ahojte, myslite ze mohol nejakym spôsobom uskodit let lietadlom na dovolenku v tychto velmi skorych tt.?
Ja viem ze vela zien este ani netusi ze su tehotne..ale tak ja som uz opatrna kedze uz jeden potrat (MA) mam za sebou prave v 1.trimestri.
dakujem
@katkaseiner tak vseobecne sa neodporuca lietat v prvom trimestri..
Letela som asi tyzden po “otehotneni” a naspat asi v 5tt (nevedela som ze som tehotna pri ceste tam, naspat som uz vedela). podla mna by potom ziadna zena nechodila na dovolenku cele
leto co sa snazi 😂
Co vsetko sa neodporuca grrr Nie, neuskodi.
Na každú ženu to vplýva inak, je to veľký tlak na telo. Myslím že v bežných pripadoch neuškodí ale stať sa môže hocičo malinká pravdepodobnost je vždy podľa mňa.
3,4tyzden vacsinou este ani nevies ze si tehotna. To by nemohla ziadna ze a nikam letiet
co na dovolenku ale letusky, obchodne cestujuce a pod. by to pri snazeni sa o dieta mohli vlastne zabalit 🤷♀️ technicky by mohli lietat 2 tyzdne z mesiaca - bude to uplne v poriadku 🙂 naozaj si nemyslim, ze by ten let nejako vedel ovplyvnit oplodnenie a uhniezdenie, kedze o tej faze sa technicky bavime
let moze uskodit, ale to nevies dopredu. Kazda sme ina, jedna este ani nevie, ze je tehotna a ina moze potratit. Zavisi aj od veku zeny, jej zdravotneho stavu a aj od dlzky letu...prvy trimester je rizikovy. Mam vlastnnu z zlu skusenost, letela som v 5 tt. a vsetko ok a potom som v 7 tt potratila, ale ci to suviselo s letom to nik nevie, aj lekar povedal, ze mohlo, ale ani vobec nemuselo....
letela som v kazdom trimestry a potom s vyse mesacnym synom. Ale je to individualne, kopec veci sa odporuca to by sme museli nic nerobit a len doma byt zavreti🙂
let trval 4h tam a rovnako dlho naspat (o tyzden)
tak mna by to nenapadlo ani riesit keby predchadzajuce tehotenstvo neskoncilo zamlcanym potratom
V 3. tyzdni (prebiehajucom) povacsine dochadza k oplodneniu a v 4. k uhniezdeniu. V ukoncenom 4. tyzdni byva babo uhniezdene, vybecha menstruacia, zena zistuje ze je tehotna.
Takze v 3. - 4. tyzdni to este nebudes vediet (ak nesbsolvujes nape IVF a budes teda specialne sledovana).
Ja tá úplne chápem. Pred tým som to neriešila, teraz som sa po MA dala konečne psychicky dokopy, zasa sa snažíme a mala by som ísť na sluzobku letecky o dva mesiace… a zvažujem, že nepôjdem…
@kvetinka719 ved toto, ze po MA uz si asi kazda zvykne davat viac pozor a vsetko sledovat :( lebo to tehotenstvo je velmi krehke ale zase jasne nemozeme zit tak ze zavrete doma a nic nerobit :(
nehnevaj sa, uz sa asi velmi sledujes... takze odporucam nejest ovocie a zeleninu zo supermarketu, radsej ani maso... idealne sa ani nenadychnut... vies aky sajrajt je vo vzduchu?
@katkaseiner nehnevaj sa katka, mas za sebou MA? Prezila si to? Lebo autorka sa mozno prilis sleduje ale len kvoli tazkej traume co ma za sebou a na ktoru sa neda len tak zabudnut. Trosicku pochopenia.
@autorka let tebe ani dietatu neublizi. V takom skorom stadiu je to iba na babatku ci sa dobre uchyti, ci je zdrave a zivotaschopne. Ty mu teraz nevies pomoct, ani ho ochranit, musis iba cakat. Potom, az ked bude napojene na tvoj krvny obeh ho budes negativne ovplyvnovat - pitim alkoholu napriklad. (To je priklad, viem ze nebudes 🙂
Pri predchadzajucom MA si musis uvedomit, ze si ho nesposobila ty. Proste sa to stava velmi casto, 40 % tehotenstiev takto smutne konci - pre vazne geneticke poruchy nezlucitelne so zivotom.
Drzim palce!
V 3 a 4 tyzdni netusi polovica letusiek, ze su tehotne
V prvom trimestri dochádza k väčšine potratov. Preto sa v prvom trimestri neodporúča nič 🙂 ak si letela a dieťa je ok, ty si ôk, tak nevidím problem
Myslím že sa neodporúča lietať až v poslednom trimestri.
Letela som tehotná na dovolenku. Nevedela som o tom, ale prišli na dovolenke nevoľnosti, po návrate test a dve čiarky. Držím autorke palce. Všetko bude dobré.
Len chod a uzi si dovolenku. Nespravis s tym nic. O babo mozes prist aj doma na gauci. Drzim prst 🙂
Podľa mňa ide o rtg na letiskovej kontrole. Skus pripadne požiadať nech ta neskenuju a maj so sebou tehotensku knižku. Možno to pôjde. Ale inak co viem tak baby lietajú bežne.
V tak skorom štádiu ešte ani nemôžeš na 100%vediet, že si tehotná.
Tiež som prekonala MA, a vtedy mi doktorka povedala jednu vetu, ktorou som sa riadila pri ďalších tehotenstvach.
Zdravý plod sa nemá prečo neudržať. A poškodený radšej nech odíde zavčasu.
Možno to znie kruto, ale prvé tri mesiace to je vždy bud alebo.
@ckatka nemyslela som rtg, ale let ako taky..zmena tlaku a pod...pokial viem, tak je to len detektor kovov nie rtg, na rtg idu len kufre
To nie. To je v pohode. Presne ako píše baba vyššie - zdravý plod v zdravom tele sa nemá prečo neudržat. Ak odíde, mal na to dôvod.
Je to uplne bezpecne. Ja som letela v 7. tyzdni tehotenstva na 2 tyzdne do Karibiku na dovolenku a o 2 tyzdne domov. Absolutne ziaden problem. Dokonca aj moja gynekologicka povedala, ze je to bezpecne a mozem aj na slnko, ale samozrejme s mierou. Akurat som sa nekupala v hotelovych bazenoch
@lucina19 👍
V prvom trimestri sa neodporuca ani busom ci autom flhe trate...je tam vyssie rixiko potratu...a to hovorim aj z vlastnej skusenosti😔
Ja som lietala ako tehotná na začiatku tehu, bola som letuška. Nič sa nestalo. Letela som aj v treťom trimestri úplne v pohode. Neboj sa, všetko bude ako má byť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ako ti mal let uskodit? nechapem....