laurinka2012
28. nov 2013

Mamička: Bežte za svojím šťastím

„Bežte za svojim šťastím a vesmír vám otvorí dvere tam, kde boli predtým len steny.“

Tento príbeh je venovaný všetkým ženám, ktoré túžia zažiť tú najúprimnejšiu a najnežnejšiu lásku života, a to lásku k svojmu dieťaťu.

Môj príbeh sa nezačína ako iné príbehy, ktoré sú popisované šťastným obdobím života, ale začína sa písať v spojení s veľkým utrpením spôsobeným pliagou zvanou leukémia.

Po dovŕšení 15. roku môjho života som si od lekárov vypočula diagnózu, o ktorej som len sporadicky počula z televízie a z kníh. Nevedela som, čo všetko ma čaká a čím si budem musieť prejsť. Nevedela som, že sa mi život otočí naruby a netušila som, že sa mi problémy prvých lások, či kamarátskych nezhôd budú zrazu zdať také malicherné.

V nemocnici som strávila takmer celý rok, ktorý bol spojený s náročnou liečbou, chemoterapiami, zvracaním, slabosťou a s mnohým iným na čo z ťažkosťou spomínam.

Čas plynul a ja som po rokoch našla spriaznenú dušu v mužovi, ktorého som si neskôr aj napriek môjmu komplikovanému zdravotnému stavu zobrala za manžela.

Aj keď boli prvé roky nášho manželstva poprepletané bojom s ďalšími diagnózami a liečením, napriek tomu moje vnútorné ja túžilo dať manželstvu iný rozmer, a to dať manželovi dieťatko.

A práve tu sa začal môj najťažší životný boj. Viem, poviete si; „nerozumiem, jej najťažší boj bol predsa v spojení s náročnou liečbou!“, no pre mňa nie. Pre mňa bolo najťažšie otehotnieť. Snažili sme sa od roku 2007 a poviem vám, vždy, keď prišla „mrcha“ plakala som a trápila som sa.

Po neúspešných mesiacoch „snažilkovania“ sme sa s manželom rozhodli, že sa dáme vyšetriť. Manžel bol presvedčený, že nemôžem otehotnieť kvôli nemu. No mýlil sa. Moja hematologička z výsledkov zistila, že chyba je vo mne, že som sterilná a že za všetko môže chemoterapia. Vtedy sa mi zrútil celý svet.

Z odstupom času, po prekonaní veľkého sklamania a s malou dušičkou som si povedala, že ešte zabojujem. Aj napriek drsnému rozsudku mojej hematologičky sme s milovaným manželom navštívili centrum asistovanej reprodukcie. Po viacerých vyšetreniach nastal opäť zlom v našom živote, no pre nás konečne ten - veselší zlom! Vyšetrenia NEpreukázali sterilitu, o ktorej sme boli 100 % - ntne presvedčení, ale manželove „lenivé náboje“.

V centre som podstúpila odobratie vajíčok, manžel odovzdal spermie a odborníci skúsili, či dôjde k oplodneniu bez pomoci. Na naše prekvapenie bolo zo 16 vajíčok oplodnených 14! A vtedy nám svitla skutočná nádej, nádej na to, že sa nám splní sen o malom uzlíčku a že budeme rodičia. S lekármi sme si následne dohodli termín - náš deň D, kedy by sme podstúpili IVF.

Niekto tam hore sa však rozhodol, že naše plány zmení a prišla ďalšia životná rana. V roku 2010, tesne pred IVF mi bolo diagnostikované zlyhávanie pečene. IVF bolo v súvislosti s tým zrušené, embryá sa dali zamraziť a ja som nastúpila na ďalšiu dlhú liečbu. Toto obdobie bolo pre mňa najťažšie, pretože trvalo celý rok. Rok, v ktorom som si predstavovala, že budem tehuľkovať, chystať pre bábätko výbavičku, a že si budeme s manželom užívať toto krásne obdobie.

