Som v 6t. V nedelu pridu k nam svokrovci aj moji rodicia na obed, zvykneme ich tak spolu pozyvat, kedze mame dobre vzahy. Na poradni som uz bola, no babatenko je este velmi mini a sediecko este nebolo vidno, ale je vsetko ok. Oznamili by ste to uz? Zacina mi byt aj zle, ocakavam coskoro aj zvracanie, a mylsim ze to potom starsia dcerka aj vykeca..tak preto by sme to uz chceli asi povedat ale stale je tam to ale🙃
Ja osobne by som s oznámením ešte počkala, aspoň do 10tt... Si ešte v začiatkoch, nik si nič nevšimne 🙂 držim prsty, nech všetko dobre dopadne 🤗
Ja som svoje každé tehotenstvo oznámila na začiatku nech sa rodina teší spoločne so mnou 🙂
Nie.
Určite nie.. mám skúsenosť, že sme oznamili a potom bohužiaľ nevyšlo..pri druhom v 4. mesiaci a treťom tehotenstve zač.6 mesiaca
Len mame by som to povedala, svokrovcom urcite este nie, to ma cas.
@misienka123
ja by som pri tretom asi rovno poslala foto s porodnice ako oznamenie 😂
Pokojne oznam, ak to tak citis 🙂
Autorka,
nie nehovorila by som nic a starsia nic nepovie, ak nebude vediet. Nevolno ti byt nemusi a ak ano, pokojne povedz, ze ta trapi nejaka crevna viroza. Pre mna by to bolo hrozne skoro. V lete som uplne na zaciatku, mozno 4 tyzden, potratila. Ja by som nezniesla tie reci okolo toho, keby to poviem skoro.
Aj teraz som to povedala pomaly az v 4 mesiaci a aj tak len pre to, lebo maly to uz vedel. Nechcela som z neho robit vymyselnika a tvrdit, ze nema pravdu. On o tom vedel koli (ne)noseniu.
Keby nasi nedosli na navstevu (byvame daleko) tiez by som to povedala tak neskoro ako sa da, co vo vasom pripade je nerealne 🙂
Ale 6 tyzden je fakt este skoro, aspom pre mna.
Nie, ak to nedopadne dobre, usetris si vysvetlovanie.Radsej pockat po 3.mesiaci.
@svetlonos už by som asi neutajila, rodila som v júni a od marca uz ma podozrievali😃
Sprav, ako to cítiš. Podľa vašich vzťahov.
Ja som mala potrebu túto informáciu zdieľať so svojou mamou hneď po pozitívnom teste. Bola to pre mňa nová situácia a rola, veľmi mi to pomohlo. Tak nejak postupne som to povedala aj ostatným.
Prvýkrát to vyšlo, druhýkrát tehotenstvo nedopadlo a normalne sme im povedali, čo sa stalo. Nikto potom nemal blbe otázky, kedy bude druhé a podobne. A tretíkrát to vyšlo zas.
Vôbec neľutujem, že sme to povedali. Tešili sa s nami
ja osobne by som pockala aspon do potvrdenia akcie srdiecka 🤷♀️
kazdopadne nas zivot naucil, 2x potrat v 6.tt, takze to posledne uspesne tehotenstvo sme oznamovali az ku koncu 12.tt, to prve som mame hned po ocikanom teste volala
Ja som sa musela podeliť hneď z celým svetom, nevydržala by som to "tajiť" pár týždňov . A keby sa niečo stalo , netreba riešiť , vždy sa môže niečo stať , takto som nikdy nerozmýšĺala .
Rob ako cítiš
Tak keby sa nedajboze🙏nieco stalo, tak sa to dozvedia hned..a podrzali by ma … kedze my sa navstevujeme naozaj casto a skoro vsetko o sebe vieme, mame naozaj skvele vztahy …Ach neviem co robit
To záleží od vzťahu k ním, určite by som im to povedala hned
ešte by som počkala, my sme oznámili svokrovcom cca v 11-12tt keď sme mali už aj krajšiu fotku z ultrazvuku ☺️
Ja som to pri prvom nepovedala, ale mama to tak ci tak zbadala. Ze trochu vacsie prsia som mala a nedala som si vino 🙂 Moja mama si rada vselico domysla a fabuluje, pozoruje ludi, no tentokrat sa ozaj trafila. Toto tehotenstvo nedopadlo dobre. Pri druhom som oznamila okamzite, lebo mi bolo jasne, ze neutajim 🙂
Zalezi ake mate vztahy😊 ked chcete oznamit, oznamte. A na negativne veci nemyslite.
Ja som rodicom a svokre oznamila tehotenstvo hned. Ale to su moji najblizsi. S nimi by mi nevadiolo zdielat ani pripadnu bolest, keby sa nieco stalo a o babo prideme. Rovnako o mojom tehotenstve vedela sestra a najblizsia kamoska. Na zaciatku som to povedala len ludom, o ktorych som vedela, ze budu diskretni a ak by sa nieco stalo budu respektovat moje potreby - mlcat, ked ich o to poprosim alebo zdielat moju bolest, ked to budem potrebovat. Inak sme s oznamenim pockali az po skonceni prveho trimestra.
(Este som z organizacnych dvovodom oznamila tehotenstvo aj v praci, ale poziadala som riaditelku o diskretnost)
Mojej mame som to povedala hneď keď som mala pozitívny test, ostatným až keď som dostala knižku
Nie ..je skoro... ešte nevidno ani srdiečko a môže to dopadnút kadejako (nič neprivolávam ale taká je realita)... počkala by som
Ja som doma povedala keď mi v 9tt vypísali knižku a druhej strane až po 1 trimestri. Dokonca aj ploditelovi som to povedala až nejak v 8tt.
Ja som tiež chcela oznámiť ako ty a o týždeň na to mi bol oznámený MA. Ale vôbec som ťa tým nechcela zastrašiť, skôr počkaj. Je to krásna vec a určite sa budú veľmi tešiť keď im to povieš aj neskôr. Držím palčeky 🙂
Nie,jednak este si ani srdiecko nepocula a po dalsie keby sa nieco stane mozno by Ti ani nebolo prijemne ze vsetci o tom vedia. Ja som potratila v 9tyzdni a potom v 5 mesiaci , nevedel nik, chvalabohu. Teda, to druhe tehu len mama kedze som bola dost mlada a musela som ,,rodit"
Minimalne na tu akciu srdca by som cakala urcite. Nechcem byt sprosta ale ziadne srdiecko ani nemusi byt. Ja mam za sebou 2 nevydarene tehotenstva. Pri jednom sme cakali podla ms az do 11tt a ziadne srdiecko bit nezacalo. Nechcem ta ani strasit, ani privolavat nic zle ale toto je naozaj castejsie, ako by si si mozno myslela. To srdiecko je tam pomerne dolezite v tehotenstve, odporucam pockat a tak sa tesit s rodinou.
Nie. Oznámili sme až okolo 12 tt. Skôr nie. Nechcela som.
Záleží úplne a len na vašej preferencii. Realita je taka, že kým tam nie je akcia srdca tak 10-20% tehotenstiev neprežije. Taká je príroda. ja som o tehotenstve hovorila každému blízkemu hneď a potom keď som potratila tiež som o Tom normálne hovorila lebo je aj toto súčasť života. Ale niekto kto je introvert a nechce o prípadnom potrate nikomu hovoriť taky nech počka do 10. Týždňa cca potom už štatisticky riziko potratu výrazne klesá
No, u nás muž svokre vravel vždy všetko, aj o IVF a podobne, ja zas svojej mame a švagrinej (žena mužovho brata), nakoľko si prešla tým istým a často som potrebovala radu, podporu. Nakoniec som otehotnela prirodzene, ale tým, že sme sa o bábo intenzívne snažili a máme okolo seba všímavých ľudí, dlho by sme to neudržali v tajnosti. Mama to zo mňa vytiahla v 5tt, svokre a mužovmu bratovi so ženou v 6tt, keď už sme mali potvrdenú akciu srdca. S tým, že sme všetkých upozornili, že im to hovoríme dôverne a neželáme si, aby to zatiaľ rozširovali širšej rodine, ak by sa niečo pokazilo. 🙂
Záleží aké máte v rodine vzťahy a ako to ty cítiš. Či to zvládneš ešte mesiac a pol tajiť, alebo nie. My by sme to nedali, keďže som od začiatku doma na rizikovom a ľudia sa vypytujú prečo som doma tak dlho.. aktuálne som v 12tt a už od cca 10tt to vie takmer celá rodina.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie, nevravela....
svokrovcom sme oznámili len prvé tehu...tie ďalšie tehu si museli všimnúť samy....