Aké cviky môžem cvičiť počas tehotenstva?

simcika
17. sep 2017

Ahojte, dámy. Mam na vás otázku: aké cviky sa odporúčajú cvičiť v prvom trimestri a ake nasledujú v tých ďalších obdobiach. Vy ste x v cvičili? Ak áno, kedy a asi koľko denne? Inak myslíte, že beh je v poriadku? 😉

bona_dea
17. sep 2017

Ano, beh je v poriadku. V zasade je v poriadku cokolvek co si robila pred otehotnenim.
Neodporuca sa zacat s nejakym novym sportom a samozrejme bacha na pady, udery a pod.

nini1010
17. sep 2017

Vies to je tak.Ako pise kocka hore a potvrdzuju to aj vsetci lekari v zasade je ok robit kondicne takmer vsetko co pred tehotenstvom v primeranej miere.Avsak ak by si nedajboh potratila a vobec to nemusi byt dosledok behu budes si potom vycitat ze "co by bolo keby..., emozem si za to sama..?"Nechcem ta strasit,v ziadnom pripade ani nieco privolavat,ale tak to proste je.

simcika
autor
17. sep 2017

Jasne, rozumiem... Co mi tým chceš povedať. Ale tiež som sa práve dočítala, že prvé tri mesiace sú predsa rozhodujúce a netreba to preháňať... Tak som si sama odpovedala😀

celasapremenim
17. sep 2017

urcite by som nenapisala vetu ze beh je v poriadku, lebo ide o tvoju kondicku, aku ju mas, tiez o stav chrupaviek, klbov, ako si pribrala, ci mas aj nejaku svoju nadvahu a podobne.....podla mna tak dva krat denne cviky pre tehotne zeny urcene, napr. od lindsay brin, co si vyhladas ten zaklad aj na youtube, by boli fajn
ja som v tehotenstve hlavne vela chodila na prechadzky na cerstvy vzduch a tiez som chodila plavat, co sa sice neodporuca, ale ziadne problemy som s tym nemala zdravotne a nikdy
ano a prve tri mesiace tehotenstva si daj pohov a spi :D

unctadorg
18. sep 2017

Pilates/joga pre tehotne. Cvicila som, chodila som aj plavat. Beh si moc neviem v tehu predstavit, pre mna nerealne. Mne v poho stacili dlhsie prechadzky.

celasapremenim
18. sep 2017

ten beh, to su podla mna fakt uplne zbytocne otrasy

bona_dea
18. sep 2017

@celasapremenim pisala som, ze pokial behala pred tehotenstvom,nie je problem i v priebehu, samozrejme s mierou.
Miminko plava v plodovej vode,maternica nie je z betonu

celasapremenim
18. sep 2017

@bona_dea to je jedna strana mince, druhu vam vysvetli zena, co mala zamlcany potrat a nevie z coho, ci by behavala prvy trimester

deti95060810
18. sep 2017

@bona_dea beh? tak to si trafila vedľa....Ja som toho živým príkladom....Pred tehu som behávala každý deň. vedela som že som tehu - mala som to už od lekárky, bola som asi v 8 tt. Tiež som si išla večer zabehať ako obvykle a na druhý deň ráno ma zaliala krv.... Ke´d som to lekárovi spomenula že čo som večer robila, tak sa chytal za hlavu..... skoro som o bábo prišla, niekoľko dní v nemocnici, PNka...Beh neodporúčam a to ja som behávala predtým niekoľko rokov.

deti95060810
18. sep 2017

@bona_dea skúšala si behať v tehu? Lebo to čo píšeš je zavádzajúce....Neodporúčajú to ani lekári....

ajana1
18. sep 2017

Ze ako nepribrat 😂 Pocas tehotenstva priberies a to je fakt! Hlavne to neprehanaj s jedlom nakolko netreba jest dva krat tolko ale dvakrat lepsie ako pred tehu. V podstate ti uplne staci o jablko a par orechov naviac aby si pokryla zvysujuce sa energeticke naroky ;) A co sa tyka pohybu bud proste aktivna, vela sa prechadzaj, vklude este chod na bicykel, tehotenske plavanie a aquaaerobic su uplne super a uzivaj si bruska. Ak to nebudes prehanat s nezdravym jedlom a mnozstvom tvoja postava sa ti po porode rychlo vrati spat.

nika898
18. sep 2017

@simcika ja som citala ze sa beh neodporuca kvoli otrasom ze je lepsia chodza a ver mi ze ked budes mat uz brusko tak ta ti bude bohate stacit 🙂. No najlepsie je plavanie ak si zvyknuta na sport tak plavanie by ti nemalo uskodit ani v prvom trimestri a potom je tu samozrejme pilates, joga a neviem co este vsetko mozne pre tehotne. Treba sa setrit a nie je to moc prehanat 😉

simcika
autor
19. sep 2017

Ďakujem žienky, ste super 🙂

natalushka
19. sep 2017

Ahoj..aj ja sa pridam..mne aj lekar povedal..ak ste sportovali aktivne(2-3x v tyzdni,ze proste fakt cvicis,ne ze sa raz za tyzden prejdes alebo rpebehnes na autobus),nie je problem v tehu prestavat..sama citis,kedy dost,kde uz je tvoje maximum..s postupujucim tehu bude stale nizsie😅ale to nevadi..ja som behavala na orbitrecu..2-3x v tyzdni,pol-45min..jasne,ze len lahucke tempo,ne max zataz ako pred tehu,ale normalka na rozprudenie krvi,zadychat sa trocha ,spotit..milovala som to aj fyzicky aj psychicky..maly vzdy spal😝ziadne protesty..naposledy som cvicila este asi 2tyzdne pred porodom..pribrala som 16kg-aj napriek pohybu a normalnej strave,ale moja pociatocna vaha bola hlboko pod normou,takze telo si to samo zabezpecilo..rovnako po porode sa mi zakial som kojila,nedarilo zhodit ani gram..telo jednoducho prevzalo toto za mna..priberania sa nebo,zakial sa normalne stravujes a, nelezis 9m na lozku,bude to normalne..ci budes cvicit alebo ne..ide skor o tu kondicku,ktora sa vzdy hodi..ja som napr.pocas tehu nevedela co je to zadychat sa,nevladzem a podobne..ale teda este nakoniec..cvicit som zacala az ku koncu 4.mesiaca,po dohovore s lekarom a teda len som pokracovala v tom,co som robila dovtedy..drz sa,uzivaj si to

simcika
autor
19. sep 2017

No ja som pribrala pri prvom synovi 32 kg, a presne, ako píšeš, telo si vytvorilo brutálne zásoby, keďže som predtým vážila 48 kg. Bola som hrozne chudá. Kila navyše som dávala dole športom a šlo to pomaly. Myslím, že teraz keď mám normálnu váhu, nebudem toľko priberať... Teda 33 kg neprajem ani svojmu nepriateľovi 😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre