Je lepšie uchádzať sa o prácu cez webovú stránku danej firmy alebo mailom?

6. apr 2024

co si myslite? ja ked si hladam pracu napr. na profesii, zakliknem na "reagovat na ponuku" a pri niektorych ponukach ma to presmeruje na stranku danej firmy. mam tam vyplnit osobne udaje a pridat zivotopis, ked chcem tak aj motivancy list. zakliknem "odoslat ziadost" a je to. alebo si myslite ze je lepsie uchadzat sa o pracu emailom? je vacsia pravdepodobnost ze zareaguju?

janewithane
6. apr 2024

Ak to firma takto uprednostnila a ma zavedeny tento system tak by som ho urcite vyuzila. Chcu to mat vsetko pokope, nepomiesane s inymi vecami.

thirstymonk
6. apr 2024

Ja si myslím, že je to úplne jedno. Musíš ponúknuť niečo viac ako ostatní. Ten personalista každému CV venuje asi tak minútu času. Nemysli si, že si prechádza všetkých dvetisíc CVčiek precízne...
A keď vezme tvoje CV do ruky a niečim ho osloví, tak sa k nemu vráti a venuje sa mu dlhšie, čiže máš väčšiu šancu.
Takže základ je vymyslieť niečo kreatívne - graficky pekné, iné... iný formát ako trápny .docx. Keď sa hlásiš na grafika, sprav si životopis vo photoshope. Keď sa hlásiš za developera, sprav si životopis ako webovú stránku. Keď sa hlásiš ako redaktor časopisu, pošli beletrizovaný životopis namiesto štrukturovaného. A pod. Musíš na to prísť sama.

Ale to, ako to pošleš, či mailom, alebo cez profesia form, je prakticky jedno.

sissy27
6. apr 2024

Aka je pravdepodobnost, ze mas email priamo na HR alebo inu osobu, ktora ma nieco spolocne s vyberom novych zamestnancov? Ak si nasla nejaky vseobecny email na stranke typu “info@firma.com” tak je malo pravdepodobne, ze sa tvoj zivotopis dostane tam kam ma. Ak firma zverejnila pracovnu poziciu na profesii, tak chcu tie CVcka dostavat tymto sposobom.

taynee
6. apr 2024

@thirstymonk beletrizovaný životopis dnes nikoho nezaujíma, redaktor má poslať link na svoje články, ocenenia, články v zahraničných periodikách apd. Developer, nereaguje spravidla, a tam je úplne jedno, aké má CV, ak má skúsenosť s danou technológiou, tak po sa po ňom zapráši tak, že nestihneš narátať do 5. Ak už zareaguje... keďže oni nereagujú ani na priame oslovenie. Nie je jedno ako kandidát pošle CV. Dnes už nikto neposiela CV na email, nie je to preferovaný nástroj. Väčšina firiem má recruitment tool napojený na web stránku resp. kariérny portál, kde sa zlievajú všetky Cvčka. Čiže pošli to @autor týmto spôsobom.

thirstymonk
6. apr 2024

@taynee To bol samozrejme príklad ako byť kreatívny.

autor
6. apr 2024

@thirstymonk tak samozrejme zalezi na tom o aku pracu ide. ked grafik alebo developer tak jasne nieco kreativne. ak ides do tesca robit predavaca tak ti staci aj ten trapny docx.

thirstymonk
7. apr 2024

Tam treba vobec CV? 🤣