Ahojte,mna zaujíma iba taká vec či sú tu žienky ktoré majú nejaké ťažkosti po pôrode.Ďakujem

    Ahojte.Hľadala som na nete zatiaľ som nič vhodné nenašla,niečo čo zaujme aby sa mu to chcelo aj učiť...nejakú krátku povesť na Šalianskeho Maťka pre druháka,ktorá bude jednoduchá na zapamätanie 🤔

    pr_clanok
    Dnes o 12:54    Čítané 8x

    Národná databáza dobrovoľníctva - revolučný projekt, ktorý zjednoduší prístup k dobrovoľníctvu

    Nový projekt vznikol s ambíciou zefektívniť a zjednodušiť prístup k dobrovoľníctvu po celom Slovensku. Združuje všetky dobrovoľnícke príležitosti na jednom mieste a prepája organizácie a ľudí ochotných pomáhať.   

    Za zrodom Národnej databázy dobrovoľníctva stojí Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií, platforma GROWNi a krajské dobrovoľnícke centrá.

    „Spolupráca a spájanie síl je pre Platformu dobrovoľníckych centier a organizácií jedným z pilierov úspechu. Je preto prirodzené, že pri vytváraní nástroja, ktorý má ambíciu byť v najbližšom desaťročí tým najrušnejším „trhoviskom“ dobrovoľníctva, sme sa spojili s tými najlepšími. LEAF prevádzkujúci platformu GROWNi a krajské dobrovoľnícke centrá tvoriace infraštruktúru dobrovoľníctva na krajských úrovniach doplnili mozaiku partnerstva, aby sme verejnosti priniesli výnimočnú Národnú databázu dobrovoľníctva,” uvádza Dominika Hradiská, výkonná riaditeľka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

    Národná databáza dobrovoľníctva pomôže zvýšiť povedomie o dobrovoľníctve a dostať ho do regiónov. Tí, ktorí chceli pomáhať a nevedeli ako, už budú vedieť, kam ísť. Pre organizácie bude hľadanie dobrovoľníkov značne ľahšie - záujemcov môžu kontaktovať priamo cez Národnú databázu dobrovoľníctva.

    „Spojenie organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú rozvoju dobrovoľníctva na Slovensku v rámci Národnej databázy dobrovoľníctva, je aj symbolom napĺňania našej vízie. Tou je prepájať ľudí a organizácie, aby mohli spoločne mať väčší pozitívny dopad na spoločnosť. Veríme, že všetci partneri, ktorí sa podieľajú na tvorení Národnej databázy dobrovoľníctva, prinášajú to, v čom sú dobrí a tak v konečnom dôsledku vieme poskytnúť lepšie služby pre organizácie, ktoré hľadajú pomoc, aj pre samotných dobrovoľníkov. Spoluprácou, tiež dokazujeme, že robiť kompromisy a hľadať spoločnú cestu má zmysel,“ hovorí Barbora Petrášová, produktová manažérka v GROWNi.

    Dobrovoľnícke ponuky môžu byť rôznorodé – jednorazové, pravidelné, individuálne, skupinové, vonku, vnútri, intelektuálne alebo manuálne. Môžu sa realizovať na lokálnej, regionálnej, národnej alebo medzinárodnej úrovni, ale aj z pohodlia domova. Riešia sociálne, ekologické, zdravotnícke témy, vzdelávanie, kultúru a umenie a iné.

    „Je to veľmi jednoduché. Stačí prísť na stránku www.dobrovolnictvo.sk, kliknúť na národnú databázu dobrovoľníctva a vybrať si zo širokej ponuky dobrovoľníckych príležitostí,“ dopĺňa Jana Mračnová, koordinátorka Národnej databázy dobrovoľníctva v Platforme dobrovoľníckych centier a organizácií.

    „My v Dobrovoľníckom centre Trnavského kraja oceňujeme, že vďaka Národnej databáze dobrovoľníctva bude pre organizácie jednoduchšie a prehľadnejšie ponúknuť dobrovoľnícku príležitosť a to isté platí aj pre dobrovoľníkov, ktorí tu nájdu všetky ponuky pod jednou strechou. Ak budú chcieť, vyfiltrujú si príležitosti vo svojom kraji, no zároveň budú mať prístup aj k ponukám z iných krajov, ktoré im môžu byť vzdialenosťou ešte bližšie. Vítame tiež, že národná databáza je svojím dizajnom, funkciami a jazykom moderná a príťažlivá najmä pre mladých ľudí, na ktorých sa chce naše centrum zameriavať v najbližšom období. Veríme, že táto centralizácia bude nielen atraktívnejšia, ale i efektívnejšia,” dopĺňa Zuzana Šujanová, riaditeľka Dobrovoľníckeho centra Trnavského kraja.

    Viac informácií nájdete na www.dobrovolnictvo.sk.

