis 🙂

svetlonos
10. máj 2023

Autorka,
nie nehovorila by som nic a starsia nic nepovie, ak nebude vediet. Nevolno ti byt nemusi a ak ano, pokojne povedz, ze ta trapi nejaka crevna viroza. Pre mna by to bolo hrozne skoro. V lete som uplne na zaciatku, mozno 4 tyzden, potratila. Ja by som nezniesla tie reci okolo toho, keby to poviem skoro.
Aj teraz som to povedala pomaly az v 4 mesiaci a aj tak len pre to, lebo maly to uz vedel. Nechcela som z neho robit vymyselnika a tvrdit, ze nema pravdu. On o tom vedel koli (ne)noseniu.
Keby nasi nedosli na navstevu (byvame daleko) tiez by som to povedala tak neskoro ako sa da, co vo vasom pripade je nerealne 🙂
Ale 6 tyzden je fakt este skoro, aspom pre mna.

hariet
10. máj 2023

Nie, ak to nedopadne dobre, usetris si vysvetlovanie.Radsej pockat po 3.mesiaci.

misienka123
10. máj 2023

@svetlonos už by som asi neutajila, rodila som v júni a od marca uz ma podozrievali😃

akbara77
10. máj 2023

@svetlonos lepšie je oznámiť to po počati....po hodine

mia_von_prag
10. máj 2023

Sprav, ako to cítiš. Podľa vašich vzťahov.

Ja som mala potrebu túto informáciu zdieľať so svojou mamou hneď po pozitívnom teste. Bola to pre mňa nová situácia a rola, veľmi mi to pomohlo. Tak nejak postupne som to povedala aj ostatným.
Prvýkrát to vyšlo, druhýkrát tehotenstvo nedopadlo a normalne sme im povedali, čo sa stalo. Nikto potom nemal blbe otázky, kedy bude druhé a podobne. A tretíkrát to vyšlo zas.
Vôbec neľutujem, že sme to povedali. Tešili sa s nami

petamich
10. máj 2023

ja osobne by som pockala aspon do potvrdenia akcie srdiecka 🤷‍♀️
kazdopadne nas zivot naucil, 2x potrat v 6.tt, takze to posledne uspesne tehotenstvo sme oznamovali az ku koncu 12.tt, to prve som mame hned po ocikanom teste volala

lenka.25
11. máj 2023

Ja som sa musela podeliť hneď z celým svetom, nevydržala by som to "tajiť" pár týždňov . A keby sa niečo stalo , netreba riešiť , vždy sa môže niečo stať , takto som nikdy nerozmýšĺala .
Rob ako cítiš

autor
11. máj 2023

Tak keby sa nedajboze🙏nieco stalo, tak sa to dozvedia hned..a podrzali by ma … kedze my sa navstevujeme naozaj casto a skoro vsetko o sebe vieme, mame naozaj skvele vztahy …Ach neviem co robit

beataxxx
11. máj 2023

To záleží od vzťahu k ním, určite by som im to povedala hned

t1nusa
11. máj 2023

ešte by som počkala, my sme oznámili svokrovcom cca v 11-12tt keď sme mali už aj krajšiu fotku z ultrazvuku ☺️

marianarem
11. máj 2023

Ja som to pri prvom nepovedala, ale mama to tak ci tak zbadala. Ze trochu vacsie prsia som mala a nedala som si vino 🙂 Moja mama si rada vselico domysla a fabuluje, pozoruje ludi, no tentokrat sa ozaj trafila. Toto tehotenstvo nedopadlo dobre. Pri druhom som oznamila okamzite, lebo mi bolo jasne, ze neutajim 🙂

hederamonstera
11. máj 2023

Zalezi ake mate vztahy😊 ked chcete oznamit, oznamte. A na negativne veci nemyslite.

