Bývalý priateľ nerešpektuje rozchod

1. máj 2024

Zdravim.
Uz tri tyzdne sa snazim rozist s priatelom.
Odmieta to respektovat. Ked s nim nekomunikujem, pride za mnou domov (byvame 500m od seba).
Vysvetlit sa mu to neda, ze je to i pre jeho dobro (za 4 roky sme sa neposunuli nikam, ani sme spolu nebyvali).
Ja sa chcem uz pohnut vpred, nevyhovuje mi takyto vztah.
Otazka je, ako zabranim, aby za mnou chodil? Pohrozila som mu trestnym oznamenim, ale neviem ci to zaberie.
Ak by nezabralo ako mam postupovat dalej? Neboli ste niektora v takej situacii? Zvykne cakat na lavicke, ked idem so psom, alebo zvoni do nepricetna, kym ho nepustim.
Ako mam na neho podat trestne oznamenie? Kedy? Vtedy ked pride za mnou mam volat policiu? Alebo mam ist na policiu nezavisle od toho, hocikedy?

Dakujem za rady.

matullienka
1. máj 2024

Keď by mi vyzvanal do nemoty, zavolala by som na neho policajtov za obťažovanie. V telefóne by som ho blokla a pri stretnutí ignorovala.

gribka1
1. máj 2024

Ak ho vidíš, ignoruj, zvonček vypni. Jasné, ak nič nepomôže polícia.

pehavcek
1. máj 2024

Ked ti bude vyzvanat volaj policiu.Telefon mu nedvihaj.Ked ta caka na lavicke chod tam kde mas namierene.Ak by sa dozadoval dnu volaj policiu.Nechapem ako ho mozes pustit dnu ked nechces.Bud ignoruj alebo volaj policiu.

autor
1. máj 2024

@pehavcek no on vtedy cupka za mnou ked aj mam niekam namierene. Dozaduje sa roznych vysvetleni, slubuje, ze sa vsetko zmeni, no ja uz nechcem.
Predpokladam ze keby videl ze volam policiu asi by zdrhol. Potom budem vyzerat asi pred policajtami dost cudne. A predstava, ze ich budem volat kazdy druhy den zbytocne, ma velmi nelaka. Tak neviem ci sa to da aj nezavisle od toho, proste ist na policiu a povedat o co ide. Sms asi zbytocne tam budem ukazovat, ze si nezelam aby za mnou chodil. On velakrat sa aj neozve a potom bum, sedi na lavicke. Neviem uz co s nim mam robit.

matullienka
1. máj 2024

Povedz mu, že ak sa to bude opakovať podaš TO za obťažovanie. Keď sa to zopakuje rovno choď ťa policajnú stanicu a podaj ho.

pribinak
1. máj 2024

Vypnúť zvoncek, zablokovať všade, mobil, sociálne siete.

A čo Ti bráni zavolať tu policu? A povedať im, že Tá obťažuje

pehavcek
1. máj 2024

V prvom rade nevsimat si ho.Neodpovedat, nekomunikovat.No a ked by aj po zavolani policie zdrhol tak pockas a vysvetlis, povies im co ti robi a poradis sa ako najlepsie postupovat.Minule som bola na pumpe a bili sa tam daky ozrati.Po zavolani policie zdrhli.Policajti prisli, personal vysvetlil a policajti to zobrali normalne.Ine moznosti nemas Jedine si najst noveho chlapa,ktory by ta ochranoval 😉

autor
1. máj 2024

@pribinak otazka je skor ako by to bolo lepsie urobit. Ako som pisala vyssie nerada by som volala kazdy druhy den policiu. Ci by nebolo rozumnejsie nezavisle od toho zajst na stanicu a podat oznamenie. Mozno keby za nim prisli policajti domov a dali ho do rozumu, ze to nie je normalne takto obtazovat druheho cloveka, tak by dal pokoj.
Ja ale stale este dufam, ze sa mu to bude dat vysvetlit aj bez tychto vsetkych neprijemnosti. Zistujem len, ak by moje pohrozenie nezabralo, tak ze ake mam moznosti a co by bolo najlepsie urobit.

luciaruz
1. máj 2024

Chod na policiu podať oznamenie, nečakaj. Toto je absolútne psychopaticke chovanie. Brr, az ma z neho mrazi. Nikdy nevies pri takychto ľuďoch, kam budu ochotni zajst. Ja by som to v žiadnom prípade nenechala tak.

autor
1. máj 2024

@luciaruz tak ja som mu este len dnes pohrozila oznamenim, este moze byt, ze sa zlakne. Doteraz som sa o nicom takom nezmienila. Ale teda ak znova pride, tak si to namierim rovno na stanicu a ked chce, tak moze ist asi rovno so mnou... uz ma to vycerpava, ze to odmieta respektovat. Stale hovori len o tom, ze to su len nejake moje nalady a ze asi nemam co na robote, ked taketo veci vymyslam, ze on ma lubi atd. Neviem ako mu mam uz vysvetlit ze uz nemam zaujem pokracovat.

dorottka
1. máj 2024

Vobec mu uz nic nevysvetluj, neodpisuj, nic, tvar sa, ze je vzduch, aj ked ho stretnes. Casom mu dojde.

autor
1. máj 2024

@dorottka to sa tak celkom neda, ked ma caka na lavicke a potom ide so mnou vsade kam sa pohnem a dozaduje sa vysvetleni, ktore aj ked mu dam tak nerespektuje a ked mlcim tak sa ma dotyka, chce ma objimat a znova vyzaduje vysvetlenia, ktore ci uz mu dam alebo nedam absolutne odmieta akceptovat. Neakceptuje ani vysvetlovanie, ani mlcanie. Skusala som uz vsetko a fakt to vidim uz len na to trestne oznamenie, ak sa nezlakne.

gribka1
1. máj 2024

A čo mu akože vysvetľuješ? Možno je to slabé a musíš pritvrdiť.

pehavcek
1. máj 2024

Tak keby ma chytal a objimal uz by ma ic nezastavilo od toho aby som volala policiu.Bud chod na neho podat trestne oznamenie alebo volaj policiu ked sa to stane.Nemas inu moznost.Sama sa mu nevies ubranit.

autor
1. máj 2024

@gribka1 dovody preco som sa rozhodla to ukoncit. Ale ak mu aj poviem, ze uz som vsetko vysvetlila a ze uz nemam co k tomu viac povedat, ze si nezelam aby za mnou chodil a ze ma to obtazuje, nerespektuje to. Na druhy den alebo o dva dni je to to iste. A zase dookola. Nezabera nic, ani vysvetlit, ani nevysvetlit.

gribka1
1. máj 2024

Takže vie, že ho nemáš rada, už sa ti hnusí a je na najlepšej ceste, že ho budeš nenávidieť. Ináč určite nemá všetkých päť pohromade. Chorý človek.

autor
1. máj 2024

@pehavcek nie je nasilny, on mi neublizil, a ani ja mu nechcem ublizovat. Proste nas vztah je na konci, rozhodla som sa po 4 rokoch co sme sa nikam neposunuli dat sancu sebe aj mne na novy zivot. Lenze neratala som s tym ze to bude takto tazko brat, respektive nebrat. Nemam pocit, ze sa potrebujem pred nim ubranit, nijako mi tym neublizuje ze sa snazi ma objimat, ved tak prezili sme spolu vela peknuch chvil. Len proste jemu to nedochadza nijako, ze mojim cielom nie je mu ublizit, ale ze mi uz taky vztah nevyhovuje a ze sa chcem pohnut dalej.
Neviem ci mam este pockat po tom ako som mu dnes oznamila, ze podam trestne oznamenie na neho ak bude za mnou chodit nejaky tyzden ze ako sa to vyvinie.

autor
1. máj 2024

@pehavcek preklep- oprava- sebe aj jemu

autor
1. máj 2024

@gribka1 ja ho rada mam, svojim sposobom, neublizovali sme si navzajom ( da sa povedat ), ale uz nechcem pokracovat v tom vztahu, pretoze mi nic nedava a nema to buducnost. Nenaplna ma to a mam pocit ze stojim 4 roky na jednom mieste. A to uz nie som najmladsia takze nechcem uz stracat cas, aj ked ho mam este rada.

gribka1
1. máj 2024

Ja ťa chápem, najlepšie je sa rozísť v dobrom, ale či to drsnejšie jednanie proste nepomôže. Aj keď to nie je pravda.

kremlicka250
1. máj 2024

Tak asi je este len v prvej faze rozchodu a to je popieranie. On sa cez to dostane,mozno to bol pre neho sok a absolutne rozchod necakal. Ono sa to tazko hodnotiked nikto z nas nie je v tvojej situacii. Napadlo mi jedna vec, napis mu list kde mu opat vsetko vysvetlis a povedz mu, ze si ho moze citat dookola, lebo inej odpovedi sa nedocka,ked inu odpoved nemas;)

pehavcek
1. máj 2024

Mozno mu vysielas zmatocne signali.Ak ti nevadi, ze ta objima, nebranis sa ...Tak mu nedochadza, ze tie slova myslis vazne.On bude mat nejaku diagnozu alebo znizene IQ.Je pekne, ze to chces ukoncit v dobrom.On to zjavne nedokaze.

ahhola
1. máj 2024

No co tak zmenit vzduch⛱️⛱️⛱️, lipnes nejak na praci ktoru mas dnes,... vziat neplatene, vypadnut za pracou hoci len na leto niekam, v absolutnom utajeni, asi.

autor
1. máj 2024

@ahhola mam skolopovinne dieta takze to je nemozne. A aj keby som nemala nie je to pre mna riesenie, ze musim ujst z vlastneho domu.

autor
1. máj 2024

@pehavcek tak nechcem sa s nim na ulici natahovat... ludia maju oci vsade, a proste nechcem cirkusy okolo toho. Z toho som uz davno vyrastla. Co ho mam bit? 😄 ale kazdopadne viem, o com hovoris, ze zrejme on to berie ako sancu. Preto by som bola najradsej keby sa mu nejako zamedzil pristup ku mne. A ak to nepochopi sam tak uz jedine policia mu to bude musiet vysvetlit, aj ked sa mi to zda krute. Lebo naozaj mu nijako ublizovat nechcem.

sense
1. máj 2024

Ne vysvetľovať viac, ne všímať si, ignorovať a už vôbec nenechať aby sa ta dotýkal, zrejme to on berie ako nádej ze ta zlomí. Ohroziť trestným oznámením ak nepomôže tak ho aj naozaj podat

karolinakovac
1. máj 2024

Fuha toto je riadny psychopat. Musíš ho úplne ignorovať, po čase ho to prestane baviť, nafinguj nový vzťah, popros kamaráta, nejakého chlapa najlepšie fyzicky silného väčšieho, nech s Tebou zahrá divadlo, nech s Tebou ide vtedy keď ten zufalec sedí na lavičke a nech si Ťa zastane. Lebo toto je cele zle

danica2711
1. máj 2024

nabudúce nakráčaj so psom a týpkom v závese rovno na policajnú stanicu. Pes sa prejde a týpek možno pochopí...

karolinakovac
1. máj 2024

Píšeš že nie je násilný. A čo je potom toto keď Ťa prenasleduje a nerešpektuje Tvoje rozhodnutie??
To sa volá psychicky nátlak a násilie, normálny človek to nerobí. Buď jeho povahu kryješ alebo ju pred Tebou ešte nestihol ukázať. Dávaj pozor na seba.

autor
1. máj 2024

@danica2711 no tiez to tak vidim...

Dakujem Vam vsetkym za diskusiu, pomohli ste mi.
Zelam krasny sviatocny den.