Peugeot 308 verzus Opel Astra

mamalen
30. apr 2024

Ak máte skúsenosť, budem vďačná za každú informáciu k týmto modelom áut. Mám na mysli nové modely, rok výroby 2023 a 2024.

oli18
30. apr 2024

@mamalen Opel ma vysoku spotrebu. Je taky vseobecny nazor.

ciernysokol
30. apr 2024

@mamalen ani jedno.nevychadzaju dobre zo statistik,co sa tyka poruch.ale ak nechces to auto drzat nejako dlho,tak hocico.

mamalen
autor
30. apr 2024

@ciernysokol a ktore vozidlo je podla statistik ok v tejto cenovej kategorii?

simona92101
30. apr 2024

@mamalen muz ma firemneho Peugeota 308sw,najnovsi model,automat,full vybava..z vonku pekne ale vo vnutri malicke,podvozok otrasny-zle sedi na ceste,nervozne auto,lieta to v zakrutach.
Muz ti odkazuje ze tolko penazi by ani za jedno z toho co si napisala nedal..odflaknute auta

tundra
30. apr 2024

@mamalen kolko mas rozpocet?

ciernysokol
30. apr 2024

@mamalen neviem,ja nove nikdy nekupujem.v tych statistikach dobre vychadzali audi a bmw,nie vsetky.ale tak vseobecne odporucane su skoda,vw,seat,kia a hyundai tiez nie su zle,toyota,mazda,mitsubushi.to sa neda takto povedat.zalezi,co od auta ocakavas.osobne si myslim,ze dobre,nekazive auta sa momentalne (schvalne) nevyrabaju.

madeincssr
30. apr 2024

@mamalen sucasny Opel Astra je len prestajlovany Peugeot 308 s tym istym zakladnym motorom 1.2 Turbo (francuzsky PSA motor Puretech, ktory nie je "drziak" na statisice najazdenych km), lebo Opel uz patri do koncernu PSA (Peugeot Citroen), v sucasnosti Stellantis (PSA + FCA Fiat/Chrysler + Opel). Ja by som doporucoval skor Totota, Skoda, Seat, VW, alebo aj Hyundai/Kia.

madeincssr
30. apr 2024

...ta Totota 🥴 je samozrejme Toyota.

mamalen
autor
30. apr 2024

@simona92101 dakujem, beriem k srdcu ❤️

mamalen
autor
30. apr 2024

@madeincssr takto som to veru aj ja pochopila s tym peugeotom a oplom.
Asi skor teda jazdenka bmw bude lepsia volba.

mamalen
autor
30. apr 2024

@tundra do 25tis. Idealne do 20tis 😁

ciernysokol
30. apr 2024

@mamalen jazdene bmw kupis za dobru cenu,lebo ma velmi drahe nahradne diely.

ciernysokol
30. apr 2024

@mamalen s takym rozpoctom si lahko kupis dobre auto (nie nove).

betulinka1
30. apr 2024

@mamalen odkedy Opel presiel pod Peugeot, tak ani jedno s rokom výroby 2023, 2024. S takym rozpočtom nechod do jazdenky. Pozri o Suzuki, Toyotu, Kiu. Nove auto je nove auto. Aspon za mna.

tundra
30. apr 2024

@mamalen ak si chces usetrit prachy a starosti,tak urcite nekupuj Bmw.Posledne roky, ide ich kvalita dole kopcom.Ja som fanusik Toyoty a Lexus.
20k je slusny rozpocet,ked budes mat 2-3 finalistov,kukni fora, danej znacky.Najlepsie zahranicne a hned si v obraze,co ano a co nie.

basulaak
30. apr 2024

Kvalita novych bmw ide praveze hore, je na vrchole orproti konkurencii aspon tak kazu statistiky. Nove mercedesi napr GLE su velmi kazive auta, ako aj range rover (vogue) tam je vraj pri jednom type motora problem s malou olejovou vanou (sa mi zda) a zadieraju sa motory pri 90tisic km. Bmw vychadza kvalitativne za posledne roky najlepsie. Starsie modely mozu mat prilis uvrzgane plasty. Ale to je na inu diskusiu. Astru som mala generaciu K ked vysla rv2016. To boli hrozne auta, odisiel mi motor (lspi) a spojka. Teraz pod peugeotom tie trojvalce co vyrabaju to je na smiech. Ja by som si kupila hondu civic. Sa mi zda ze tam este davali atmosfery. Take na zabavku aj to odvezie. A ano jazdim na bmw teraz a spokojnost nadmieru. Ale je to ina cenova kategoria. Ako sa vravi kto chce opicu musi mat na banany. Takze byt tebou idem do tej hondy.

madeincssr
1. máj 2024

@mamalen jazdenka nie je pre kazdeho. Vies si s partnerom poradit s moznymi technickymi problemami? Ste technicke typy, viete kam ist auto servisovat, okrem extremne draheho znackoveho servisu? Ja by som premiovku (BMW, Audi, Mercedes...) silno zvazil. Ceny maju nizke, ale na servise to mozu dobehnut. Ked tak precizny vyber najvydarenejsich motorov resp. modelov (pregooglit fora danej znacky o danom modeli/motore). Ja by som s tvojim rozpoctom popozeral medzi novymi v Toyote, Honde resp. Seat Arona, Skoda Kamiq, Skoda Scala. Zakladne motory su uz dnes vacsinou trojvalce ( aj Honda), ale to neznamena, ze su zle/nespolahlive. Aj VW trojvalec 1.0 TSI sa zatial javi celkom spolahlivy a beznemu motoristovi moze vyhovovat. Aj taha lepsie ako dovtedajsie atmosfericke 1.2 az 1.6 benzinove motory a nezerie vela.

ciernysokol
1. máj 2024

@madeincssr dobre radis celkovo.s poslednym - motor 1.0 sa velmi nestotoznujem,nic dobre som od mechanikov nepocula,su skepticki ohladom vydrze a zivotnosti,ze to neutiahne vacsie auto a po case odide motor aj turbo,ale ukaze cas.kebyze mam taky rozpocet,motor 1.0 nekupim,lebo za tie peniaze sa da kupit pekne auto.ale inak suhlasim.a este berte do uvahy,ze nie som odbornik🙂)))

tundra
1. máj 2024

@ciernysokol na com jazdis,ak sa mozem spytat?

mamalen
autor
1. máj 2024

@madeincssr
@basulaak
@tundra
@betulinka1
@ciernysokol
Dakujem vsetkym, uz som trochu v obraze 👍

tundra
1. máj 2024

@mamalen aj nam ukazes ten obraz?😆

ciernysokol
1. máj 2024

@tundra mala som staru kiu ceed,na ktoru nedam dopustit,uzasny motor,svizne auto,ale zhrdzavela.teraz octaviu,predchadzal tomu pol rok studovania a spekulovania.novsie auta maju plno nevyhod (dpf filter,elektronika na vsetko...), ale co mame robit.lenze moj rozpocet bol vyrazne nizsi od tvojho, o to tazsi bude vyber.zelam vela stastia pri kupe.

madeincssr
1. máj 2024

@ciernysokol hej, viem, ale verejnost (mechanici) su casto predpojati voci novym motorom (bez relevantnych dat) a ani ked sa v praxi osvedcia, uz nezmenia nazor. A mnohi dalsi to siria (hoci realnu skusenost, ani zo svojho okolia, nemaju). Na motory 1.0 TSI bude mraky dielov zo zanovnych motorov po burackach (kedze sa montuju do mnohych VW-koncernovych aut) a aj pre pripad extremnej smoly (poruchy draheho dielu) sa bude dat zohnat zanovny original diel za rozumne peniaze. Najlepsie je pregooglit forum danej znacky/motora, ake (caste) problemy tam riesia, ale ani to nedava celkom objektivny obraz, lebo tisice (extremne) spokojnych tam nepisu - nemaju dovod resp. zaujem. Jasne ze na tahanie privesu resp. caste dialnicne rychle presuny do zahranicia a/alebo caste plne obsadenie auta si clovek trojvalec 1.0T nekupi, ale kolko je takych medzi beznymi motoristami?

tundra
1. máj 2024

@ciernysokol ja som sice môj rozpocet neuvadzal,ale ak budem kupovat,tak urcite Toyotu😁

ciernysokol
1. máj 2024

@madeincssr moze to tak byt,ukaze cas.len tak logicky mi pride malo,motor 1.0 dat do combi s vykonom 96 alebo vyssie.prilis velky napor na motor.tychto motorov sa teraz vyraba velmi vela,kvoli zelenej politike EU.bohuzial,zelena politika zatial nic pozitivne do motorizmu a soferom nepriniesla, som skepticka,vlastne peniaze by som do toho nedala. Treba odpozorovat u druhych.

ciernysokol
1. máj 2024

@tundra tiez bola v uvahe, ale bola drahsia.inak,paradoxne,co ma prekvapilo,niektore modely toyoty su podla tych statistik dost kazive.ale neviem,ci tomu uplne verim.

tundra
1. máj 2024

@ciernysokol napr.novy yari cross hybrid ma problem s startovacou bateriou.Strasne vela reklamacii,to mi hovorili servisaci v toyote, tu vo Švajciarsku.Mne pridu najlepsie auta s normou euro 4,vsetko vyssie je na ukor niecoho.Testoval som novy Landcruiser,velke sklamanie...

madeincssr
1. máj 2024

Hej, cim zlozitejsie, tym potencialne problemovejsie. Aj preto radim bezne masove auta (nie premiovky), v beznej strednej vybave (ziadne full s 30-40 elektromotormi, riadiacimi jednotkami, ziadne panorama a podobne buduce problemy) a (aj) preto je Skoda uspesna a drzi si ceny ako jazdenka. Lebo ma vyspelu (a v drvivej vacsine aj spolahlivu) techniku a je bez zbytocnych kudrliniek (ak je to este legislativne a technicky mozne). Ved da sa VW Group aj so stvorvalcovymi motormi, ale rozpocet 20-25 tis. neviem ci to umozni (mozno Arona, Kamiq, Scala).

madeincssr
1. máj 2024

@mamalen som si uvedomil, ze ty mas paradny rozpocet. Vsak otvorte s partnerom Bazos, sekciu "Auto" a dajte si vyfiltrovat auta od 15 do 20 tis.€ A pokukajte, pozvazujte, hladajte co najmensi najazd a vyhnite sa extremnym modelom a (total full) vybavam. Hladajte slovenskd auto od 1. majitela so vsetkymi nalezitostami, manualmi, dvoma klucmi... Vyradte rozne sportove varianty, presklene strechy ci stresne okna, svetly alebo kozeny interier, cierne resp. ine extremne tmave farby (velmi haklive, stale spinave a velky hic)... A ak vam to nevadi, radsej manual ak ide o jazdenku.

lenka.25
2. máj 2024

Máš celkom dobrý rozpočet a ja osobne by som ti poradila nové MG ZS ale možno aj HS sa do rozpočtu zmestí . Budeš mat nové auto , v celkom dobrej výbave a je na ňom 7 ročná záruka . Áno , je to síce Čína , ale za tie € podľa mna dobrá kúpa . Dostupnosť dielov super , čo sa o už tu veľa krát vychvalenej Toyote povedať nedá . Na niektoré diely čakacia doba 2-3 mesiace ( myslím karosárske diely , nie olejový filter ) .