nrvipka
7. mar 2013

Dievcatka od susedov :o)

pri dnesnom celodenom strese som si ani neuvedomila,ake stastie vlastne v zivote mam..napriek vsetkym tazkym chvila ,su predsa len dni,ked sa to po case vsetko vyriesi a aj ked obcas prechadzam zivotom s odretymi usami- ZIJEM a mam pre koho zit!!!!
ale tento pribeh nie je o mne,ani o mojej rodinke..chcela by som ho sem napisat,aby ukazal a otvoril oci aj inym..mne dal riadne ponaucenie...na tejto fotecke je moja dcera uprostred a jej dve kamosky Vaneska a Sarka. Dievcatka su mile a krasne..no zivot mali uz od malicka neuveritelne tazky..ich mamka ostala v 17r. bez bydliska, jej otec pred nimi spachal samovrazdu a prisli podvodom o byt...mladsi surodenci skoncili v domove..ona tesne pred 18r. na ulici...ja som ich stretla v podtate nahodou..ked moja 80rocna starka dostala "Alzheimera! -ja som boal po operacii aacsto chora,v nemonicic..nikto sa o nu nemohol riadne celodenne strat..tak som zufalo podala do novin inzerat,ze hladam nejaku zenu,slob.mamku s detickami,co za byvanie pomoze mojej starkej: najest,umyt atd...ked ja nemozem...medzitym som riesila vela vela tazkych veci,dcere (ZTP)operovali kolena-boli sme objednani na mesiac do kupelov,caste rehabilitacie,proste neslo to byt stale doma...prihlasila sa mamka s dvomi malickymi dcerkami ..mali 2a 3roky...uzasne bolo,ze ked k nam prisli dievcatka boli drobucke amoja inak je s nich najmladisa pri nich ako maly "slonik" ..ich mamka mi porozpravala ich tazky osud..ako sa prebijaju.Otec deti je jeden velky nezodpovedny uboziak,bez prace a len slubuje, ze sa postara..velke slova -ziadne ciny...tak deti s mamkou zili s materskej a byvali v domove pre osamele matky v NR. Ta starsia je dietatko krote ma vela zdrav.probelmov,narodila sa ako moja najstarsia ako nedonosene dieta,operovali jej ocka,lebo jej hrozila slepota,ma problemy zo stit.zlazou preto ma trpazlici vzrat-nerastie a nepribera ako ostatne deticky,cele je to zle..ved mnohe poznate co je dat detom co treba z rodicaku bez pomoci rodiny...no vdomove mozete byt iba 1rok..ak si nenajdete ine byvaie-deti pojdu do domova amamka na ulicu-opat....tak som im prd 3romi ponukla jednu izbu a maly kuch.kutik za pomoc nasej starkej v mojom dome...po smrti strakej -uz automaticky ostali u nas..ako rodina..ved mi srdce nedalo ich vyhodiit na ulicu..a tak mam meisto mojich 4 este dve "adoptovane"...ich mamke skoncil rodicak-starsia mala 6rokov a ostali doma len na ridnnych pridavkoch..Vianoce boli tazke,aj preto,ze ja som opat pred rokom dostala na ulohu : opatrovanie mojej tentoraz chorej mamy... ale baby aj vtedy sa nalsi dobry anjeli,co im poslali oblecenie,hracky a nejake peniaze na to,aby mali pekne aj ked chudobnejsie vianoce..tu je fotka,ako sme im pod stromcekom dali balicek od mamiciek s MMB :o)..na MK som vtedy moc nechodila.....takze dufam,ze aj ja budem moct pomahat,ako dnes pomohol jeden dobry ANJEL mne a vlastne aj tymto dievcatkam,aby sme neboli bez elektriny..DAKUJEM!!!!

som šťastná,aj ked som ti chcela pomocť,ale samy nemáme nazvyš...ludia by si mali pomáhať,len je zlá doba!!!!!!!želám ti všetko naj...k MDž moja...papa

8. mar 2013
10. apr 2013