Neželané tehotenstvo po krátkej známosti.

ivv8
4. sep 2019

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o moje aktualne najvacsie trápenie. Som s priateľom 5mesiacov, uzivam HAK, nebola zabudnutá ani 1 tabletka a predsa.. som v 5tt. Partnerova reakcia bola jednoznačná- interupcia. On dieta nechce, necíti sa byt otcom. I ked rešpektuje moje rozhodnutie dieta si nechat, povedal mi, ze ak uz sa narodí postará sa onho. Okolo toho ale ma reci typu: my spolu urcite neostaneme, dieta bude zit v neúplnej rodine, kedze sa vo vztahu stale len hadame/ plus sme spolu krátko este spolu ani nebývame. Moja otazka je, stalo sa niekomu nieco podobne ? Ako reagoval muz po narodení, zmenil sa jeho prístup? Dokáže sa takto rozvrátený vztah na zaciatku este spamätať? Dakujem za vsetky názory

limetka69
4. sep 2019

nechala by som si to, hoci by sa k tomu postavil vseliako, je to najkrajsia vec co zenu moze stretnut, ani 100 dokonalych chlapov nevyvazi jedno dieta, ale to je len moj nazor, moj muz nechcel dieta, moj muz bol dotlaceny do vsetkeho, a ked sa maly narodil, tak ho miluje od prvej chvile, ze mi vie s tym liezt az na nervy :D

zooeynka
4. sep 2019

@ivv8 a vas vek?

ivv8
autor
4. sep 2019

@limetka69 ja si planujem dieťatko aj nechat i ked som ho sama nechcela. No trapi ma ako sa k tomu postaví on po narodení. Teraz sa ku mne sorava chladne stale hovori len o potrate, ako on dieta nechce ze sa necíti.. zaujimalo ma ci sa to dokáže zmenit po jeho narodení, tak ako tebe. Dakujem za reakciu

ivv8
autor
4. sep 2019

@zooeynka 23 mam ja on ma 26

zeytin
4. sep 2019

Si vo velmi ťažkej situacii, ale mozem ti poradit, skus kontaktovat poradnu Alexis, je to bezplatne a pomahaju zenam v situaciach, ako si ty.

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
inova33
4. sep 2019

To ty sa musis rozhodnut. Ak vam to nevyjde tebe "zostane na krku" dieta. Zvaz, ci chces byt slobodnou matkou, ak vam to nebude klapat,ci ti to stoji o ten pokus, lebo dieta sa zial neda vratit. Darmo ti tu zeny budu pisat, ze ony by si ho nechali a dieta je najvacsi dar, je to tvoj zivot

lenuska0075
4. sep 2019

Mám kamošku, presne tento istý prípad. Chvilku boli spolu a stala sa im nehoda, z ktorej sa narodil chlapcek a uz je na svete 4 mesiace. Pocas tehotenstva sa rozisli, ostala s malym sama. Ale nikdy nepovedala, ze lutuje, ze ho ma. Maly je uzasny, spokojny a kamoska si matersku uziva aj bez chlapa 🙂

ivv8
autor
4. sep 2019

@tominko2612 no jeho vztah ku mne je velmi chladný. Opakuje mi stale dokola ze sa urcite rozideme lebo sme rozdielne povahy. Ja mam ale zázemie rodinu vedela by som dieta vychovať aj sama no predsalen chcem aby bol v tomtoobdobi on pri mne..

limetka69
4. sep 2019

@ivv8 no, ako pisem moj muz nechcel hypoteku, ani svadbu, ani dieta, vsetkeho sa bal, nakoniec bol so vsetkym spokojny 🙂 brucho ignroval, ze ma kope, ze sa hybe, az ked ho uvidel doslo mu vsetko, ze to je fakt usievvajuci sa maly cloviecik, ale pravdu povediac, ta kriza co prisla po porode, okolo dietata, to maju problem usta aj stabilne pary, cize ak to je na prd u vas, tak sa to rosype s prvymi kolikami, grckami, chorobami a nedostatkom spanku, lebo je to psycho, kiezby som sa mylila 🙂

paladia
4. sep 2019

@ivv8 uz nie ste deti. Potrat si treba dobre rozmysliet. Chlapa to trapit nebude, jemu to celozivotnu neplodnost nesposobi,ale tebe moze. Nebola by si ani prva ani posledna slobodna mamicka. Zvladnut sa da vsetko,ak mas rodinu,ktora ta podpori...o to lepsie. A chlapec potrebuje cas,aby dozrel. Poniektorym trva aj 10 rokov,kym sa zacnu zaujimat o vlastne dieta. Skus tu poradnu alexis,ak si nevies rady.

