modrykonik
19. aug 2024
975 

Tipy na výlety (nie len) s kočíkom na Slovensku 🌼

Plánujete dobrodružný výlet s vaším drobcom a nechcete nechať kočík doma? Perfektné! Slovensko je plné krásnych miest, kde sa dá skvele poprechádzať aj s kočíkom. Prinášame vám preto tipy na výlety, ktoré si užije celá rodina. Či už ste mestskí nomádi alebo ste nadšenci prírody hľadajúci ticho a pohodu, máme pre vás niečo, čo rozžiari váš deň a udrží malého dobrodruha v pohode. Tak sa pripravte, nastavte kočík do pohotovostnej polohy a poďme objavovať Slovensko spolu! 🚶‍♀️🌲

Budeme radi, ak naše tipy v komentároch doplníte 🙂 

Západné Slovensko

Bratislavský lesopark a Železná studnička – sú ideálnym miestom na prechádzky s kočíkom. Upravené chodníky vedú cez krásne lesy a ponúkajú množstvo miest na oddych a piknik.

Trenčín – Trenčiansky hrad a Brezina – Trenčiansky hrad ponúka nádherný výhľad na okolie a je prístupný pre kočíky. Brezina je lesopark nad mestom s upravenými chodníkmi, ideálny na prechádzky s deťmi.

Červený Kameň – Areál hradu Červený Kameň a jeho okolie ponúkajú pre kočíky upravené chodníky. Okrem prechádzok môžete navštíviť aj samotný hrad a záhrady.

Zámocký park v Stupave – Tento rozsiahly park ponúka krásne chodníky, ktoré sú na prechádzky s kočíkom ideálne. Môžete sa tu kochať nádhernými záhradami a historickými pamiatkami.

Svätojurský ná chodník –Tento chodník v okolí Svätého Jura je nenáročný a vedie cez les a vinohrady. Cesta je upravená, pričom ponúka krásne výhľady na Malé Karpaty.

Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom – Rekreačná oblasť Zelená voda ponúka spevnené chodníky okolo jazera. Je to príjemné miesto na oddych pri vode.

Sad Janka Kráľa v Bratislave – Jeden z najstarších verejných parkov v strednej Európe, nachádzajúci sa v Bratislave, ponúka široké spevnené chodníky a množstvo zelene, čo ho robí na prechádzky s kočíkom ideálnym miestom.

Malé Karpaty - Pezinská Baba – Oblasť Malých Karpát pri Pezinskej Babe ponúka viacero trás vhodných pre kočíky. Jednou z nich je cesta smerom na Biely kríž, ktorá je vhodná aj pre kočíky na šport.

Trenčianske Teplice - Park a kúpeľné chodníky – Trenčianske Teplice sú známe svojimi kúpeľmi a krásnym parkom. Prechádzka v parku je príjemná a chodníky sú prispôsobené aj pre kočíky.

Čachtický hrad – Príjemná prechádzka v listnatom lese, ktorý sa neskôr mení na čisto borovicový, vám v závere ponúkne pekné výhľady.

Čachtický hrad, zdroj: © PlanetSlovakia.sk

Stredné Slovensko

Donovaly - Habakuky – Habakuky na Donovaloch sú rozprávkovou dedinkou, ktorá nadchne deti aj dospelých. Chodníky sú prístupné aj s kočíkom a celý areál je plný zábavných aktivít a atrakcií.

Banská Štiavnica - Jazero Počúvadlo – Jazero Počúvadlo pri Banskej Štiavnici je ideálnym miestom na prechádzku. Chodníky okolo jazera sú upravené a vhodné pre kočíky. Okolie ponúka krásne výhľady a možnosti na piknik.

Vrátna dolina - Národný park Malá Fatra – Vrátna dolina v Malej Fatre je krásnym miestom na prechádzky s kočíkom. Chodníky sú upravené a ponúkajú nádherné výhľady na okolité hory.

Bojnický zámok a okolie – Okolie Bojnického zámku ponúka upravené chodníky, ktoré sú vhodné aj pre kočíky. Môžete sa prejsť okolo zámku, navštíviť zoologickú záhradu alebo sa vydať na prechádzku po parku.

Liptovská Mara – Okolo Liptovskej Mary vedie niekoľko spevnených ciest, ktoré sú vhodné na prechádzky s kočíkom. Okrem toho si môžete užiť krásne výhľady na vodnú nádrž a okolité hory.

Jasná - Demänovská dolina – Jasná je známe lyžiarske stredisko, ale v letných mesiacoch je to skvelé miesto na prechádzky s kočíkom. Môžete sa prejsť po doline, navštíviť Vrbické pleso alebo si užiť výlet lanovkou na Chopok.

Oravská priehrada – Okolie Oravskej priehrady je na prechádzky s kočíkom ideálne. Chodníky vedúce okolo priehrady ponúkajú krásne výhľady a príležitosti na piknik.

Kvačianska dolina – Kvačianska dolina ponúka nádhernú prírodu a je prístupná aj s kočíkom. Chodníky sú upravené a vedú cez krásne prírodné scenérie.

Kvačianska dolina, zdroj: aktuality.sk

Východné Slovensko

Štrbské Pleso – Štrbské Pleso je ideálnym miestom na prechádzku s kočíkom. Pleso obklopujú upravené chodníky, ktoré sú vhodné pre kočíky, pričom okolie ponúka nádherné výhľady na Vysoké Tatry.

Vysoké Tatry - Hrebienok – Výlet na Hrebienok vo Vysokých Tatrách je vhodný aj pre rodiny s kočíkmi. Zubačka vás vyvezie na vrchol, odkiaľ vedie niekoľko upravených turistických chodníkov.

Červený Kláštor a Pieniny –Chodník popri Dunajci je upravený a vhodný aj pre kočíky. Tento región je známy svojou krásnou prírodou a možnosťami na prechádzky v národnom parku Pieniny.

Tatranská Lomnica - Prírodné chodníky – Trenčianske Teplice sú známe svojimi kúpeľmi a krásnym parkom. Prechádzka v parku je príjemná a chodníky sú prispôsobené aj pre kočíky.

Slovenský raj - Kláštorisko – z parkoviska v Čingove vedie príjemná trasa na Kláštorisko, ktorá je vhodná pre športové kočíky s dobrým odpružením. Táto trasa ponúka krásne lesné prostredie a možnosť objaviť zrúcaniny kláštora. Dĺžka trasy: cca 5 km (tam a späť).

Bardejovské kúpele – náučný chodník Čierna mláka je súčasťou areálu Bardejovské kúpele a vďaka nemu objavíte rozhľadňu, príjemné lesy a veľa zážitkov.

Zadielska dolina – Zádielska dolina sa nachádza vo východnej časti Slovenského krasu hneď za malebnou a turistickou obcou Zádiel. K doline vedie 4 km asfaltka z obce Bôrka.

Zazdielska dolina: zdroj: kamnahory.sk

A toto sú ďalšie lokality na Slovensku, ktoré sú vhodné na prechádzky s kočíkom: Piešťany – Kolonádový most, Kúpeľný park či Sĺňava, Mestský park v Košiciach, Historické centrum Trnavy, Kúpele Rajecké Teplice.

Ako sa blížime k cieľu našej prechádzky, veríme, že ste našli inšpiráciu na váš ďalší rodinný výlet. Nezáleží na tom, či si zvolíte lesné chodníky, mestské parky alebo pokojné jazerné cesty – najdôležitejšie je, že čas strávený s vaším malým prieskumníkom je na nezaplatenie. A keď si budete vyberať kočík na vaše dobrodružné výpravy, nezabudnite – v našom e-shope nájdete kočíky za najlepšie ceny na trhu a s praktickým batohom ako darček https://i.modrykonik.sk/AKCIA_kociky_pre_aktivnych_rodicov 🍀.

#kociky_pre_aktivnych_rodicov#aktivny_zivotny_styl#thule#abcdesign#janetrider#careterolima#batohmamaleto#najlepsie_ceny#eshop_modrykonik

Dobrý deň, trasa Čingov - kláštorisko ? Určite nie 🫣

20. aug 2024

Začni písať komentár...

Odošli