Baby, prve babo na ceste, prave 7t , srdiecko uz vidno ale tehu knizku mi este nevystavili....povedat to v rodine? V praci? Ludia v rodine aj v praci su prepojeni tak sa to prevali.... Ci este pockat? A sorry za preklep OZNAMIT nie osnamit 🙂))
@ivky tak ak je to tak,tak az v tom 12.tyzdni,ked uz bude aj tehu knizka.
Ja som to oznamila po obdrzani tehu knizky v robote oficialne,ale sefka,jedna kolegyna a samozrejme cela rodina to vedeli po prvom ultrazvuku. Mama to vedela ako druha v poradi hned po mne,zopar minut po tom.co mi vysiel pozitivny tehu test.
Rodine máš ideálny termín 24.12. ;)) lepší dátum, uz tento rok nebude
ja som chcela oznamit cca 10-12tt ale skoncila som v 6tt v nemocnici pre silne nevolnosti... :-/, aj druhe planujem oznamit az okolo 11tt...tehotensku knizku som mala hned asi od 6tt....🙂 a v praci pokial nerobis nic narocne ja by som povedala az ked brusko vykukne viac... 🙂 ale je to na tebe...no tie vianoce su idealne...kup im male ponozky do krabice, a snad pochopia... 😀
Ja som v 17tt a az teraz som to oznamila, rodine som to povedala ked som bola v 8tt. Ale keby som mala na vyber tak urcite ze to oznamim na 24.12., je to pekny darcek. 🙂
Ja som to v praci oznamila hned ako som dostala knizku pretoze zalezi aj od toho ci nas narocnu alebo nenarocnu pracu a rodine som to povedala tiez tak ze az ked mi presiel prvy trimester
@ivky no ja som zacala vracat na obed a skoncila dalsi den resp vecer na pohotovosti.... :-/ ale ked ma po 3dnoch pustili tak mi byvalo zle len rano...a to som sa naranajkovala..vyvracala...znovu naranajkovala a bolo fajn.... . 😀 potom som prisla na to ze ked si dam rano len caj tak aj ten isiel von ale nepachlo mi to ako ked som jedla pecivo... 🙂. a az po strete so zachodovou misou som ranajkovala.... 🙂 a trvalo to asi do konca prveho trimestra..ale potom zacala ked mi nasadili tabletky-zelezo...tie mi nerobili dobre tak som ich dalej nebrala... 😖
Ja som 9tt v praci som to oznamila dnes a rodinka samozrejme obdrziii 24.12 pod stromcek prvy pozdrav z bruska 😉
V praci som to povedala v 8tt, mala som priserne nevolnosti a zvracanie sa nedalo utajit. Rodicom sme to chceli povedat na vianoce avsak jedni to uz vedia,tiez vdaka zvracaniu, ale druhi by mali mat prekvapenie po stromcek. Ja vsak nemamobrazok z UTZ, tak musim nieco vymysliet.
v práci je najlepšie to ohlásiť hneď, ak dostaneš tehu knižku, nakoľko máš nárok na neobmedzené množstvo vyšertení a paragrafov platené a nemusíš si čerpať dovolenku 🙂 🙂
Z vlastnej skusenosti radim az po 12 tt, my sme oznamili na vianoce, ked som bola cca v 7 tt ved krasny termin a na silvestra som bola na pohotovosti s krvacanim, neskoncilo to dobre... Ak by si ale aj tak povedala celej rodine, priatelom, znamym aj neznamym aj ze si potratila (neprajem, ale moze sa stat) a tieto veci sa rychlo siria, cize by si chcela s nimi zdielat aj negativne spravy tak je to jedno kedy to povies... Samozrejme drzim palce a prajem bezproblemove tehulkovanie... Druhe tehotenstvo sme uz oznamili az v 13 tt (aj tak sa clovek pouci az na svojich chybach)
ano, ale musiš to zdokladovať ofotenou tehu knižkou a písomne oznámiť zamestnavateľovi, ja som to tiež riešila na začiatku tohto roku, a mala som teda priepustiek a paragrafov neúrekom
Baby, odfotila som tehotensku knizku a napisala oznamenie o tehotenstve. V praci mi to nevzali vraj co s tym, oni to nepotrebuju tak ani nepodpisali prevzatie...je to ok?
@ivky no - ja som sa o moje miesto nebala, sefovi som to oznamila len ustne. ale kamoska pre istotu pisomne a aj tak ju pred nastupom na matersku atakovali, ci to vobec oznamila ako mala ... ak mas co i en najmensiu pochybnost, ze by sa k tebe v praci mohli zachovat nekorektne, ta trvaj na prevzati s vysvetlenim, ze ved je to tvoja povinnost voci zamestnavatelovi - alebo im to posli doporucene.
A viete ako je to s tymi navstevami u lekara? odkedy som tehu bola som na prehliadke 3x z toho raz som sa nechala vypisat na cely den ale dalsie 2 razy som bola pol dna v praci a pol dna u lekara...ze ci by bolo mozne aby mi kazdu prehliadku vypisal na cely den....on by to spravil ale ci to prejde v praci, predsalen ide len o bezne vysetrenia...platia teda priepustky na cely den?
@ivky tehotna zena ma pravo na lekarsku prehliadku neobmedzene, zatial co "bezny smrtelnik" len 56h do roka.. nikto neskuma ci si u lekara cely den, alebo nie - casto sa stava, ze v cakarni je tolko ludi ze naspat do prace ist nestihnes.. jednoducho u netehotneho cloveka, ked je prec cely den, odpocita sa mu 8,5h prace - ale kedze ty to mas neobmedzene ako tehotna, tak sa ti nic nemina..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
https://www.modrykonik.sk/oznamenie-tehotenstva...