Kedy ste cítili úplne prvé príznaky tehotenstva?

6. mar 2021

Ahoj ženy! Mám otázku.
Kedy ste cítili úplne prvé príznaky tehotenstva? A aké boli?
Naplo vás hneď pri jedení alebo pri nejakej vôni?
Mali ste aj nejaké príznaky, ktoré sú menej časté? 😊

romanka_369
6. mar 2021

Ahoj🙂.. Pri prvom synovy stacilo ze som sa poslavila z postele a uz som utekala na WC, ked to trvalo tyzden doplo mi ze nieco je inak😁..a pri druhej dcerke som sa citila nejak zvlastne tak vnutorne a zadychala som sa co som presla kusok po schodoch..na teste uz boli potom dve ciarky🙂..ale neskor to islo potom ako pri synovy kazde rano zastavka WC🤷‍♀️..

autor
6. mar 2021

@romanka_369 a kedy príznaky začali? V ktorom týždni?? 😊

deti95060810
6. mar 2021

pri 3 tehu som nemala žiadne príznaky... tehu mi oznámila gyn. v 15tt

ivula0807
6. mar 2021

No moje prve priznaky bolo len meskanie menzesu 😀 stale ma bolelo v podbrusku akoby som uz uz mala dostat menzes a stale nic. Urobila som test po par dnoch meskania a bol pozitivny. Inak vobec nic az do osmeho tyzdna cca. Vtedy mi zacalo byvat zle.

autor
6. mar 2021

@deti95060810 vôbec ziadneeeee??? 🙂🙂
No, tak to si si tehotenstvom určite prešla ako ružovou záhradou 😁💕

romanka_369
6. mar 2021

Pri oboch tak okolo 5-6tt..ale aj svagrina ma 3 dievky a ani pri jednej nemala ziadne priznaky😁..

deti95060810
6. mar 2021

nie, vôbec žiadne...Jediný príznak bol vynechanie menš. - ale to bolo všetko...ani prsia ma neboleli, žiadne nevolnosti som nemala.... ani ma nenapadlo že som tehotná.

kristiii
6. mar 2021

Keď mi neprišla mrcha (7.tyzden). Inak spočiatku absolútne nič, až neskôr mi občas začal klesať tlak. Ale to bolo už možno v 5-6. mesiaci

evamea
6. mar 2021

Môj prvý príznak boli neskutočné závrate. 🙂

ildiko36
7. mar 2021

Môj prvy príznak bol neskutičny hlad a odpor vône surového mäsa.Dieťa sme planovali a ten prvý príznak som mala hneď po uhniezdený a test ešte bol negativný.. Pozit. vyšlo 2 dni pred očakavanou ms.
Potom už som mala občas zimnicu citlive prsia a od 7tt každe ráno som zvracala ca do 13tt.
Mäso , kávu som nemohla do úst do 6.mes..

marianarem
7. mar 2021

U mna bol uplne prvy priznak nespavost, par dni pred vynechanim MS uplna neschopnost zaspat. A hned za tym bolave prsia, potom dlhsie nic, az v nejakom 6tt sa to rozbehlo, odvtedy uz bolo priznakov pozehnane 🙂 ale ten spanok sa upravil.

petamich
7. mar 2021

mna este pred meskajucou menstruaciou zacalo neskutocne ale neskutocne naduvat 😂 a extremne sa mi zvacsili prsia (co som mavala ako PMS ale nie takto), test mi vysiel uz 5 dni pred MS (mala som ale posunutu ovulaciu skor, inak by nevysiek) a potom uz len ta meskajuca MS, nevolnosti a zvracanie zacali az kus neskor v nejakom 6-7tt, v 7tt udreli plnou silou 🙂

autor
7. mar 2021

A pobolievalo vás podbruško ešte pred menštruáciou? (keď ste boli tehotné, ale žiadne príznaky)

petamich
7. mar 2021

podbrusko ma pobolievalo pred kazdou menstruaciou aj ked som tehotna nebola 🙂 takze to uplne spolahlivy priznak tehotenstva nebude

sima12233
7. mar 2021

No ja som 7tt ale príznaky som mala už od 6tt minulý týždeň neskutočná bolesť svalov hlavne nôh kríže to ani nevravím 🙈 prsia mám také že také veľké som ich ešte nemala :D 🤣♥️ cigarety absolútne ani cítiť a to som pasívny fajčiar teraz Max . 5 cigariet za deň keď to tak na mňa príde :D prerušovaný spánok s tým , že vkuse cikať 🙈🤣♥️ no nepripisovala som to vôbec že by som mohla byť tehu a je to tam ♥️♥️ toto sú asi také moje najčastejšie príznaky ♥️🍀

bejby22
7. mar 2021

Od 7tt a skoncili mi až v 14tt.