    Sponzorovaný príspevok

    klariss_little
    Dnes o 12:40    Čítané 13x

    Ríbezlový koláč s mrveničkou

    Budete potrebovať:

    250g tvaroh

    1ks vajce

    150g ríbezle (čierne)

    pdp

    90g vločky

    30g proteín

    20g kokosový olej

    30g maslo

    sladidlo podľa chuti

    Cesto:

    Zmiešame vločky, 15g proteín, pdp, roztopený kokosový olej a maslo. Vznikne hutné cesto - rozdelíme ho na 2/3 a 1/3. Väčšiu čast natlačíme na dno pekáča (použila som malý na banánový chlieb) a menšiu čast si odložime na posypanie.

    *ak je cesto málo sladké, pridaj sladidlo napr. curok, flow drops, …

    Náplň:

    Tvaroh zmiešame s vajíčkom, 15g proteínu a sladidlom. Danú zmes vytejeme na utlačené cesto, na vrch pridáme ríbezle a posypeme zvyšnkom cesta.

    Pečieme cca 35min pri 180°C.

    🎉 Skvelé správy! 🎉

    Dostávame od vás úžasnú spätnú väzbu na naše doplnky – batoh, bambusovú deku aj organizér na kočík, a to nás inšpirovalo! 🎁 Preto sme sa rozhodli prihodiť tieto obľúbené kúsky ZADARMO k vybraným kočíkom THULE, pretože vieme, že to nie sú len doplnky, ale skutoční pomocníci! 👉 https://i.modrykonik.sk/THULE_AKCIA

    ✨ Batoh: Praktický, univerzálny, dá sa zavesiť na kočík a je tak štýlový, že ho oceníte aj na dlhšie prechádzky či výlety, nielen počas kočíkovania.

    ✨ Deka: Mäkučká ako obláčik! Nie len vaše bábätko, ale aj vy sa budete chcieť do nej zabaliť na chladnejšie dni. 🧸

    ✨ Organizér: Čierny, univerzálny a maximálne praktický! Zmestí sa doň všetko, čo potrebujete, a ešte vám neporuší dizajn kočíka. 🎯

    Či už plánujete prechádzky po meste alebo dobrodružstvo v prírode, tieto doplnky spríjemnia každú chvíľu! Neváhajte, táto ponuka je limitovaná – ideálne na jeseň i zimu. ❄️👶

    Ahojte viem že mi tu vždy viete poradiť tak idem sa spýtať kde by som zohnala takýto kalendár na rok 2025 s citátmi na každý deň dostala som na tento rok a chcela by som si kúpiť už na ďalší rok pridávam fotku a budem vďačná kde sa dajú kúpiť po prípade aj linky ďakujem krásne 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Moc sa tešíme na zimu🥰🥰Fusak doladeny🥰🥰

    (2 fotky)

    Prosim ak mi dieta ide studovat externe na VŠ strácam aj daňový aj rodinné prídavky?

    Ahojte, v ktorom obchode kúpim toto?

    Kvalitné suché víno. Je jedno, či biele, či červené. Poraďte.

    mala anketa na poobedie. vstavana skrina alebo kupovana? 🙂

    Čo dobre ide teraz v kine? Sto rokov sme neboli a teraz sa nám uvoľní víkend.😆
    Áno,program si viem pozrieť.Chcem vaše recenzie a dojmy.Dakujem

    Mária a Molly

    Ahoj. Co to zase za novoty na fb? Da sa vam zdielat do pribehov??? 🙄 Aj som restaltla fon, aktualizovala....

    Chováte rybičky? Aké sú najvhodnejšie pre začiatočníkov? 😇

    Ahojte poradíte mi prosím aké lieky môžem užívať pri seknuti v krizoch keď dojčím ?

    belasy_motylik
    Správa bola zmenená    Dnes o 09:23    

    Ja som politický analfabet, fakt tomu nerozumiem, ale to sa nedá vláda odvolať? Dosiahnuť predčasné voľby? Protestovať? Spísať petície? Jednoducho spraviť niečo?

    tato spirala je uplne skvela. za tu cenu sa ozaj oplati. 🙏 a je z DM.

    Prosím vás môže byť pravda že keď niekoho z práce vyrazia dostane výpoveď tak ho nezaeviduju na úrade práce? Nejako sa mi to nezdá...a vygooglit sa mi nedarí takýto pripad...

    Mamičky pomoc 😥 dcérka 5r,predškolačka ...začala chodiť do školky s radosťou nechcela ani adaptáčny , rovno spat do 15.00h. Chodila dva týždne s zrazu už pomaly týždeň je doma lebo nechce chodiť , ráno je prilepená k posteli neviem ju odtiaľ dostať ...
    Vraj sa bojí že neprídem po ňu , pokiaľ viem nič sa v škôlke neudialo ...🥴
    Pomôžte , nejaké rady ...