Aj keď s utrpením, neustálymi slzami a zúfaním mi bolo v roku 2011 oznámené, že liečba dopadla dobre a že pečeň je v úplnom poriadku. Lekári mi však odporúčali počkať s otehotnením aspoň jeden rok, pretože by lieky, ktoré som mala v tele mohli ublížiť plodu. Tak sme opäť čakali.

Po zhruba pol roku mi oznámili, že sa choroba pečene vrátila. Už som nedokázala niesť rany osudu, pýtala som sa „prečo ja?“ Môj psychický stav bol čoraz horší. Túžba po bábätku ma však akosi pomaly hnala dopredu a držala nad vodou.

Čakali sme na schválenie liečby, ktorá ešte nebola na Slovensku zavedená.

Bol rok 2012, kedy mi oznámili, že liečba je na Slovensku schválená a že môžem nastúpiť. Opäť začalo veľké peklo, bludný kruh bolesti, vypadávania vlasov, nespavosti,...

Začiatkom roku 2013 bola liečba ukončená s tým, že po pár mesiacoch sa vykoná kontrola, ktorá potvrdí alebo vyvráti jej účinnosť. Kontrola zistila negatívny nález, čo pre nás znamenalo konečne ďalšiu nádej pre splnenie nášho sna o IVF. Medzitým mi zistili ochorenie štítnej žľazy a museli mi nastaviť takú liečbu, aby nefunkčnosť štítnej žľazy neohrozila plod.

Máj 2013 pre nás znamenal skutočnú „ZELENÚ“. Moja endokrinologička nám oznámila, že lieky zabrali a že môžeme bez obáv podstúpiť IVF.

V novembri 2013 som bola objednaná na IVF, no stalo sa čosi nepredvídané - to najkrajšie, čo sa nám mohlo stať. V júli 2013 som nedostala menštruáciu a konečne som uverila tomu, že Ten hore na nás nezabudol.

Bola som tehotná!!! Aj napriek mnohým ranám, ktoré nám život ponúkol, nikdy som manžela nevidela plakať, vždy to bol on, ktorý ma „držal na vodou“ a snažil sa vniesť trošku pozitivizmu do všetkého. No keď som mu oznámila, že som tehotná, prvýkrát v mojom živote som videla ako sa rozplakal. A plakali sme obaja!

Drahé moje, všetky tie, ktoré sa snažíte o bábätko a všetky tie, ktoré možno strácate nádej, odkazujem Vám; „nádej vážne umiera posledná!“

Dnes som v 24 týždni tehotenstva a „som najšťastnejšia žena na svete a verím na zázraky, pretože to, čo sa stalo nám, bol taký malý veľký zázrak."

--

Článok napísala používateľka @lenka281. Vyšiel v rámci rubriky o mamičkách, ktoré zažili zaujímavé alebo inšpiratívne príbehy. Ak nejaké poznáte aj vy, napíšte o nich prosím do komentárov.

#magazin #mamicky #pribeh

- príbeh obdivuhodnej ženy - @lenka2812

28. nov 2013

A to si clovek myslí že je na tom najhoršie... ☹ @lenka2812 si silná žena a už musí byť len a len dobre...držíme palce...

28. nov 2013

nádherné !!!!!!!

28. nov 2013

krásny príbeh, skúšaný ranami osudu...držím palce do dalších rokov.....!!

28. nov 2013

nadhera az si ma rozplaklala 🙂

29. nov 2013

krasne az mi slzicky vysli prajem aby ste uz v zivote nic take nazazila a radovala sa s manezlom z babetka drzim palce @lenka2821

29. nov 2013

pekny pribeh ... uspesne to dotiahnite do konca a dufam ze uz coskoro sa budete tesit traja 🙂

29. nov 2013

wow...uzasne...silno drzim paste!nech uz mate stale len zelenu 🙂 @lenka2812

29. nov 2013

drzim palceky, prajem Vam vsetkym vsetko najlepsie, hlavne vela lasky, zdravia a stastia. 🙂

29. nov 2013

Raz musi prist odme a za to steasne utrpenie ktore si presla zo ♡ prajem vela zdravicka...a vsetku lasku. Drzim palce.. ja som tri krat prisla o babatko a dodala si mi dalsiu silu..treba verit treba dufat ze pan bozko tam hore na nas nezabuda. Dakujem 🙂

29. nov 2013

AZ MA ROZPLAKAL

29. nov 2013

Klobuk dole... Ten hore nikdy na nikoho nezabudne 🙂 drzim palce a budem sa za vas modlit 🙂

29. nov 2013

Drzim palce,zazraky sa deju.mate moj obdiv a tesim sa s vami.