titla
11. máj 2023

Ja som rodicom a svokre oznamila tehotenstvo hned. Ale to su moji najblizsi. S nimi by mi nevadiolo zdielat ani pripadnu bolest, keby sa nieco stalo a o babo prideme. Rovnako o mojom tehotenstve vedela sestra a najblizsia kamoska. Na zaciatku som to povedala len ludom, o ktorych som vedela, ze budu diskretni a ak by sa nieco stalo budu respektovat moje potreby - mlcat, ked ich o to poprosim alebo zdielat moju bolest, ked to budem potrebovat. Inak sme s oznamenim pockali az po skonceni prveho trimestra.
(Este som z organizacnych dvovodom oznamila tehotenstvo aj v praci, ale poziadala som riaditelku o diskretnost)

motogirl699
11. máj 2023

Mojej mame som to povedala hneď keď som mala pozitívny test, ostatným až keď som dostala knižku

floki1994
11. máj 2023

Nie ..je skoro... ešte nevidno ani srdiečko a môže to dopadnút kadejako (nič neprivolávam ale taká je realita)... počkala by som

petruska173
11. máj 2023

Ja som doma povedala keď mi v 9tt vypísali knižku a druhej strane až po 1 trimestri. Dokonca aj ploditelovi som to povedala až nejak v 8tt.

mischumischu
11. máj 2023

Ja som tiež chcela oznámiť ako ty a o týždeň na to mi bol oznámený MA. Ale vôbec som ťa tým nechcela zastrašiť, skôr počkaj. Je to krásna vec a určite sa budú veľmi tešiť keď im to povieš aj neskôr. Držím palčeky 🙂

ivik4
11. máj 2023

Nie,jednak este si ani srdiecko nepocula a po dalsie keby sa nieco stane mozno by Ti ani nebolo prijemne ze vsetci o tom vedia. Ja som potratila v 9tyzdni a potom v 5 mesiaci , nevedel nik, chvalabohu. Teda, to druhe tehu len mama kedze som bola dost mlada a musela som ,,rodit"

mirka438
11. máj 2023

Minimalne na tu akciu srdca by som cakala urcite. Nechcem byt sprosta ale ziadne srdiecko ani nemusi byt. Ja mam za sebou 2 nevydarene tehotenstva. Pri jednom sme cakali podla ms az do 11tt a ziadne srdiecko bit nezacalo. Nechcem ta ani strasit, ani privolavat nic zle ale toto je naozaj castejsie, ako by si si mozno myslela. To srdiecko je tam pomerne dolezite v tehotenstve, odporucam pockat a tak sa tesit s rodinou.

tulipanicek
11. máj 2023

Nie. Oznámili sme až okolo 12 tt. Skôr nie. Nechcela som.

heidy222
11. máj 2023

Záleží úplne a len na vašej preferencii. Realita je taka, že kým tam nie je akcia srdca tak 10-20% tehotenstiev neprežije. Taká je príroda. ja som o tehotenstve hovorila každému blízkemu hneď a potom keď som potratila tiež som o Tom normálne hovorila lebo je aj toto súčasť života. Ale niekto kto je introvert a nechce o prípadnom potrate nikomu hovoriť taky nech počka do 10. Týždňa cca potom už štatisticky riziko potratu výrazne klesá

jana0215
11. máj 2023

No, u nás muž svokre vravel vždy všetko, aj o IVF a podobne, ja zas svojej mame a švagrinej (žena mužovho brata), nakoľko si prešla tým istým a často som potrebovala radu, podporu. Nakoniec som otehotnela prirodzene, ale tým, že sme sa o bábo intenzívne snažili a máme okolo seba všímavých ľudí, dlho by sme to neudržali v tajnosti. Mama to zo mňa vytiahla v 5tt, svokre a mužovmu bratovi so ženou v 6tt, keď už sme mali potvrdenú akciu srdca. S tým, že sme všetkých upozornili, že im to hovoríme dôverne a neželáme si, aby to zatiaľ rozširovali širšej rodine, ak by sa niečo pokazilo. 🙂

Záleží aké máte v rodine vzťahy a ako to ty cítiš. Či to zvládneš ešte mesiac a pol tajiť, alebo nie. My by sme to nedali, keďže som od začiatku doma na rizikovom a ľudia sa vypytujú prečo som doma tak dlho.. aktuálne som v 12tt a už od cca 10tt to vie takmer celá rodina.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre