Hormonálna substitučná terapia

zizka11
3. nov 2017

Ahojte baby viem ze to sem mozno nepatrí ale sme ženy a či chceme či nie každá raz dôjdeme do veku nastupu menopauzy...ja sa touto temou momentalne zaoberam v diplomke a hladam zeny ktore uzivaju hormonalnu terapiu vo forme transdermalneho spreja Lenzetto alebo predtym uzivali hormonalne naplaste ktore zial us niesu na trhu...potrebovala by som poznat vas pribeh o nastupe tohto blbeho obdobia a zaroven o danej liecbe ako prebiehala a ci ucinkovala a podobne...vsetko je anonymne ...ak ste tu take a ste ochotne mi pomoct tak vas prosim ozvite sa mi ... Dakujem 🙂

nemily
4. nov 2017

Dobrý deň.
Ja len pár riadkov ak Vám to pomôže.
Mám 53 rokov a na preventívnej prehliadke som sa sťažovala svojmu gynek.že mám neskutočné návaly tepla či už v noci,alebo cez deň.
Mala som ich 3-4 krát za noc, cez deň aj každú hodinu.Lekár mi odporučil Lenzetto,užívala som ho len dva mesiace,nakoľko mi veľmi zvyšoval krvný tlak a ja sa práve na tlak liečim už cca 12 rokov.Napriek tomu,že som užívala lieky na tlak bol vysoký.
Tak že mi ho Mudr. vysadil a užívam Activelle asi po 3 mesiacoch návaly úplne vymizli už si na ne ani nespomínam 🙂

zizka11
autor
4. nov 2017

@nemily dobry den dakujem vam krasne za odpoved velmi ste mi pomohla 🙂 mala by som vsak jednu otazku este ake konkretne lieky na tlak ste uzivali alebo uzivate aby som to vedela presnejsie popisat 🙂 dakujem

nemily
5. nov 2017

Dobrý deň užívam Bisomerck 5mg ,Candesartan 16mg a na cholesterol Tulip 20mg
Pekný deň 🙂

zizka11
autor
5. nov 2017

@nemily ďakujem 🙂

nemily
5. nov 2017

🙂 rado sa stalo.

danielka55
5. máj 2024

@nemily prosim vas ako dlho ju uzivate?
Ja mam 39 rokov a uz tri roky som bez menzesu. Hormonalny profil potvrdil menopauzu. Nemozem spat,potim sa,rozplacem sa rychlo aj nervy mi pracuju vybusne. Skusala som vsetko prirodne no uz nevladzem. Chcem hormony len ma vsetci odhovaraju. Mate prosim neake vedlajsie priznaky?