Preplatila niektorej poisťovňa odstránenie ovisnutej kože?

11. nov 2019

Ahojte,
chudnem z dosť veľkej váhy - 130kg, možno aj viac, neviem. Od začiatku chudnutia som sa obávala ovisnutej kože aj keď som sa tomu snažila predisť užívaním kolagénu a pravidelným cvičením. Momentálne som schudla 50 kg a koža na bruchu, rukách a stehnách mi ostala nepekne ovísať. Až sa bojím pokračovať v chudnutí. Stretli ste sa s tým, že by poisťovňa preplatila odstránenie tejto kože? Z vlastného si takúto operáciu nikdy nebudem môcť dovoliť.

zuzzuzi909
11. nov 2019

Podla mna toto poistovna nepreplaca. Ale ak mas zivotnu poistku a v nej pripoistene chirurgicke zakroky tak tam by sa dalo co to ziskat.

sisa_s
11. nov 2019

Nasla som Union: „Evidujeme tiež prípady plastických operácií po morbídnej obezite. Ak napríklad poistenec schudol zo 180 kilogramov na 80 kilogramov a ostalo mu veľké množstvo ťažkej prevísajúcej kože, pod ktorou sa tvorili závažné zapareniny, takúto operáciu sme charakterizovali ako medicínsku, nie estetickú, a uhradili ju,“ hovorí ďalej Dupaľová Ksenzsighová.

Inak musi ti to schvalit lekar, medicinsky podlozit, nie iba, ze ti to vadi..

petkaaa
11. nov 2019

Ak je to čisto iba estetický problém, tak nie. Musí ti to vytvárať závažné zdravotné komplikácie

mogaa
11. nov 2019

tiež si myslím že je to estetická operácia a nie zo zdrav.dôvodov - ale treba si zistiť priamo cez toho kto danú operáciu robí - prsia sú tiež estetická operácia ale dajú sa upraviť aj zo zdrav.dôvodov(kedy to hradí poisťovňa)