29. nov 2013

Drzim vam moc pastiky, hlavne nech uz ziadne prekazky, uz len radost.. 🙂 @lenka2821 az sa mi tisli slzy do oci..

29. nov 2013

krasa,nech Vam vsetko dobre dopadne ...a vela pozitivnych veci v zivote ...clovek si az v takychto pripadoch uvedomuje co ma.Dakujem

29. nov 2013

wau...tak teda drzime palce nech vsetko dobre dopadne... !! a hlavne nech ste vsetci zdravi , :D

29. nov 2013

krasne!, prajem bezproblemove tehulkovanie.. nech je vsetko v poriadku..tvoj pribeh ma povzbudil a dodal silu cakat na potomka 🙂 drzim prsty!

29. nov 2013

Krasny happy end. Vsetko dobre prajem 😉

29. nov 2013

Krásne, až mi slzy vyhŕkli. Nech ti to všetko dobre dopadne...🙂

29. nov 2013

Ďakujem Vám, za pekné slová. Len som chcela poukázať na to, že nádej umiera posledná, nikdy sa netreba vzdávať.. Ak poznáte niekoho, kto má zaujímavý a inšpiratívny príbeh, napíšte IP @laurinka2012, ona ho zverejní a možno opäť pomôže niektorej z nás..Ešte raz Vám ďakujem.

29. nov 2013

mam slzy v ociach. silno drzim palceky, nech uz vas nic zle nestretne. uz ste si toho zleho uzili za cely zivot.

29. nov 2013

nadherne nemam slov nech vam vsetko vyjde a hlavne vela vela zdravicka vam prajem

29. nov 2013

@lenka2812 naozaj tazka a trnista cesta v zdravi a potomaj k babatku..ale si silna zena a mas moju poklonu..ale najdolezitejsie je ze si boj vyhrala a tera si budete babanko len uzivat..Si urcite inspiracia pre mnohe snazilky..drzte sa🙂

29. nov 2013

krasne ,,,drzime prsty

29. nov 2013

drzime prsty aj na rukach aj na nohach

29. nov 2013

krasne, az ma rozplakal ten pribeh. silno moc drzim palce nech vsetko dobre dopadne a nech ste vsetci zdravi!!

29. nov 2013

držím prsty aby ste boli zdraví všetci, prežili ste si toho naozaj vela

29. nov 2013

@lenka2812 zlatiiinkooooo placem kraasneee napisane...ved ty vieees vcera sme o tom pisali :(

29. nov 2013

@adriana89 viem, micka moja...môžem to čítať 20x, vždy plačem...Ale teraz obe prežívame to najkrajšie, na čo sme tak dlho čakali..

29. nov 2013
Komentár bol odstránený

drzim palce a tesim sa s vami a nech je to malicke zdravucke 🙂

29. nov 2013

Prajem vám veľa šťastia a zdravíčka a verím, že to dotiahnete do šťastného konca 🙂

29. nov 2013

WAU. Taká sila a viera v jednom človeku. Len najviac zdravia Vám prajem všetkým trom,najúprimnejšie ako viem

29. nov 2013

Krásny príbeh, obdivujem aká si silná žienka, obdivujem manžela, lebo nie každý chlap sa dokáže takto správať k žene, a tak vám prajem veeeeeeeela vela zdravíčka, aby ste si užívali už len šťastie a radosť a ten malinky uzlíček a jeden druhého 🙂

29. nov 2013

placem od dojatia moja zlata si neuveritelne silna velmi uprimne ti zelam nech sa ti v zivote uz len dobre a krasne veci stavaju krasne tehulkovanie a zdraveho drobceka zelam objimam aspon takto on line 🙂

29. nov 2013

smutné,ale zároveň aj krásne,a prajem veľa zdravíčka 🙂

29. nov 2013
Komentár bol odstránený

Nádherný príbeh so šťastným koncom! Prajem veeeeeľa zdravíčka tebe, aj celej budúcej rodinke!

