Endometrióza a neustále bolesti

zemanova28
22. nov 2023

Ahojte baby máte niekto skúsenosti alebo aku ste mali liečbu z endometriózou? Mne ju zistili nedávno nasadili mi HAK ale vôbec to nepomáha ja mám bolesti stále. Čo vám pomohlo?

mikasa_ackerman
22. nov 2023

@zemanova28 mala som vždy strašne bolestivú a silnú menštruáciu, od 16 beriem HAK, trocha to pomohlo len vtedy človek nemá reálnu menštruáciu. Od septembra 2022 som začala mať neksutočné bolesti, menštruačné bolesti 24/7 aj keď som ju zrovna nemala atď. prešla som si strašne veľa vyšetreniami, aj keď ja som si od začiatku myslela, že to bude endometrióza. Na začiatku októbra 2023 na laparoskopickej operácii mi ju potvrdili, odstránili mi tie ložiská a po nej mi úplne zmizli bolesti a aktuálne som na nejakej špeciálnej HAK. Za mňa sa objednajte na laparoskópiu, ja som po viac ako roku konečne úplne bez bolestí🥳🥳🥳

zemanova28
autor
22. nov 2023

@mikasa_ackerman mne to zistili na sone doktor ze mám endometriózou na maternici ale hovorím že ja mám stále bolesti aj keby mali prejst že keď nebudem mať menštruáciu ale to je stále rovnaké nič neustupuje.

bolarazjedna
22. nov 2023

Co znamená nedávno? Aj to telo potrebuje čas, aby tie ložiská sa zmenšili... Nepôjde to zo dňa na deň.
Mne na bolesti veľmi pomohla bezlepková dieta (odporúča sa zároveň aj bezmliecna a bez červeného mäsa, ale to by som ja osobne nezvladla....), ale tiež to trvalo 2 mesiace, kým sa pozitívne účinky prejavili.

mikasa_ackerman
22. nov 2023

@zemanova28 na sone? Pokiaľ viem endometrióza sa nedá 100% potvrdiť, pokiaľ vás neotvoria a nedajú to na histológiú😅

ingush616
22. nov 2023

@zemanova28 baby, len otázka. Endometrioza sa prejavuje ešte ako inak? Myslím okrem boľavej menštruácie…

bolarazjedna
22. nov 2023

@mikasa_ackerman pokiaľ máš napr čokoládovú cystu na vaječníku, tak je to dosť pravdepodobné, aj keď aj v tom prípade treba väčšinou histologiu.

@ingush616 ono to nemusí ani boliet .moze byt jediným príznakom napr neplodnosť. Alebo bolesti (a krvácanie) niekde inde, väčšinou viazané na určitú fázu menštruačného cyklu.

zemanova28
autor
22. nov 2023

@mikasa_ackerman tak mi to povedal ginekolog že mam endometriózou. A ja som mu uverila a nemám skúsenosti

zemanova28
autor
22. nov 2023

@bolarazjedna ja mám skorej problém že mám slabú menštruáciu skoro žiadnu a bolesti v podbrušku. Povedal mi že to je endometrióza.

mikasa_ackerman
22. nov 2023

@ingush616 mne sa to prejavovalo extrémne bolestivou a silnou menštruáciou, menštruačnými bolesťami aj mimo menštruácie, bolesťami pri pohlavnom styku, nonstop nafúknutému a tvrdému podbrušku…

zemanova28
autor
22. nov 2023

@mikasa_ackerman ja mám nafúknuté tvrdé brucho vaječníky ma bolia stále večer sa až budím že akoby mi ich stlacali na zvracanie analgetiká nepomahaji. A ja už neviem čo mám robiť.

zemanova28
autor
22. nov 2023

@bolarazjedna trvá to už od septembra ale zistili mi to pred mesiacom my to zistili ale hovorím že to vôbec neprestáva že či sa to nedá operovať alebo nejaké zmiernenie bolesti niečo.