pertu
4. sep 2019

Stalo sa mi nieco podobne, povedala by som,ze v istom ohlade je to este komplikovanejsie. Teraz mame spolu 7mes dieta, sme spolu,ale tazko povedat dokedy.

nika3136
4. sep 2019

@ivv8
Prvotný šok 🙂
Zbytočne rieši čo bude v budúcnosti s vami. To nevedia ani manželia i keď si prisahajú večnosť.
Pozri sa, mám známu, ktorá takto otehotnela, ich vzťah bol všelijaký a nakoniec sú spolu doteraz, dokonca sa snažia cez umelé oplodnenie už dlhší čas o druhé.
Partnerov kolega to isté, otehotnela po dvoch mesiacoch randenia. Malý má už 3 roky a dva roky sa snažili o ďalšie, pošťastilo sa, je tehotná.
Chlapi sú zbabelí, padavky, ale ty máš krásny vek a ver, že bábo ti dá toľko lásky 🥰
Na druhej strane ak sa rozhodneš pre UPT je to iba tvoje rozhodnutie, ty musíš vedieť či sa o dieťa a seba postaráš, keby ste sa s priateľom rozišli. Či ti má kto pomôcť a pod.
Zatiaľ nech to plynie ako to je, užívajte si, ľúbte sa, prežívajte tú radosť spolu a keď sa rozídete, budete to riešiť potom.

ivv8
autor
4. sep 2019

No ja som si prave myslela ze po narodení dieťaťa sa chlap spamätá, vztah sa zlepší lebo si budeme navzajom pomahat.. neviem ako by som zniesla fakt ze by sme sa stale len hadali, a ja prezila tehotenstvo s tym ze on ma nechce ani dieta a najradsej by bol keby sol vobec nebola.

nika3136
4. sep 2019

@ivv8
Ja ťa asi sklamem, mám dlhodobo partnera, ale ani on to nerobí.
Keď som bola tehotná bál sa brucha a hovoril, že mi z neho lezie Woldemord (áno, bola dosť živá, ale no tak 😄 ).
Nepomáha mi v domácnosti a náš vzťah sa nezlepšil ani po narodení malej, zostal aký bol aj napriek tomu, že bol pri pôrode, videl to a blá blá blá.
To ale neznamená, že malú nemiluje.
A aj keby sme išli od seba, zostanú jej dvaja milujúci rodičia, ktorí jej dajú prvé aj posledné.

limetka69
4. sep 2019

@ivv8 vies co je najlepsie? teda ak si rozhodnuta si dieta nechat. ukazat mu ci z nim, alebo bez neho ho chces, netlacit na neho, lebo bude nervozny a ujde, musis posobit, ze si silna, ze to das aj bez neho, povedat mu, ze ak si to rozmysli a bude chciet byt s vami dvere ma otvorene, chlap nesmie citit, ze je do niecoho tlaceny, potom pride aj sam, zo zaciatku sem tam zo zvedavosti, az sa mozno aj zapoji a vsetko bude ok, ale hlavna budes ty, takze treba vela sily, lebo moj muz je druhe dieta a niekedy si prajem byt slobodna mamicka :D bolo by to lepsie, ma to aj svetle stranky 🙂

1gabriela13
4. sep 2019

@ivv8 ahoj. Ja ti napíšem realitu. Keď príde na svet dieťa, nie je to len slasť, ale aj starosti, ktoré sú v rozvratenych vzťahoch ešte ťažšie riešiteľne. Spočiatku keď je dieťa malé všetko sa točí väčšinou okolo neho, prebdene noci, plač atď. Ale! A teraz ide ale! Nikdy v živote sa nemôže nič lepšie stat žene ako mať dieťa. Miliónkrát sa ti vráti všetko, láska, ktorú investujes, proste všetko. Ak máš zázemie, si finančne dobre situovaná, dieťa by som na tvojom mieste nechala. Ak on sa takto vyjadruje, nečakaj od neho nič pozitívne. 26 ročný muži v tejto dobe neuvažujú zodpovedne a nemajú vyvinutý ešte otcovsky pud. Cest výnimkám. On ešte bude musieť dozrieť na to dieťa. Možno že ho zmení keď sa narodí, možno nie. Ale toto by som nebrala ako záruku. A do budúcna, ak by si si ho nechala vziať, možno ty by si trpela, čo ak by... A samozrejme je tam aj riziko že nebudeš už môcť mať deti. Porozprávaj sa o tom aj s rodinou ak sa na nich môžeš spoľahnúť. Držím palce aby si sa rozhodla správne.

sandris22
4. sep 2019

@ivv8 Ak mas oporu a plnu podporu v rodine, ulahci to sebe aj jemu a ukonci to. Ak si rozhodnuta si dietatko nechat musis byt v klude a nie sa stresovat recami a myslienkami na potrat. On vie co chce..a ocividne rodina s tebou to nie je....vies aj ty co chces?

milenke
4. sep 2019

@limetka69 presne mam muža ako vy 😀 všetkého som iniciátor ja.. On na zaciatku nesúhlasí na všetko je čas... A potom mi ďakuje nakoniec

limetka69
4. sep 2019

@milenke áno presne 🙂 aspoň, že sú vďační :D

ludkai15
4. sep 2019

Sú chlapi a chlapi... Niekto si neviem predstaviť byť otcom ani v 40,niekto chce babo už v 20tich a vie sa o dieťa pekne postarať.. Je to o povahe, vy by ste sa mali riadiť a rozhodnúť podľa seba, bez ohľadu nato, čo bude, to nevie nikto predpovedať, možno vás sám veľmi príjemné prekvapí jeho správanie

ivv8
autor
4. sep 2019

Tak vzdy som mala predstavu o ideálnej rodine kde je otec mama a dieta. On so mnou rodinu urcite nechce, teraz napriklad prisiel domov, ku mne a rovno sa vo dverach otočil ze ide za kamaratmi. Ti su vsetci nezadani bezdetni.. som z toho velmi smutna, rodina ma podporuje aby som si dieta nechala. Ale ako tu uz niekto pisal, chcela a potrebovala by som klud. A namiesto toho ja stale len placem a pozeram sa na chlapa ktory mi nepovie 1 pekne slovo, nic.. jedine dokola upt, upt..

3petka
4. sep 2019

@ivv8 po narodení dieťaťa sa vás vzťah určite nezlepší. Budeš sa omnoho viac venovať dieťaťu ako mužovi. A to nehovorím a tom že psychika bude pracovať na plne obrátky. Ak sa po tak krátkej známosti teraz hádate tak neviem čo bude neskôr. Chlapa nikdy nezmeníš ani dieťatkom, môže sa len chvíľku pretvarovať ale nič viac. Ak máš na to gule tak buď slobodná matka

sheepik
4. sep 2019

@lenuska0075 Ani ja som nikdy, ani na sekundu neolutovala a som s malou sama ♥️

nikiki29
4. sep 2019

Ak chceš a zvládneš vychovávať dieťa aj sama, nechaj si ho. Ak pri tebe zostane bude to len pekný bonus. Ale nerob si nádeje že určite zostane, zariaď sa s dieťaťom tak, ako keby si na to bola sama... predídeš sklamaniu a trápeniu... niekedy proste veci nevyjdu tak ako si človek vysníva 😕

mondolina
4. sep 2019

@ivv8
Bábätko si nechaj, tvoj sen o rodine môžeš naplniť aj s iným mužom, dostala si dar a len kvôli tomu, že sploditeľ je taký aký je tak to nevzdávaj.
Uvidíš že všetko dobre dopadne, držím palce♥️

lenuska0075
4. sep 2019

@sheepik ❤ pre mna su taketo maminky ako ty celebrity 🙂

lenuska0075
4. sep 2019

@ivv8 ak chce od teba len interupciu, nezaujima sa o teba a male, tak si ta nezasluzi! Toto je len decko, ktore sa hra na chlapa. Ty a ani dietatko nemozete, za jeho spravanie. Preco by malo babo zomriet,za takeho sprepacenim hlupaka, ktori si vas nevazi. Za takeho chlapa ani slzu nevyron! Pod srdcom mas cloviecika, ktory ti zobere kus tvojho srdca, ale da ti cele svoje 🙂 netrap sa! Vsetko sa pre nieco deje ❤

77daniela77
4. sep 2019

@ivv8 Teraz sa netrap tym ze co on....Rozhodla si sa ako pises ze si dieta nechas,tak sa venuj sebe aby si bola zdrava,rodina ti pomoze.Nehadaj sa s nim,nepresviedcaj ho,uvidis ako sa casom vyvinie vas vztah, je nadej ze ked sa dietatko narodi tak si najde k vam dvom vztah.

via88
4. sep 2019

Ked sa aj cez hak pritrafilo, tak tu proste ma byt 🙂 drzim ti palce. Toho si nevsimaj, kto chce hlada sposoby, kto nie dovody.. nedaj sa znechutit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre