Let lietadlom v 3. - 4. týždni tehotenstva

25. máj 2022

ahojte, myslite ze mohol nejakym spôsobom uskodit let lietadlom na dovolenku v tychto velmi skorych tt.?
Ja viem ze vela zien este ani netusi ze su tehotne..ale tak ja som uz opatrna kedze uz jeden potrat (MA) mam za sebou prave v 1.trimestri.

dakujem

katkaseiner
25. máj 2022

ako ti mal let uskodit? nechapem....

autor
25. máj 2022

@katkaseiner tak vseobecne sa neodporuca lietat v prvom trimestri..

amelia89
25. máj 2022

Letela som asi tyzden po “otehotneni” a naspat asi v 5tt (nevedela som ze som tehotna pri ceste tam, naspat som uz vedela). podla mna by potom ziadna zena nechodila na dovolenku cele
leto co sa snazi 😂

yanni
25. máj 2022

Co vsetko sa neodporuca grrr Nie, neuskodi.

diamond007
25. máj 2022

Na každú ženu to vplýva inak, je to veľký tlak na telo. Myslím že v bežných pripadoch neuškodí ale stať sa môže hocičo malinká pravdepodobnost je vždy podľa mňa.

mima1
25. máj 2022

3,4tyzden vacsinou este ani nevies ze si tehotna. To by nemohla ziadna ze a nikam letiet

petamich
25. máj 2022

co na dovolenku ale letusky, obchodne cestujuce a pod. by to pri snazeni sa o dieta mohli vlastne zabalit 🤷‍♀️ technicky by mohli lietat 2 tyzdne z mesiaca - bude to uplne v poriadku 🙂 naozaj si nemyslim, ze by ten let nejako vedel ovplyvnit oplodnenie a uhniezdenie, kedze o tej faze sa technicky bavime

lubina
25. máj 2022

let moze uskodit, ale to nevies dopredu. Kazda sme ina, jedna este ani nevie, ze je tehotna a ina moze potratit. Zavisi aj od veku zeny, jej zdravotneho stavu a aj od dlzky letu...prvy trimester je rizikovy. Mam vlastnnu z zlu skusenost, letela som v 5 tt. a vsetko ok a potom som v 7 tt potratila, ale ci to suviselo s letom to nik nevie, aj lekar povedal, ze mohlo, ale ani vobec nemuselo....

galioska
25. máj 2022

letela som v kazdom trimestry a potom s vyse mesacnym synom. Ale je to individualne, kopec veci sa odporuca to by sme museli nic nerobit a len doma byt zavreti🙂

autor
25. máj 2022

let trval 4h tam a rovnako dlho naspat (o tyzden)

autor
25. máj 2022

tak mna by to nenapadlo ani riesit keby predchadzajuce tehotenstvo neskoncilo zamlcanym potratom

nafka0483
25. máj 2022

V 3. tyzdni (prebiehajucom) povacsine dochadza k oplodneniu a v 4. k uhniezdeniu. V ukoncenom 4. tyzdni byva babo uhniezdene, vybecha menstruacia, zena zistuje ze je tehotna.

Takze v 3. - 4. tyzdni to este nebudes vediet (ak nesbsolvujes nape IVF a budes teda specialne sledovana).

kvetinka719
25. máj 2022

Ja tá úplne chápem. Pred tým som to neriešila, teraz som sa po MA dala konečne psychicky dokopy, zasa sa snažíme a mala by som ísť na sluzobku letecky o dva mesiace… a zvažujem, že nepôjdem…

autor
25. máj 2022

@kvetinka719 ved toto, ze po MA uz si asi kazda zvykne davat viac pozor a vsetko sledovat :( lebo to tehotenstvo je velmi krehke ale zase jasne nemozeme zit tak ze zavrete doma a nic nerobit :(

katkaseiner
25. máj 2022

nehnevaj sa, uz sa asi velmi sledujes... takze odporucam nejest ovocie a zeleninu zo supermarketu, radsej ani maso... idealne sa ani nenadychnut... vies aky sajrajt je vo vzduchu?

selena_luna
25. máj 2022

@katkaseiner nehnevaj sa katka, mas za sebou MA? Prezila si to? Lebo autorka sa mozno prilis sleduje ale len kvoli tazkej traume co ma za sebou a na ktoru sa neda len tak zabudnut. Trosicku pochopenia.
@autorka let tebe ani dietatu neublizi. V takom skorom stadiu je to iba na babatku ci sa dobre uchyti, ci je zdrave a zivotaschopne. Ty mu teraz nevies pomoct, ani ho ochranit, musis iba cakat. Potom, az ked bude napojene na tvoj krvny obeh ho budes negativne ovplyvnovat - pitim alkoholu napriklad. (To je priklad, viem ze nebudes 🙂
Pri predchadzajucom MA si musis uvedomit, ze si ho nesposobila ty. Proste sa to stava velmi casto, 40 % tehotenstiev takto smutne konci - pre vazne geneticke poruchy nezlucitelne so zivotom.
Drzim palce!

elizabet173
25. máj 2022

V 3 a 4 tyzdni netusi polovica letusiek, ze su tehotne

domiklik
25. máj 2022

V prvom trimestri dochádza k väčšine potratov. Preto sa v prvom trimestri neodporúča nič 🙂 ak si letela a dieťa je ok, ty si ôk, tak nevidím problem

arianna25
25. máj 2022

Myslím že sa neodporúča lietať až v poslednom trimestri.

arianna25
25. máj 2022

Letela som tehotná na dovolenku. Nevedela som o tom, ale prišli na dovolenke nevoľnosti, po návrate test a dve čiarky. Držím autorke palce. Všetko bude dobré.

beata_k
25. máj 2022

Len chod a uzi si dovolenku. Nespravis s tym nic. O babo mozes prist aj doma na gauci. Drzim prst 🙂

ckatka
25. máj 2022

Podľa mňa ide o rtg na letiskovej kontrole. Skus pripadne požiadať nech ta neskenuju a maj so sebou tehotensku knižku. Možno to pôjde. Ale inak co viem tak baby lietajú bežne.

jaskolka
25. máj 2022

@ckatka v 3-4tyzdni ešte nemôže mať ani potvrdene tehotenstvo, nie to tehotensku knižku. Môže upozorniť maximálne pri kontrole, že je možno tehotná. Ale dokázať to nemá ešte ako

jaskolka
25. máj 2022

V tak skorom štádiu ešte ani nemôžeš na 100%vediet, že si tehotná.
Tiež som prekonala MA, a vtedy mi doktorka povedala jednu vetu, ktorou som sa riadila pri ďalších tehotenstvach.
Zdravý plod sa nemá prečo neudržať. A poškodený radšej nech odíde zavčasu.
Možno to znie kruto, ale prvé tri mesiace to je vždy bud alebo.

autor
26. máj 2022

@ckatka nemyslela som rtg, ale let ako taky..zmena tlaku a pod...pokial viem, tak je to len detektor kovov nie rtg, na rtg idu len kufre

ckatka
26. máj 2022

To nie. To je v pohode. Presne ako píše baba vyššie - zdravý plod v zdravom tele sa nemá prečo neudržat. Ak odíde, mal na to dôvod.

lucina19
26. máj 2022

Je to uplne bezpecne. Ja som letela v 7. tyzdni tehotenstva na 2 tyzdne do Karibiku na dovolenku a o 2 tyzdne domov. Absolutne ziaden problem. Dokonca aj moja gynekologicka povedala, ze je to bezpecne a mozem aj na slnko, ale samozrejme s mierou. Akurat som sa nekupala v hotelovych bazenoch

autor
26. máj 2022

@lucina19 👍

lailaveve
26. máj 2022

V prvom trimestri sa neodporuca ani busom ci autom flhe trate...je tam vyssie rixiko potratu...a to hovorim aj z vlastnej skusenosti😔

janickacrazy
26. máj 2022

Ja som lietala ako tehotná na začiatku tehu, bola som letuška. Nič sa nestalo. Letela som aj v treťom trimestri úplne v pohode. Neboj sa, všetko bude ako má byť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre