Ahojte baby chcela by som sa vás opýtať,som tehotná no prvú návštevu gynekológa mám až o týždeň. Posledné dni mám stres a väčšinou vždy keď som mala stres mi pomáhali bylinkové čaje, je nejaký čaj ktorý v tehotenstve nemôžem piť? Nejaké rady ako sa upokojiť? A ešte sa chcem opýtať večer nemôžem spávať na boku mám bolesť v brušku,tlak a dosť má tlačia rebrá preto musím spať len na chrbte čo nieje veľmi pohodlne. Ďakujem za odpovede☺️
@maybe_baby bylinkove caje urcite NIE, skodu vedia narobit aj materina duska ci salvia, a to pocas celeho tehotenstva..pozri si:
https://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/byli...
Bylinkove celkovo radsej nie. Pi roibos a ovocne
Kamilkovy caj mozes
@snehulienka8 ďakujem 🙂
@evkamotka ďakujem pekne 🙂
@gabuliacik vyskúšam ďakujem 🙂
Tiez sa vyvaruj nedopecenemu masu(medium/raw), tataraku, nepasterizovanym potravinam, plesnovym syrom,klobasam 👍
kamilkový vraj nie.
Ja pijem repík a lipu, to sa môže.
Hlavne nie mätu a šalviu.
Salviu nie
Ahoj, ja som pila kamilkovy s medom, matovy, medovkovy, myslim, ze mozes rozne s mierou, ale napriklad zeleny a cierny pomenej, ale ostatne normalne... Okrem salvie teda este... A co sa tyka jedla, nejedla som len tepelne neupravené maso, vajcia, hermelin som jedla normalne, grilovany, zapekany, nivu som nejedla, vsetko ostatne normalne, potom som si precitala, ze by sa nemali ani pastety, ale teda jeden cas som si riadne isla pastety a pochybujem, ze je na nich nieco zle... Davaj si, co ti chuti 🙂
@maybe_baby Cele tehu som pila bylinkové čaje. Nakolko ine neznesiem. Pila som repikovy, sipkovy, kamilkovy, žihľava, mata,...😉
@ladybug138 ďakujem pekne 🙂 no ja si momentálne idem na kyslej kapuste
absecnii zdravého rozumu
@sapetka Ja som ani neriesila co mozem a co nie. Bola som len tehotna. Az tu som sa dočítala podobne veci. Našťastie. 😉 A to som samozrejme nezjedla kilo klobasyci tataraku. Ale dala som si. Nevidim dovod prečo nie ak viem povod masa. Klobasy domace,....Nivu zboznujem. Obe deti su zdrave a v poriadku.😉 Nic netreba prehanat. Staci zlata stredna cesta.
@maybe_baby ...akup si tablety kyseliny listovej
@hnedoocko0909 Nic také som nebrala. Tiez som nemala dovod. Na co tablety? Staci zdravá vyvazena strava. Tablety tvoj organizmus vylúči z tela von ako odpad nakolko nevie efektívne spracovat umelé doplnky.😉
@hnedoocko0909 ano ale radsej od gyn na predpis👍
Dobrá poznámka, Femibion 1 si pozri. Tehu doplnok. A ja aom tehu, tak ako pri prvom nejem plesnive syry kvoli plesniam, nedopecene/nedovarene vajcia ci maso kvoli listerioze. Caje nepijem lebo je 35 st, v zime radsej ovocne a roibos a nemusim si nic spatne vyčítať. Kavu 1 denne rano, s kofeinom by sa to nemalo prehanat. Akurat alkohol som uplne vylucila. Nemyslim ze drzim nejaku drasticku tehu dietu 🙂
@evkamotka kávu,syry,klobásy atd. som nejako nikdy nemala v láske takže mi to nevadí. Len má napadlo ohľadom toho čaju lebo moja kamarátka mi spomínala že pila prasličkový čaj a bolo jej z toho špatne,vracala. Tak som sa chcela len informovať. Ďakujem Vám za každú odpoveď 🙂
@sapetka Ja nikomu nic neradim. Pisem vlastný nazor a skúsenosti. Je zaujímavé ze poznám xy odbornikov a ziadny mi ju výslovne neodporúčal v umelej forme ak som zdravá tehotna zena. Odporúčam si pozrieť ako ľudský organizmus "dokaze" vyuzit tieto umeliny. 😉 Nemyslím to v zlom. Bol o tom aj pekny dokument len ho bohuzial stiahli lebo nehral do karát miliardovému biznisu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@maybe_baby V ktorom si tt? No poradím jedine-prestat sa stresovat a zacat si užívať tehotenstvo. Vyhybat sa nemusíš nicomu pokial si normalna zdrava zena. Ja som ci uz pocas tehotenstiev tak aj pocas dojčenia jedla, pila, robila vsetko co aj predtým. Si "len" tehotná. Co sa tyka spanku-no nájdi si polohu,ktora ti vyhovuje. Niektoré bylinky mozu spustat porod ale to az vo vyssich štádiách tehotenstva a myslim,ze taky bylinkovy caj ani doma nemáš.😉