Ahojte tehulky. Chcela by som sa spýtať zopár informácií, keďže od včera mám pozitívny tehotenský test a dnes ráno opäť 2 čiarky, takže asi je to jasné. 🙂
1, aký krém na bruško proti striám by ste odporučili?
2, môžem piť kávu? Alebo radšej vymeniť za caro, alebo inú bezkofeinovu?
3, môžem absolvovať welness pobyt? Môže sa v tehotenstve kúpať, alebo ísť do sauny alebo vôbec?
Ďakujem krásne za vaše odpovede, od skúsených tehuliek alebo mamičiek. Peknú nedeľu.
1. Ak mas mat strie tak ich mat budes a je jedno co si na seba budem davat. Ja som pouzivala kokosovy olej, aj ten krem elastiq a strie mam aj tak. Je to genetika
2. Kavu jedine bezkofeinovu, ale najlepsie nic take a prosim ta len nie caro 🙈
3. Welness najlepsie s tamponom ako radi nadomnou. Sauna lepsie ziadna alebo len malo stupnov.
Gratulujem ❤
Ako píše Nelka. Pre pokoj duše by som sa kremovala hocičím, mne sa pacil babylove olej pre tehulky. Na kontrolu stačí aj v 7. týždni, skôr koncom, aby bolo vidno ❤️, ak nebudú ťažkosti.
@tatiana1329 ďakujem krásne za odpoveď. Prečo nie caro? 🤔
@nelka2211 ja som fanatik a vo vsetkom citam zlozenie 😅
@nelka2211 strie sú genetické, ale kremovat si bruško môžeš, ja som používala na toto detskú kozmetiku.
Kávu som pila 1 denne, normálnu, nie moc silnu. Skôr opatrne s bylinkovymi čajom.
Kúpať sa môžeš, ale nie v moc teplej vode a saunu by som vynechala. A môžeš byt náchylná na kvasinkové infekcie, takze nezostavaj v mokrých plavkách.
@nelka2211
1. Eucerin telovy olej proti striam
2. vraj podla poslednych studii odporucaju kavu nepit
3. Neodporucala by som to: mozes chytit nev bazene (ak uz chces ist, kup si take ochranne tampony pre tehotne vyslovene do bazena, vygoogli), a prehrievat sa nesmies, ani velmi horucu vodu vo vani.
4. Bylinkove caje by som skor vynechala resp, len v malom mnozstve
@nelka2211 Mne dr. povedal, že nemám jesť surové mäso, surové syry, plesňový syr, čierny čaj (iný nepomínal, ani kávu, ale tú nepijem, tak som sa nepýtala), takisto nie horúci kúpeľ a saunu. A že všetko s mierou. 😉
A gratulujem! ❤
Ja som vsade citala, ze 200 mg kofeinu mozes v tehotenstve. Tam sa jedna kava zmesti urcite.
@tatiana1329 a prečo nie caro?
Gratulujem...
Na strie nemusíš mať špeciálny krém, stačí hocijaký krém... Ak budeš máš šťastie tak strie mat nemusíš. Ja som krémovála minimálne a mala som 2 male strie na každej strane brucha kt sa mi spravili až v poslednom mesiaci inak nič.
Kávu som pila 2 slabé pressa denne a pila som aj caro kvôli chuti.
Čomu som sa vyhýbala bolo len surové mäso (milujem tatarak a carpacio). Inak všetko a mierou.
Kúpať som sa chodila ale do sauny som nechodila.
A pozor si treba dávať aj na niektoré bylinky
@nelka2211 Ahoj 🙂 Ja som sa na kavu pytala hned pri potvrdeni tehotenstva u lekara :D Povedal, ze kludne mozem, ale 1-2 max/den. Stratila som vsak potom chut na kavu, takze az niekedy v 5. mesiaci sa mi vratila :D Samotne caro je tusim obilninova zmes, tak tam si myslim, ze no problem. Co sa tyka strii, tak vela zien pouziva Bi-oil, ja tiez, avsak uz som ho nepouzila mozno mesiac a nic sa nezmenilo, takze verim, ze je to geneticke, bud ich mas aleb nie, ale napr. ja strie nemam, ale isty cas ma svrbelo brucho aj prsia a po bi-oile to hned prestalo...uplne take upokojenie pokozky 🙂 A na kupanie som sa pytala tiez a tiez povedal, ze sa mozem kupat, ale teda nedavam si horucu vodu a tiez nie plnu vanu, iba tak do pol stehien :D Ale, co sa tyka wellnessov, tak iba moj nazor, ze napr. bazen v poho (s tamponom), ale ja by som sauny neriskovala. Drz sa 🙂
Ja sa len ku káve vyjadrím 🙂...ja som pila celé tehotenstvo denne 1-2 lungo kávy a všetko v poriadku (pred tehotenstvom som bola silný kávoholik - denne 4-5 silných presso káv). S kávou som musela prestať až teraz pri dojčení, skúsila som jednu denne, ale bábo je o dosť kľudnejšie bez nej 😕
a teraz si vyber 🙂
- s tymi striami je to asi tak ako baby pisali, zial ak geneticky mas pred-dispoziciu ani svatena voda nepomoze, ja sa kremujem napr. adermou, kedze v zaciatkoch tehotenstva ma zacala po sprche svrbiet koza, nie je to primarne na strie ale ziadne sa mi nespravili
- kavu normalne pijem - dam si max 1-2 kavy denne
- kupanie/sauna/wellness - kupanie na verejnych kupaliskach mi lekar uplne neodporucal, virivku uplne zakazal, kedze je tam vyssia sanca chytit kvasinkove a ine infekcie a saunu odporucal skor take tie infra/bylinkove, ktore nemaju vysoku teplotu
ale teda ako vidis, radime ti tu kazda po svojom, tak rozhodnut sa budes musiet ty ;) a gratulujem!
Takto: nexh sa od teraz na cokolvek spytas - dostanes 10 odpovedi od 10 zien. Neexistuje uni odpoved, lebo kazda sme ina.
1. Ja mam telo samu striu z puberty, cakala som ze ma pocas tehotenstva potrha, mazala bioil ale nakoniec ani jedna.
2. Kavy sa odmietam vzdat, tak.isto nepasterizovanej bryndze a kozich syrov, cize urobila som si po svojom aj napriek odporucaniam
3. Podla mna ten tampon je taka urban myth, ked mas nieco dostat, dostanes. Je to bakteria, virus, cize v pripade oslabenej imunity ti nejkay tampon nepomoze. Ale zase - urob si podla svojho uvazenia.
1. Bi-oil
2. 1-2 normálne kávy za deň sú v pohode
@sense kvoli zlozeniu? Ale to je len moj predsudok. Ja si davam pozor na zlozenie.
@nelka2211 Ja len k tým striam. Od mlada mám strie na stehnách a kolenách ako som rástla. No keď som otehotnela tak som si fest dávala pozor aby sa mi neurobili na bruchu. Každý deň ráno a večer som sa natierala a striedala som nivea soft krém a olej a nemam žiadne. Takze to nie je len o genetike. Každému sadne ale niečo iné…A pozor aj prsia treba natierať ….
1. Používala som obyčajný najlacnejší olejcek z DM a strie nemám (ale ani moja mama po dvoch deťoch nemá) takze niečo na tej genetike bude 🤔
2. Pila som normálne kávu, len som znížila množstvo z 3-4kav denne na 1-2 ... odobrila mi to aj doktorka takze kľudne si daj 🙂
3. Wellness bude pre teba asi nuda... saunu by si mala len tak do max tých 40 stupňov, čo je väčšinou všade viac, vírivku som neriskovala lebo tepla voda v ktorej sa máčajú spotení ľudia zo sáun a nevieš čo tam chytíš keď si tehotná nepoteší ta infekcia 🤷♀️ Keď sme boli tak ja som využívala len tie take vyhrievané lehatka, obyc bazén a taký ten chodník kde sa strieda tepla a studena voda na nohy 🙂 inak som bola aj klasicky na kúpalisku v bazéne, a vždy hneď ako som vyšla z vody tak mokrý spodok plaviek som vymenila za suchý a mokré som dala sušit ... bravala som 3 spodky plaviek ktoré som za ten deň striedala
@tatiana1329 kavu moze aj klasicku, pokial jej (este) chuti a nesmrdi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
1.je to uplne jedno, lebo strie su geneticke.
2. ano, mozes
3. ak si das tampony proti tomu aby si nieco chytila hej. sauna iba do 40stupnov.
a gratulujem 🙂