Krém na bruško proti striám a pitie kávy na začiatku tehotenstva

nelka2211
6. jún 2021

Ahojte tehulky. Chcela by som sa spýtať zopár informácií, keďže od včera mám pozitívny tehotenský test a dnes ráno opäť 2 čiarky, takže asi je to jasné. 🙂
1, aký krém na bruško proti striám by ste odporučili?
2, môžem piť kávu? Alebo radšej vymeniť za caro, alebo inú bezkofeinovu?
3, môžem absolvovať welness pobyt? Môže sa v tehotenstve kúpať, alebo ísť do sauny alebo vôbec?
Ďakujem krásne za vaše odpovede, od skúsených tehuliek alebo mamičiek. Peknú nedeľu.

nikusiak9
6. jún 2021

1.je to uplne jedno, lebo strie su geneticke.
2. ano, mozes
3. ak si das tampony proti tomu aby si nieco chytila hej. sauna iba do 40stupnov.
a gratulujem 🙂

nelka2211
autor
6. jún 2021

@nikusiak9 super informácie, ďakujem 🙂 aj za gratuláciu. Nemám to ešte potvrdené u gynekológa, tam najskôr až na 6 týždeň aby niečo videl a to ešte nie som..

tatiana1329
6. jún 2021

1. Ak mas mat strie tak ich mat budes a je jedno co si na seba budem davat. Ja som pouzivala kokosovy olej, aj ten krem elastiq a strie mam aj tak. Je to genetika
2. Kavu jedine bezkofeinovu, ale najlepsie nic take a prosim ta len nie caro 🙈
3. Welness najlepsie s tamponom ako radi nadomnou. Sauna lepsie ziadna alebo len malo stupnov.
Gratulujem ❤

lusyc
6. jún 2021

Ako píše Nelka. Pre pokoj duše by som sa kremovala hocičím, mne sa pacil babylove olej pre tehulky. Na kontrolu stačí aj v 7. týždni, skôr koncom, aby bolo vidno ❤️, ak nebudú ťažkosti.

nelka2211
autor
6. jún 2021

@tatiana1329 ďakujem krásne za odpoveď. Prečo nie caro? 🤔

nelka2211
autor
6. jún 2021

@lusyc zajtra sa budem informovať u gynekológa - každý to chce inak, kedy prísť na kontrolu 🙂 a natierať budem čo nájdem v drogérii a keď budú svet nespadne, určite to bábätko stojí za tie strie. 🥰

tatiana1329
6. jún 2021

@nelka2211 ja som fanatik a vo vsetkom citam zlozenie 😅

hettinka
6. jún 2021

@nelka2211 strie sú genetické, ale kremovat si bruško môžeš, ja som používala na toto detskú kozmetiku.
Kávu som pila 1 denne, normálnu, nie moc silnu. Skôr opatrne s bylinkovymi čajom.
Kúpať sa môžeš, ale nie v moc teplej vode a saunu by som vynechala. A môžeš byt náchylná na kvasinkové infekcie, takze nezostavaj v mokrých plavkách.

nelka2211
autor
6. jún 2021

@hettinka bylinkové čaje zbožňujem, dosť na nich fičím. Zameniť ich skôr za nejaké ovocné? Alebo vieš presne ktoré bylinky sa nedoporučujú, alebo ľahšie asi bude ktoré môžem? 😀

lylyjana
6. jún 2021

@nelka2211
1. Eucerin telovy olej proti striam
2. vraj podla poslednych studii odporucaju kavu nepit
3. Neodporucala by som to: mozes chytit nev bazene (ak uz chces ist, kup si take ochranne tampony pre tehotne vyslovene do bazena, vygoogli), a prehrievat sa nesmies, ani velmi horucu vodu vo vani.
4. Bylinkove caje by som skor vynechala resp, len v malom mnozstve

nelka2211
autor
6. jún 2021

@lylyjana ďakujem za odpovede 🍀

hettinka
6. jún 2021

@nelka2211 kup si nejaký čaj pre tehotné a dojciace matky.

ingrid2304
6. jún 2021

@nelka2211 Mne dr. povedal, že nemám jesť surové mäso, surové syry, plesňový syr, čierny čaj (iný nepomínal, ani kávu, ale tú nepijem, tak som sa nepýtala), takisto nie horúci kúpeľ a saunu. A že všetko s mierou. 😉
A gratulujem! ❤

queen_el
6. jún 2021

Ja som vsade citala, ze 200 mg kofeinu mozes v tehotenstve. Tam sa jedna kava zmesti urcite.

sense
6. jún 2021

@tatiana1329 a prečo nie caro?

sense
6. jún 2021

Gratulujem...
Na strie nemusíš mať špeciálny krém, stačí hocijaký krém... Ak budeš máš šťastie tak strie mat nemusíš. Ja som krémovála minimálne a mala som 2 male strie na každej strane brucha kt sa mi spravili až v poslednom mesiaci inak nič.
Kávu som pila 2 slabé pressa denne a pila som aj caro kvôli chuti.
Čomu som sa vyhýbala bolo len surové mäso (milujem tatarak a carpacio). Inak všetko a mierou.
Kúpať som sa chodila ale do sauny som nechodila.
A pozor si treba dávať aj na niektoré bylinky

nelka2211
autor
6. jún 2021

@sense ja tiež zbožňujem tatarák, neviem ako to vydržím 9 a možno aj viac mesiacov bez 🙈 v každej reštaurácií ho vyhľadávam, veľmi ho ľúbim.. s tou kávou je to také, že každá píše inak, asi sa radšej spýtam gynekológa 🙂 ale ďakujem za odpovede a gratuláciu 🙏

surama
6. jún 2021

@nelka2211 Ahoj 🙂 Ja som sa na kavu pytala hned pri potvrdeni tehotenstva u lekara :D Povedal, ze kludne mozem, ale 1-2 max/den. Stratila som vsak potom chut na kavu, takze az niekedy v 5. mesiaci sa mi vratila :D Samotne caro je tusim obilninova zmes, tak tam si myslim, ze no problem. Co sa tyka strii, tak vela zien pouziva Bi-oil, ja tiez, avsak uz som ho nepouzila mozno mesiac a nic sa nezmenilo, takze verim, ze je to geneticke, bud ich mas aleb nie, ale napr. ja strie nemam, ale isty cas ma svrbelo brucho aj prsia a po bi-oile to hned prestalo...uplne take upokojenie pokozky 🙂 A na kupanie som sa pytala tiez a tiez povedal, ze sa mozem kupat, ale teda nedavam si horucu vodu a tiez nie plnu vanu, iba tak do pol stehien :D Ale, co sa tyka wellnessov, tak iba moj nazor, ze napr. bazen v poho (s tamponom), ale ja by som sauny neriskovala. Drz sa 🙂

jazula
6. jún 2021

Ja sa len ku káve vyjadrím 🙂...ja som pila celé tehotenstvo denne 1-2 lungo kávy a všetko v poriadku (pred tehotenstvom som bola silný kávoholik - denne 4-5 silných presso káv). S kávou som musela prestať až teraz pri dojčení, skúsila som jednu denne, ale bábo je o dosť kľudnejšie bez nej 😕

petamich
6. jún 2021

a teraz si vyber 🙂
- s tymi striami je to asi tak ako baby pisali, zial ak geneticky mas pred-dispoziciu ani svatena voda nepomoze, ja sa kremujem napr. adermou, kedze v zaciatkoch tehotenstva ma zacala po sprche svrbiet koza, nie je to primarne na strie ale ziadne sa mi nespravili
- kavu normalne pijem - dam si max 1-2 kavy denne
- kupanie/sauna/wellness - kupanie na verejnych kupaliskach mi lekar uplne neodporucal, virivku uplne zakazal, kedze je tam vyssia sanca chytit kvasinkove a ine infekcie a saunu odporucal skor take tie infra/bylinkove, ktore nemaju vysoku teplotu

ale teda ako vidis, radime ti tu kazda po svojom, tak rozhodnut sa budes musiet ty ;) a gratulujem!

nelka2211
autor
6. jún 2021

@surama tiež som s tou saunou taká, že vydržím ale tie bazény aspoň raz za čas pokiaľ sú otvorené by som chcela ísť s manželom a určite s tampónom. Ten bi-oil som počula, asi vyskúšam ten. Ďakujem za odpovede. 🙏

nelka2211
autor
6. jún 2021

@petamich ďakujem krásne! Veď, to, že budem si musieť aj tak odniesť to ,,svoje” lebo každá píšete niečo iné 😀 ale nevadí, aj tak som vďačná za rady.

krisbar
6. jún 2021

Takto: nexh sa od teraz na cokolvek spytas - dostanes 10 odpovedi od 10 zien. Neexistuje uni odpoved, lebo kazda sme ina.
1. Ja mam telo samu striu z puberty, cakala som ze ma pocas tehotenstva potrha, mazala bioil ale nakoniec ani jedna.
2. Kavy sa odmietam vzdat, tak.isto nepasterizovanej bryndze a kozich syrov, cize urobila som si po svojom aj napriek odporucaniam
3. Podla mna ten tampon je taka urban myth, ked mas nieco dostat, dostanes. Je to bakteria, virus, cize v pripade oslabenej imunity ti nejkay tampon nepomoze. Ale zase - urob si podla svojho uvazenia.

zuzka102
6. jún 2021

1. Bi-oil
2. 1-2 normálne kávy za deň sú v pohode

tatiana1329
6. jún 2021

@sense kvoli zlozeniu? Ale to je len moj predsudok. Ja si davam pozor na zlozenie.

3petka
6. jún 2021

@nelka2211 Ja len k tým striam. Od mlada mám strie na stehnách a kolenách ako som rástla. No keď som otehotnela tak som si fest dávala pozor aby sa mi neurobili na bruchu. Každý deň ráno a večer som sa natierala a striedala som nivea soft krém a olej a nemam žiadne. Takze to nie je len o genetike. Každému sadne ale niečo iné…A pozor aj prsia treba natierať ….

julie19
6. jún 2021

1. Používala som obyčajný najlacnejší olejcek z DM a strie nemám (ale ani moja mama po dvoch deťoch nemá) takze niečo na tej genetike bude 🤔
2. Pila som normálne kávu, len som znížila množstvo z 3-4kav denne na 1-2 ... odobrila mi to aj doktorka takze kľudne si daj 🙂
3. Wellness bude pre teba asi nuda... saunu by si mala len tak do max tých 40 stupňov, čo je väčšinou všade viac, vírivku som neriskovala lebo tepla voda v ktorej sa máčajú spotení ľudia zo sáun a nevieš čo tam chytíš keď si tehotná nepoteší ta infekcia 🤷‍♀️ Keď sme boli tak ja som využívala len tie take vyhrievané lehatka, obyc bazén a taký ten chodník kde sa strieda tepla a studena voda na nohy 🙂 inak som bola aj klasicky na kúpalisku v bazéne, a vždy hneď ako som vyšla z vody tak mokrý spodok plaviek som vymenila za suchý a mokré som dala sušit ... bravala som 3 spodky plaviek ktoré som za ten deň striedala

sense
6. jún 2021

@nelka2211 tak u mňa to uľahčilo aj to ze som hovädzina nemohla ani cítiť v tehu

zuzuliennka1
6. jún 2021

@tatiana1329 kavu moze aj klasicku, pokial jej (este) chuti a nesmrdi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre