Koniec pracovnej zmluvy mesiac pred materskou, predĺženie a dohoda.

asfodelka
15. jún 2019

Prosím o radu tie ktoré do toho vidia. Pracujem v jednej firme už 2 roky. Teraz v auguste mi končí pracovná zmluva a nebyť toho, že som tehotná a na konci septembra nastúpim na materskú - predĺžia mi zmluvu na neurčito. Tým, že už budem robiť len necelý mesiac firma špekuluje že mi po skončení zmluvy dá na mesiac dohodu. Aké mám možnosti? Ako to potom bude s výškou a vyplácaním materskej ak by som mesiac pred nástupom bola bez zmluvy?

ivkazba
15. jún 2019

Aj keby si hneď teraz skončila, tak nárok na materskú spĺňaš. Ak chceš ešte pracovať, tak možnosť máš jedine tú dohodu, keďže zmluva ti dobou určitou skončí. Ak by si už na ten mesiac nešla pracovať, tak buď sa dajú na PN alebo úrad práce.

evittam
15. jún 2019

@asfodelka Ako pise
@ivkazba
A na vysku MD to nemá žiadny vplyv. VZ pre MD je v tvojom pripade hruby príjem za rok 2018 ako aj pre PN. Po MD vycerpat podporu a RP na otca dietata.

asfodelka
autor
15. jún 2019

@evittam rodinný príspevok bude kúsok problém. Otec nie je môj manžel, mám podaný rozvod, kým neprebehne je otcom manžel. Raz darmo, tento rok sa mi zadarilo 😉
@ivkazba ďakujem za odpovede

evittam
15. jún 2019

@asfodelka Tak predpokladám ze lepsiu budes mat financne podporu ako RP

vikusjk
15. jún 2019

Narok na matersku sice splnat budes, ale neviem, ci to neovplyvni jej vysku. To si radsej zavolaj na socialku a priamo sa na to opytaj. Ak by to malo mat vplyv, tak by bolo asi lepsie, keby ides na rizikove, cize na PN-ku do nastupu na matersku. Vtedy myslim, ze sa to bude ratat z posledneho zamestnania, ale pre istotu cinkni na socialku.

asfodelka
autor
15. jún 2019

@vikusjk ďakujem. Mám v plane obehnuť up a socialku a zistit možnosti