ahojte, ani neviem ako začat 🙂
asi len tak že pred rokom tehu neskončilo dobre 🙂 a teraz po roku sme zistili ze sme zas tehotní ❤❤
obavy sú tam takže som bola na potvrdení tehotenstva a dr. mi vzal aj krv tehotná som, to potvrdilo aj odber krvy
lenže na sone som nič nevidela odmeral nejakú tmavú machuľu a povedal akurat ze 15mm 🤷♀️ a že o 2 týždne mám prísť 🙂
to budem cca 4tt aj nejakých pár dni (nwm presne) kedže to počítam od ovulky ktoru som mala neskôr ako poslednú MS 🙂 .... už bude niečo vidno? 😊 kedže neviem pri prvom dieťati som ani nevedela že som tehotná a nijako som to nesledovala velmi 🙂 a ked som sla na sono tak som už bola v 5tt 🙂 alebo mám radšej ešte počkať ten týždeň až povedzme do piatku a ísť potom? 🙂 to by mal byt 5tt 🙂 nech sa zbytočne neobávam kedže už tieto 2 týždne rozmýšlam vselijalo dobre,zle nasledne sa prehovaram ze bude vsetko OK 🙂
Ďakujem za odpovede
Sme nehotni a pocet smajlikov mi vyklovalo oci, kazdopadne gratulujem a nemysli na zle veci. Drzim palce. A prosim zostan tehotna iba ty.
@beata_k ahoj mysliš? 🙂 lebo som úplne z toho mimo kedže teraz to počitajú podľa MS ale ovulku som mala až o 2 týždne neskôr 🙂 a pri prvom tehu som tiež takto šla na prvé v 5tt a bolo už tam bábo 🙂 len teraz keď to mám posunuté sa obávam, že sa zmordujem ak tam ešte nebude🙈🤣 ďakujem (aj keď s maličkou dušičkou ❤ ešte o tom oficialne nik nevie)
@jj298 nehotni? myslíš že to ako som napísala tehotní? 🤣🤣 a šak nič na tom zlého nieje, si myslím 🙂(keďže sme v tom spolu) neboj ostanem, no dúfam 🙂
Je lepsie sa prijemne prekvapit, ako neprijemne sklamat. Chod neskor. To uz bude srdiecko, daju ti knizku tehotensku, pekne si popozeras sono 🙂
@beata_k dobre 😊 ďakujem teda 🙏
Bola si na svoje v 5 tt alebo 7 tt. Počíta sa to od prveho dňa poslednej menštruácie. V 7 tt. Je šanca niečo vidieť.
Tie tyzdne tehotenstva mas nejako dopletene. Za dva tyzdne budes vo 4. tyzdni tehotenstva alebo 4 tyzdne od ovulacie? Pokial 4 tyzdne od ovulacie, to uz by na utz mohlo byt nieco vidno, budes cca 6tt + nieco.
Tiež nechápem, ako počítas tie týždne. Tetaz si v akom týždni? Vždy sa rátajú podľa poslednej menstruacie, tak skus sa vykašľať na rátanie od ovulacie, lebo to ta len úplne dopletie (keď doktor to bude rátať, že si už v 7 tt a ty budeš t tvrdiť, že v 5 tt)
A k otázke - áno, v 7 tt už by malo byt niečo vidieť. Momentálne s tým nič ty nevieš urobiť proste len čakať. Viem, že to asi nechceš počuť, ale v takom štádiu je to vždy len a len na prírode.
"" lebo som úplne z toho mimo kedže teraz to počitajú podľa MS ale ovulku som mala až o 2 týždne neskôr ""
Mas v tom nejaky gulas, nie?
Tyzdne tehotenstva sa vzdy ratali od poslednej menstruacie.
no ak budes skutocne v 4tt nebude vidiet podla mna nic, mozno prazdny gestacny vak ale aj to nemusi
chod kedy ta objednal lekar, ten vie co robi a ked ta objednal, zrejme to chce mat pod kontrolou a je jedno co si my myslime, len necakaj, ze na sone bude plne vyvinute dieta, lebo skutocne nemusi byt vidno nic 🙂
a teda chapem tvoje nadsenie ale u nas som skutocne bola
tehotna iba ja 😃😃 manzel sice podielal na vzniku a potom bol az pri porode, vsetko ostatne sa dialo v mojej maternici 😂
*sa podielal 😃 nejako mi slova utekaju dnes
Vykašli sa na rátanie od ovulácie..rataj si to od začiatku poslednej MS...aj lekari to tak rataju tak aby ta to neplietlo a nepanikarila si ;) oni potom aj rataju s tym ze ovulacia bola posunuta...len samu seba budes motat aj pri sonach a podobne...tipujem ze k lekarovi si isla.lebo meskala MS talze si cca v 4-5tt a o dva tyzdne budes tak 6-7tt ...to dava zmysel ze by ta tak objednal.aby videl ci bije srdiecko 🙂
5tt je skoro, ja som bola v 6tt a bol len vak, žiadne srdce ešte..
@petamich tak ano z tejto stranky ano 😀 ale zas my s mojim partnerom sme boli tehotní predtým spolu 😀 všetko sme robili spolu 😀
priateľ hladkal bruško, masíroval, spieval brušku, rozprávali sa spolu, keď priateľ dosiel z práce a prihovoril sa bábätku tak náš malý poklad začal kopkať ako na povel 😀 preto som to tak napísala 🙂 aby som teda vysvetlila 😀😀
ale jasne 🙂 hlavne, ze sa tesite a mate spolu radost, drzim silno paste, nech je vsetko v poriadku a pohodove tehotenstvo 🤞🏻😃
@floki1994 tak od poslednej mi ukazuje ze som 6tt 🤷♀️🤷♀️ a tak ja viem že sa ráta od poslednej MS 😀😀ale písala som reálne že fetálny vek je nižší než gestačný 🤦♀️😊 nemám týždne pomýlené 🙂 len som realistka a asi naozaj nemôže byť plod v 6tt kedže od MS prešli 2 týždne kde nastala ovulka a následne oplodnenie 😀🙈 lepšie vám to neviem vysvetliť aby ste ma pochopili... šlo mi o to či tam dačo bude vidieť myslim ako plod 🙂 kedže nemám s tým skúsenosť 🙂 o vaše názory typu bude nebude je skoro choď neskôr 🙂 tak ako ste mi niektoré napísali ❤ a tak teda pôjdem 🙂 áno viem že určite vie co robi... ale tento nebol môj gyn ale iba ten s ktorým sa striedajú...a teda si počkám na svojho 🙂 a uvidíme čo bude 🙂 čo len dúfam že už tam plod bude vidno 🙂 ďakujem všetkým za komentáre 🙏😊 a za rady 🙂 ozvem sa dúfam s dobrými správami 🙏🙏
@petamich ďakujek pekne 🙂 tak dúfam že to neskonči ako minulý rok a plod tam bude ked tam prídem 🍀🍀
@sajmonka_1216 a v akom týždni začalo biť? lebo ja som pri prvom mala v 8tt krásny plod aj s bijúcim ❤ 🙂
Ale ja vas uplne chapem aj cely ten proces tiez to tak mam ale vzdy si to ratam od poslednej MS aj ked viem ze som otehotnela o 2 tyzdne neskor ale vsade sa ta budu pytat na datum poslednej Ms 🙂 ich nezaujima kedy bola ovulacia 😅 lekar ti potom len posunie termin porodu na zaklade velkosti babatka ale stale sa vsetci riadia MS...ak si teraz podla MS v 6tt tak super ze az o dva tyzdne ides..lebo v tom 8tt uz musk byt vidno srdiecko a bude jasne na com ste 🙂 drzim palce
no bola somm 6+0, tak bol len ten vak a potom som bola až v 9+0 a bolo krásne srdiečko 🙂 našťastie som vtedy ešte nebola na MK a nevedela som o tomto nič, lebo keby som si prečítala že niektoré baby už mali srdiečko, tak by som len zbytočne stresovala... niekedy je lepšie nevedieť a nič nečítať :D
Žiadny doktor neberie týždne podľa ovulácie ale podľa MS a mne pri oboch tehu už v 7tt od MS bolo pekne vidieť plod aj srdiečko
@natali_hamzova Tak, ako píšeš. U mňa to takisto prišlo okolo 8 - 9 tt. V 5-6 tt, nebolo vidno nič úplne "hmatateľné", hoci som si bola istá, že som tehotná, ultrazvuk mi to ešte nepotrvdil.
@deedee133 u mňa v 5tt bolo vidieť gestačný a žĺtkovy vačok a o 2 týždne už aj plod a srdiečko bilo
ahojte dnes som teda bola u gynekologa 🙂 bábätko je tam našťastie 🙏🙏❤ som nejak 5tt+3dni 🙂 podľa sona 🙂 ale vcelku zaujimavé to vyzeralo 😃 o 2 týždne zas kontrolné sono - ako povedal dr. musíme vidieť bábätko a bijúce srdiečko 🙂 .... určite chcem čakať kým to povieme aj rodine 🙂 ... tak do toho 3mesiaca 🙂 ... ako dlho ste čakali vy? 🙂 ... (brucho už vyskočilo tak dúfam že to nejako utajím do 3mesiaca 😃😃🤷♀️)
No ja som bola nadšená, takze hneď v 5tt, keď bol iba vak… vtedy som netušila o bijucom srdiečku, MA a podrobných veciach, keďže som nebola na MK 😂 teraz by som už asi čakala..
ale švagriná je teraz v 11tt a povedali najbližším v 8, keď dr. videla srdiečko
@sajmonka_1216 doobre ďakujem aj ja by som chcela takto 🙂
Bola som 4+3 koli MA predtým...mali sme už 3 mm gestacny vak...6+1 srdiecko 🥰
Držíme palce!
Ahoj, neviem či pomôže táto info, ale teda ja som išla k lekárovi keď mi meškala ms, zároveň som mala veľmi výrazne 2 čiarky, nijako som nemala napocitane týždne. Doktor má zavolal na prehliadku, keď mi oznámil že som 5tt, vtedy bol len gest.vak... o 3t neskôr, teda 8tt už bolo srdiečko 😊 ja som sa nad tým vôbec tak nezamýšľal v tej dobe keď mi aj vyšiel pozitívny test... Som dosť realista čiže som vedela,že to možno vyjde a možno aj nie. Nijak som sa na to neupinala, v hlave to neriešila, nemala strach ani stres a momentálne už som 19tt s tým že nebyť rastúceho brucha, ani neviem že sa niečo s mojím telom deje 😊Preto by som na tvojom mieste riešila iné veci a išla potom o tie cca 2-3t na kontrolu 😊 tam už by potom malo byť vidieť aj srdiečko 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V 5 tt tam pojdes zbytocne. A blahozelam 🙂🍀