autor
7. mar 2021

@petamich myslela som pár tyzdnov pred menštruáciou nie pár dní... mňa taktiež tak... možno tri dni pred menštruáciou boli podbruško.. 🥰 Tak mi to je také zvláštne, divné prečo takto... 😊

rozovykon
7. mar 2021

pri prvom tehotenstve keď som ešte nevedela že som tehotná mi prestala chutiť kofola, resp. mi chutila čudne 🙂 a pri druhom tiež som ešte nevedela som sa cítila unaveno a furt hundrala, že čo mi je 🙂

nevenka
7. mar 2021

No ja som mala priznaky velmi mierne, mala som pocit, ako keby som mala zapal mocaku, chodila som casto cikat, pri druhom som len kukla do kalendara, ze by asi uz mohol menzes prist, ale este som dojcila prve dieta, takze priznak bol, ze bolo mlieka zrazu malo a este som sa rozculovala, co to ma znamenat 🙂. A naplo ma pri silvestrovskej kapustnici, pricom surovu kyslu kapustu som zjedla ako nic. A pri tretom vobec nic. Neskor mi byvalo tak, ze tazko, nemohla som byt hladna, takze stale som nieco zobala, pri prvom a tretom ma palila brutalne zaha a pri tretom som ku koncu mala vysoky tlak, takze stresy. V podstate bezproblemove tehotenstva, akoze prechadzka ruzovou zahradou to uolne nebola, ale ani take, co zazivala sesternica, ze grcala aj v 6 mesiaci...☹...ale zase s dojcenim a po porodoch som si to "vyzrala". Musi to byt asi vyvazene nejako...🙂

autor
7. mar 2021

Ja som mladá a všetko mám v poriadku tak mne je divne už len keď mam v podbrušku také pichľavé bolesti albo až kŕče aj keď menštruácia je už ďaleko tak som chcela vedieť aké ste vy mali úplne prvé príznaky... pretože nevoľnosti, časté chodenie na WC, bolesti hlavy to sú také tie najčastejšie príznaky tak som chcela vedieť či nejaké z vás mali aj nejaké menej časté príznaky... 😊
Ďakujem vám všetkým za odpovede ženy😊

nikapuggioni
8. mar 2021

Mne keby nechýbala MS tak ani neviem že som tehotná 😂 a to bolo počas celého tehulkovania.
Keďže moje tehotenstvo bolo ukážkové-bezproblémové 🙏❤️ Takze chýbajúca MS a rastúce bruško 😂😂
Ale zasa ja som vedela že som tehu hneď od začiatku keďže sme sa snažili viac ako 4 roky, takze som si robila test na 9DPO a už som si tam našla slabého ducha 🌺

soldi
8. mar 2021

u mna bol vzdy uplne prvy priznak taky atypicky, ktory nastal uz par dni po oplodneni (cize na teste este nic nebolo), ze som mala nocne mory. ako, aj normalne sa mi stane, ze mam sporadicky zly sen, ale len v tehotenstve som ich mavala uplne zive a vzdy to slo v takych snurach, ze niekolko noci po sebe. potom par noci klud, a potom znova.
bola som tehotna 5 krat, po druhom tehotenstve, ked som mala par noci po sebe nocne mory, tak uz som kupovala test 😀

autor
8. mar 2021

@soldi no... 😀 Tak toto by som nechcela... Ja mam sny také živé a nočné mory to sú... 😀😀 Sa zobudím celá spotena a bojím sa následne zaspať 😁

autor
8. mar 2021

Ženy a otázka ešte, neboli ste extrémne smädné? Ja vypijem aj liter vody a stále som smädná😩

marhulkahoy
9. mar 2021

Stále som smädná 😀 predtým som veľmi málo pila, ale odkedy som tehotná tak vypijem 3 poháre vody naraz a stale nemám v tej chvíli dosť 🤷‍♀️😀

autor
9. mar 2021

@marhulkahoy hahaa, no tak teraz to mam ja takto... 😀 Ja málokedy vodu pijem, niekedy až zabudnem... A teraz jej nemám dosť 😀

laila18
9. mar 2021

To je veľmi individuálne, prvé sme chceli ale neriešili sme nič ohľadne toho, že uvidíme... podarili sa hneď prvý cyklus a ja som to zistila testom deň pred menzesom kedy som si uvedomila, že nemám moje klasické prejavy PMS 😂😂 druhé som vedela hneď ako sa zadarilo, strašne hormóny sa mi vzbúrili, pleť som mala horšie ako v puberte a už 4 dni pred menzesom riadna čiarka 🤷 takže to je také...každá žena by mala poznať svoje telo.

buducamama
9. mar 2021

@laila18 takze ti uplne vymizli PMS ako bolest prs a brucha? Ja som mala v poslednom pol roku dost neprijemne bolesti pred menzesom a teraz vobec a to mam o dva dni dostat.. dost rychlo sa to v tele zeny meni aj ked nie je tehotna, takze fakt tazko niekedy zistit aj ked sa zena pozna.

laila18
9. mar 2021

@buducamama áno ja som proste deň dva pred menzesom žrala všetkooo 🙈 nafúknutá že brucho väčšie ako tehotná žena, nálady klasika...a áno nemala som nič vtedy...že jednoducho to bola zmena... tak uvidíš, držím palce ✊

buducamama
9. mar 2021

@laila18 sranda☺️ dakujem☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre