Ahojte som tu nová a píšem lebo sa celkom bojím.
26.4. mi začala posledná menštruácia a presne o mesiac t.j. 26.4. mi vyšli 4 pozitivne testy (mala by som byť dnes v cca 4tt+3 dni. Dnes som bola u dr., ktorý mi spravil vyšetrenia a povedal, že sliznicu mám vyššie (alebo zväčšenú už si presne nepamätám), HCG 474, ale na ultrazvuku nič nevidel, povedal že za maternicou mám tekutinu. V pondelok mam prísť na kontrolný odber a vystrašil ma mimomaternicov. tehotenstvom. Co si o tom myslite? Ďakujem 😔 celkom sa bojim, som 1x tehu, kramy mavam viac menej nepravidelne, cyklus cca 31 dni
@lucikee som na tom uplne rovnako, posledna MS 26.4. Test som si robila 27.5. V ten den som mala ist k Dr. Po lieky, povedala som mu, ze mam pozitivny test, tak ma zacal prezerat. Na sone nebolo nic vidiet, nieco sa mu zdalo, ze by mohlo byt uhniezdene vajicko, alebo tiez aj artefakt. Povedal, ze ovulacia prebehla, a 60/40, ze som tehotna. Povedala som mu, ze mam krce ako pred MS a vystrasil ma mimomaternicovym tehu. Mam len cakat a za dva tyzdne sa mam prist ukazat.
@lucikee presne ako píše veronika4495, nič iné ako čakať ti neostáva. Ja som bola na u DR. tiež skôr 5 + 2tt kvôli veku, mám už 41, tiež som mala 4 pozitívne testy. Na sone nič viac menej nevidel, zobral krv, objednal ma o týždeň na kontrolné sono, povedal tiež, že by mohlo ísť o mimomaternicové. O 2 dni som dostala večer bolesti a išla som na pohotovosť, lebo som sa bála práve toho mimomaternicového. Vyšetrili ma, no zase nič na sone nebolo, tak si ma tam nechali. O 2 dni som začala krvácať, nakoniec to DR zhodnotil ako mikropotrat, teda nie maternicové našťastie. Držím ti palce, aby sa to tvoje tehu skončilo dobre. Nestresuj sa, pokiaľ sa cítiš fajn nič nie je stratené. Veľa šťastia 🙂
Ešte je skoro na nejake zavery na sone je niečo vidiet až nad 1000 hcg mne naopak doktor tvrdil že vyzerá že je v maternici a bolo to MMT musíš len počkat
Ďakujem vam krásne dievčatá za podporu. Dúfam že je problém len v tom že som tam bola skoro a v pondelok mi už niečo bude vidno (aj ked pochybujem že za vikend tam niečo narastie :(
@lucikee išla si veľmi veľmi skoro. Naozaj nemal šancu vôbec niečo vidieť,trošku pochybujem aj o tom pondelku,že bude dačo vidno. Som presne tak isto. Posledná MS 27.4 a včera som našla pozitivny test. Nasadim femibion a z predoslych skusenosti viem,ze kebyze pojdem dnes uvidi maximalne vysoku sliznicu. Takze gestacny vak najskor o tyzden. Treba tomu nechat cas. Hcg mas podla mna super na ten tyzden,mal by sa kazdy druhy den zdvojnasobit.
Baby a kedy sa vie prejavit to mimomaternicové? Ja podľa poslednej MS by som mala dnes byť v 7tt 5d, na prvú kontrolu idem utorok,už sa neviem dočkať..testov som si robila už hádam 7 😇😀 mávam bolestiv podbrušku ako pred ms,ale v podstate len také mierne..viem,utorok mi povie viac doktorka,ale neprejde hodina,aby som nepremýšľala nad tým,či je všetko ok..
@baluinka z toho co som citala, tak som pochopila ze je dolezita hladina HCG, ak je nizka-hrozí potrat alebo mimomaternicové. Ak je vysoká ale na usg nič nie je vidno tak sa tiez jedna o mimomaternicové, žienky ak sa mylim opravte ma kludne.
Ja som mala prve hcg 474, na usg nic nevidel, zajtra idem na kontrolu, dnes sa u mna prvy krat prejavila nevolnost, citlive bradavky a casto chodim na wc, tak pevne verim 🙏 ze mi hcg vzrastlo ked mi zacali priznaky a ze nieco uvidi
Ahojte, takže ten moj dr. zase nič nevidel, len zväčšenu maternicu a tekutinu, ale ze sa to tam vyjasnuje ci co to trepal...mala by som byť 5tt + 0,HCG 2811... Zajtra sa chystam na kontrolu do TN k inému lekárovi lebo tento môj má bez urážky asi 70 rokov a podla mňa aj to jeho usg ma toľko... Ale isto to bude to mimomaternicové, ach jaj.... 😔
@lucikee ja verím, že zajtra zistíš viac. držím ti moc palce 🙂
@zuzkalujza strašne moc ďakujem, furt by som len revala teraz 😭
@lucikee podla mna mas super hcg na taky tyzden. Mna ked pri jednom tehu strasili mimomaternicovym,tak som mala HCG 95,a vobec nezdvojnasobilo objem dlho,velmi pomaly rastlo,v maternici nevideli nic,tak ma museli vycistit ci hcg zmizne. Viem hovori sa lahko,ale skus sa ukludnit,musis verit a nemysli na zle nieze privolas.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?