Prečo je tak nemožné si nájsť dobrú prácu?

lucikaklasika
24. apr 2024

mám niekoľkoročné skúsenosti (ale v zahraničí), VŠ vzdelanie prvého stupňa.... a predsa mám obrovský problém si nájsť prácu.
Keď aplikujem na prácu ako predavačka do obchodu alebo len tak do výroby, tak sa neozývajú, alebo mi už aj bolo povedané, že bohužial som prekvalifikovana a skor uprednostia niekoho s nižším vzdelaním.

Keď aplikujem na vyššie postavené pozície, tak niektorí si ani nepozrú žiadosť (to je to, čo vidíš na profesii, akonáhle firma videla vašu žiadosť alebo nevidela). Niektoré firmy si pozrú žiadosť, ale vôbec sa neozvú, nechápem prečo?! Alebo proste pošlú email, že si na pohovor vybrali iného kandidáta - čo už vôbec nechápem, akože prečo?! Načo som teda študovala? Načo sú mi tie niekoľkoročné skúsenosti? Alebo, čo sa im nepáči? Čo by ešte chceli? Ja už vôbec neviem, čo si mám myslieť. Chápem, že si z viacerých kandidátov vyberú len jedného a nemusím to byť ja, ale keď ma ani na pohovor nepozvú, tak už neviem.....

Áno, mala som už zo dva tri pohovory, ale nič z toho nebolo pre mňa. Jeden pohovor bol o tom, že mám aktívne predávať cez telefón = studené volania, na dalšom pohovore vysvitlo, že potrebujú skôr servisného technika ako zákaznícku podporu, a tretí pohovor bol super aj tu prácu som veľmi chcela, ale uprednostnili kandidáta, ktorý lepšie prezentoval svoje zručnosti - a to len preto, lebo som už niekoľko rokov nepracovala s excelom. Excel je niečo, čo proste nedržím v hlave keď s tým nerobím, je to niečo čo sa naučíš praxou a spomenieš si na tie všelijaké formuly, ale inak som mala skvelé prednosti na tú prácu (môj názor teda)

krasavec007
24. apr 2024

a co by si chcela moja robit?

magic08
24. apr 2024

tak bud k sebe trosku sebakriticka a hladaj na sebe veci, ktore mozes zlepsiť, prípadne ponuknuť zamestnavatelovi. Asi by bolo vhodne na sebe zapracovať, aby si sa vedela lepsie predať.

radkaradix
24. apr 2024

Bc. mas aky odbor? A kde si pracovala tych niekolko rokov v zahranici? A na ake pozicie sa hlasis tu?

elia112
24. apr 2024

Preto, lebo drvivá väčšina dobrých pozícií sa obsadzuje “po známosti “ …….

jaaankaaaa
24. apr 2024

VŠ vzdelanie v akom odbore?
Pracovné skúsenosti na akých pozíciách?
Lebo hlásiš sa na úplne basic pozicie, kde teda netreba nič moc vedieť
A sorry, ale excel je kancelársky základ, tak ak nevieš ani toto, tak v čom si lepšia od iných kandidátov?

A áno, berie sa veľa aj na odporúčania ľudí, čo už vo firme pracujú

marcellka32
24. apr 2024

Aký jazyk ovládas keďže si pracovala v zahraničí?

deti95060810
24. apr 2024

napíš rovno čo si študovala , lebo ak nejakú muzeológiu tak potom je to problém...
dorob si druhý stupeň, popr. ak ovládaš jazyk tak dorob štátnicu - ak si bola v zahr. tak to bude pre teba úplna malina....
potom viem o ľuďoch ktorí si urobia druhú maturitu - napr. zdr. škola a prácu nájdeš určite..
žiaľ dobrá práca je na SK len po známostiach...

hefo
24. apr 2024

Dobrá práca sa ponúka len vtedy, ak ju nikto v danej firme (ani nikto "známy") nedokáže robiť. Dobrú prácu si nechávajú pre seba tí, čo tam už sú, a hľadajú nových na to, čo tam nikto moc nechce robiť.
(voľne prevzaté z https://prace.rovnou.cz/)

milanemila
24. apr 2024

Podla mna je uplne minimum, ak je v inzerate uvedena poziadavka napr na excel (vacsinou byva zadefinovana aj uroven alebo konkretne pozadovane zrucnosti) si tieto veci pred pohovorom prejst a osviezit a nie ze, ved viem to ale nepamatam si teraz 🙈
Mozno by som pouvazovala nad dokoncenim VS, lebo na pozicie kde VS treba ti je prvy stupen na prd 🤷🏼‍♀️

dadis
24. apr 2024

Ja by som povedala, ze opak je pravdou, dobre pozicie sa obsadzuj tazko.. na tie horsie pozicie pride 199 zivotopisov..aka skola a v com mas skusenosti? To je podstatne!

melanta
24. apr 2024

Aká škola/odbor? Aká prax, aká pozícia? Aké jazyky ovládaš na úrovni C1 (gramaticky správne) ak si teda roky pracovala v zahraničí?
Čo sa týka toho excelu, ak je potrebné ovládať excel na pokročilej úrovni, tak je potrebné, aby túto zručnosť mal človek od prvého dňa. Je to dnes minimálny štandard na bežnú administratívnu prácu. Ale skús dať info k vyššie uvedeným otázkam, lepšie sa potom poradí.

lucikaklasika
autor
24. apr 2024

Ďakujem za reakcie. Mám business a management, skúsenosti na team leader pozíciách, najviac v oblasti zákaznícky servis, angličtinu C1, užívateľské skúsenosti s prácou v programoch ako je CRM, SAP, CAP ten je skor IT program. Je veľa firiem, ktoré excel nepoužívajú lebo majú iné programy

dadis
24. apr 2024

@lucikaklasika Program CRM?

marci77
24. apr 2024

a v ktorej lokalite na Slovensku si hladas pracu?
moj nazor ....mozu sa pozerat aj na vek ......mne sa teraz zda, ze vsade by najradsej zobrali mladych absolventov, tych si vyskolia (a teraz po novom na nich dostanu aj dotacie z Uradu prace)
teraz je vsade vela dobrych kandidatov, ktorych poprepustali korporacie ....tak je velka konkurencia
kamoska, ked si hladala tesne medzi koronou, nemala problem, zo vsade sa jej ozvali

chce to iba trpezlivost, drzim palce
treba skusat dalej a nedat sa znechutit🍀

lucikaklasika
autor
24. apr 2024

@marci77 ďakujem za povzbudivé slová 🙂
...a Nitra

zuzana76
24. apr 2024

V Henkli si hladala? tam zoberu kazdeho

lucikaklasika
autor
24. apr 2024

@zuzana76 pozriem sa na Henkel, dakujem. Na ten som zabudla

mischy00
24. apr 2024

Ahoj, a o co konkrétne by si chcela robiť? V Nitre ti viem posunúť kontakt na jedného manažéra, hľadá do tímu človeka

krasavec007
24. apr 2024

@mischy00 vsak to bola moja prva otazka ze co by chcela robit 😎

mischy00
24. apr 2024

@krasavec007 veď sa pýtam ešte raz, zatiaľ sa len sťažovala 🙂

kukuk29
24. apr 2024

@lucikaklasika do Ledvance v NR casto hladaju, tak isto Uniqa v NR ..alebo OSRAM v NZ...

sevrin
24. apr 2024

@lucikaklasika to mi je divné že si nevieš nájsť robotu. S tým profilom by si to mohla dotiahnuť aj na majstra smeny. Ale nemyslím niekde v dedinskej firme, ale niekde kde budeš mať pod sebou aj 200 ľudí. Ale asi sa tam budeš musieť prepracovať, takže najprv pás, potom tímlíder, vedúci smeny, majster atď.

lucikaklasika
autor
24. apr 2024

@mischy00 Akože zatiaľ sa len sťažovala? V príspevku som vysvetlila svoj problém, a v komentároch som odpovedala akú mám školu atď.

zákznícka podpora, tím líder, administratíva.... kľudne aj predavačku v obchode, ale tam som sa tiež nedostala lebo však do obchodu vezmu skôr študentov alebo niekoho, kto pracuje ako predavač/ka celé roky

babulkomale
24. apr 2024

@lucikaklasika aplikuješ čo? Asi ašpiruješ na pozíciu, nie?

lucikaklasika
autor
24. apr 2024

@sevrin áno to chápem, takto som aj začínala. Ale ked som mala dvadsať, asi by bolo trošku nefér aby som znova mala takto začínať, po rokoch skúseností a vzdelania. Aj keď, môžem si zato sama, lebo tie roky mám odpracované v zahraničí a nie na Slovensku.

mischy00
24. apr 2024

@lucikaklasika žiaľ, ak chceš pozíciu, treba sa tam vypracovať, ak je vyššia polícia voľná, niekde je zadrhel a nikto to nechce robiť

zuzana76
24. apr 2024

@babulkomale aj keď po španielsky aplicar môže byt uchádzať sa, uplatniť sa

babulkomale
24. apr 2024

@zuzana76 neviem po španielsky.

zuzana76
24. apr 2024

@babulkomale niečo ako apply po anglicky

lucikaklasika
autor
24. apr 2024

@babulkomale hmmm, neviem ako to myslíš. Aplikujem čo?