29. nov 2013

@akeber362007 ahoj 🙂 rada by som napisala o tebe clanok. Vsetko spociva v tom, ze mi v bodoch napises tvoju zivotnu cestu a ja to dam do takkejto finanlnej podoby. Budem rada, ked mi napises IP, mozno o tyzden bude vo vybrali sme tvoj pribeh. Mimochodom, "drzim palce"

29. nov 2013

@laurinka2012 pokúsim sa 🙂

29. nov 2013

@akeber362007 tento vas pribeh tu zmazem, ok? 🙂

29. nov 2013
29. nov 2013

držím palce 🙂

29. nov 2013

strasne silno drzim palceky aby si ty aj babo boli zdravi.mas v manzelovy silnu oporu ked s tebou tolko preskakal.dufam,ze sa ti tvoja choroba uz nikdy nevrati 🙂

29. nov 2013

držím palce nech je to uz iba dobre mas moj obdiv a dala si nam snazilkam vieru a velku nadej 🙂

29. nov 2013

nádhera 🙂 gratulacia velka bech vsetko dobre dopadne a nech ste zdravučký

29. nov 2013

strasne moc drzim palceky nech vsetko dobre dopadne a dockate sa vytuzeneho babatka 🙂

29. nov 2013

Silný príbeh,silnej ženy......Klobúk dolu,že si to zvládla a neskutočne ti držím palce nech všetko dobre dopadne,aby ste boli konečne traja 🙂

29. nov 2013

@lenka2812 Lenočka, krásne si to napísala...a úprimne ta obdivujem za to aká si silná...až mi slzy vyhrkli 🙂 🙂

29. nov 2013

Velmi vela moc Vam vsetkym trom drzim päste,aby ste mali v zivote uz len radost a hlavne vela,vela zdravia pre Vas a Vase babatko🙂

29. nov 2013

držím palce, aby ste to úspešne dotiahli do samého konca 🙂

29. nov 2013

No ja mám zimomriavky po celom tele. Si silná žena/pár a prajem vám len zdravie a zdravie a zdravie 🙂

29. nov 2013

@lenka2812 Nasa Lenushka :* bojovnicka :*

29. nov 2013

ja plačem 🙂

30. nov 2013

Krasny pribeh! Drzim silno palceky, nech si uz coskoro priviniete k sebe tak vytuzene babatko 🙂 Je to ten najkrajsi pocit na svete 🙂

30. nov 2013

Krasny pribeh nieco podobne prezivam ja .Moc moc drzim palce aby to vsetko dobre dopadlo (:

30. nov 2013

@lenka2812 si úžasná žena ,ktora ma po svojom boku milujúceho úžasného chlapa zaslúžite si všetko šťastie sveta. Všetko dobre do budúcna. 🙂

30. nov 2013

no to je pravda zasluzi si i vic ved to je uzasni takoviho neco prezit

30. nov 2013

gratulujem a vela zdravia , silna zena 🙂)

30. nov 2013

Wau!Mas moj obdiv a drzim vsetkych 20 prstekov😉

30. nov 2013

Si obdivuhodna zena ,zelam vam vsetkym trom vela vela stastia a zdravia🙂tvoj pribeh ma dojal

30. nov 2013

drzim palce ..tazko skusana zena ale nevzdala si to..len tak dalej🙂

30. nov 2013

Překrásné ....připomínás mi můj pribech ...po rakovině jsem konečně po 13 ti letech otěhotněla ;) a dnes se tu tesim s malého 17 ti mesicniho čerta ;) držím ti palecky ! A hodně zdraví tobě i babatenku;)

3. dec 2013

Začni písať komentár...

Odošli