Dobrý deň,
chcem sa poradiť ohľadom stravy.
Môže sa pri intolerancii na mliečnu bielkovinu konzumovať maslo Ghee?
Ak áno, je lepšie kupované alebo domáce?
Vraj ghee je dokonca aj zdravé a dobre pre trávenie.
Ďakujem
Ghee maslo je prepustené maslo. Pochádza z ajurvédy.
Takéto maslo by malo obsahovať len tuk, nie mliečne bielkoviny. Stopové množstvo bielkovín sa tam môže nájsť, preto záleži od stupňa tolerancie.
Ja osobne by som ho odporučila až po stabilizácií, teda vtedy, keď je už diéta zabehnutá a symptómy sú minimálne.
Prajem Vám pekný deň,Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420mail: info@imwell.skweb: www.imwell.skFB: https://www.facebook.com/imwell.sk/
Dobrý deň,
Ghee maslo je prepustené maslo. Pochádza z ajurvédy.
Takéto maslo by malo obsahovať len tuk, nie mliečne bielkoviny. Stopové množstvo bielkovín sa tam môže nájsť, preto záleži od stupňa tolerancie.
Ja osobne by som ho odporučila až po stabilizácií, teda vtedy, keď je už diéta zabehnutá a symptómy sú minimálne.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/