Ovulácia - bolí uvoľnenie vajíčka?

matuska37
17. dec 2023

prosím vás, tie ktoré sa snažíte tak určite to máte odsledované a mňa to fakt zaujíma a už druhý mesiac si lámem hlavu nad tým 😀 asi mi to nič nepomôže ale chcem proste poznať odpoveď. Ako je to s ovuláciou? Keď mám bolesti VTEDY sa uvoľňuje vajíčko a šanca na otehotnenie je 12 hodín od bolesti? 🙂 ten deň je najvyššia šanca otehotnieť? 🙂 skúšala som aj ovulacne testy ale mne 2 mesiace vychadzaju negatívne, mám síce čiarku počas plodných dni (podľa kalendára) ale slabú 🙂 ide mi proste len o to, či keď mám bolesti sa uvoľňuje vajíčko alebo to s tým nemá nič spoločne.

colsami
17. dec 2023

U kazdeho to moze byt inak.
Ak u Teba 'nefunguju" ovulacne testy, objednaj sa ku gyneko na folikulometriu - to je realne spolahliva metoda aby si vedela ci a kedy k ovulacii (ak vobec) dochadza.
Drzim palce.

trinityf
17. dec 2023

Asi ti to nepomoze, ale ja po porodoch mam taku silnu ovulaciu a bolesti, ze mozem podla toho "predpovedat pocasie". Presne viem, kedy ju mam, aj ktory vajecnik mi ovuluje ale podrobnosti o tom ti neviem povedat. V ten den som vsak nepouzitelna.

petamich
17. dec 2023

pred tehotenstvom som netusila kedy ovulujem, ani naznakom 🤷‍♀️ po porode je to kus jasnejsie ale neprejavuje sa to ziadnou bolestou u mna

slavomira236
17. dec 2023

@matuska37 ja necitim absolutne nic pri ovulacii

matuska37
autor
17. dec 2023

@colsami
Gyndos mi povedal že ovulacne testy sú blbosť a spraviť dieťa je to najľahšie len to treba pustiť z hlavy 😀 aaa že ovulaciu musím mat keď mám menzes 🙂 my doma jedného drobca mame, snažíme sa o druhé pól roka takze netragedim ale pred pôrodom som ovulaciu ani nevedela že mám a teraz mám bolesti a vždy len jeden deň tak ma to zaujimalo že ako to funguje 🙂

colsami
17. dec 2023

@matuska37 nehovorim ze mas ist ku gyneko kvoli ovulacnym testom, ale folikulometrii.
To ze mas menzes neznamena ze mas aj ovulaciu.
Takze divne nazory.

A ak nie si spokojna s konkretnym dr, zmen ho, dnes ma clovek moznost vyberu 🙂
Ale pol roka nie je dlha doba tak snad sa coskoro podari.