Čo viedlo ľudí voliť strany súčasnej koalície?

nikamo33
19. feb 2024

Ahojte,nie som ziaden troll,ani nechcem rozduchavat vasne,ani na nikoho utocit a odsudzovat. mna naozaj uprimne zaujima,co viedlo ludi volit strany sucasnej koalicie a preco aj napriek krokom,ktore podnikli od volieb sa ich volicska zakladna nadalej rozrasta.?prosim vysvetlite mi to niekto🙏

larinka552
19. feb 2024

Ponuknite sa 🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿🍿

ika11123
19. feb 2024

@larinka552 ďakujem 🤣

sheila121
19. feb 2024

@nikamo33 poviem ti to takto: keby sa tam nepchalo PS, tak Fico nevyhrá ani keby sa poskladal. Keďže ale Slovensko nechce liberálov, dali radšej Fica.

larinka552
19. feb 2024

@ika11123 neni zac 😂
Inac na tuto otazku teoreticky existuju rozne odpovede. Jedna z nich vyplyva z.... ako to povedat slusne.. mentalnej kapacity tohto naroda, ktora je nieledy na smiech ale castejsie skor na zaplakanie 😄😭

muchacici
19. feb 2024

@nikamo33 Ja len pozerám spravodajstvo, tie ich vystúpenia, rozhovory, debaty, a je mi z nich na...🤢🤮

viestta
19. feb 2024

@muchacici v zaujme zachovania svojho zdraveho rozumum a aj rodinneho majetku radsej uz spravy nepozeram, staci mi citat na internete a uz aj notebook mal na male.

paradajkova
19. feb 2024

@sheila121 a kto by vyhral? Akoze seriozne ma zaujima, kto by vyhral, keby PS malo 0 hlasov posledne volby. Ak ludia volili z "trucu" proti liberalnemu PS, mohli to dat kludne KDH alebo demokratom, ale nedali. Ludia vedome zatvorili oci pred tym, kto je Fico a dali mu hlas. Smer by vyhral ci by PS kandidovalo, ci nie. Neverim, ze volici KDH ci demokratov to hodili Smeru, len aby nevyhralo PS.

zuzanka.zuzu
19. feb 2024

zase 🙄 tie rovnaké témy už niekto zmazal?

sheila121
19. feb 2024

@paradajkova dali to väčšine. Keby to dajú KDH alebo demokratom, vyhralo by PS.

lundovajana
19. feb 2024

@sheila121 PS ale nie su liberali ale laviciari a hraju sa na praviciarov..
Bohuzial tupych a nevedomych ludi je stale dost v kazdej vekovej kategorii tak hranol vyhrava...

viestta
19. feb 2024

@sheila121 Hranol to uhral na strasenie libelarizmom a 72 pohlaviami a u +/- 20% volicov mu to vyslo. Vie ako na vec a velmi dobre vie, ze vela Slovakov staci niecim postrasit (hocicim, keby to neboli libelari boli by to migranti alebo cokolvek ine co by im do hlavy natlacil). Jeho volici nepotrebuju nejaku perspektivu, oni potrebuju niekoho kto ich "ochrani" a tomu to daju aj keby bol neviemaky zmrd s hocijakou minulostou.
No a ti co to dali Pellemu sa upali na dalsieho, co "spasi" tento stat a narod. Tak nas ojebabravaju ochranca so spasitelom a kapitan im pri tom drzi sviecku.

viestta
19. feb 2024

@zuzanka.zuzu vsak preskakuj. Mas s tym problem?

paradajkova
19. feb 2024

@sheila121 ak by vyhralo PS, muselo by ist s KDH a PS by nedokazalo nic odhlasovat z ich “ liberalnych” navrhov. Cize by realne dosiahol volic svoje, ale nemal by mafiu co ho osklbe o prve posledne a zrujnuje Slovensko.

Takze keby to tak bolo, ze volic volil len z trucu zacali by logicky stupat po fiaskach tejto vlady preferencie KDH. Ale nedeje sa to, stale sa to nedeje. Cize to nieje o tom, ze chceme veci konzervativne.

muchacici
19. feb 2024

@viestta 😄😄😄 Včera bola diskusia s Erikom Tomášom a najradšej by som mu fľasla 😅 a nie je jediný.. keď tie ich ksichty vidím.. asi tiež musím prestať toto sledovať. A to som zvedavá, že ako dopadnú prezidentské, dúfam, že Pelle bude.... 😵‍💫

nikamo33
autor
19. feb 2024

Dakujem Vam za reakcie. Ano,mozu byt rozne pohnutky. Skoda,ze nereagoval nikto,kto ich volil.

0silvia0
19. feb 2024

@muchacici nezvladam Pelleho xicht a prejav, k tomuto nemoze prist🤢

annm81
19. feb 2024

Odpoveď sa dozvieš veľmi lahko. Otvor si facebook a najdi si profil R. Fica, E. Kaliňáka, Ľ. Blahu (ak máš silný žalúdok, skús aj jeho účet na Telegrame, ktorý má ešte menšiu kontrolu ako FB), účet Smeru, Brat za Brata a podobne. Prečítaj si pár príspevkov - to sú správy, ktoré voliči koalície prijímajú. Oni už štandardné médiá ignorujú a tak sa k nim obrovské množstvo informácií nedostane vôbec, alebo len totálne pokrútene. Potom sa začítaj do zopár príspevkov - tisíce z nich sú generované AI pod účtami akože reálnych ľudí, ale mnohé sú reálne príspevky reálnych ľudí - to je mentálny svet voličov koalície a sociálna bublina v ktorej žijú.

nikamo33
autor
19. feb 2024

@nikamo33 Zeby naozaj slo len o to,aby sused Fero nezil s Jozkom?!

nikamo33
autor
19. feb 2024

@annm81 To som urobila pri Tatabovi a dufala,ze to je len sami trol😳 mne toto hlava neberie. Stale sa s tym neviem zmierit a premyslam,ako by sa to dalo zmenit. aspon keby Pelle nevyhral. velmi smutno mi je z toho,kam smerujeme nie len my,ale aj vela inych krajin😭

cecilia29
19. feb 2024

@viestta ....hranol tým nestrašil. Tým strašilo najmä PS svojim programom. Bohužiaľ Hranol ma svoju stabilnú voličskú základňu. To sú voliči ktorí ani nad inou stranou veľmi neuvažujú. Ich by presvedčil znovu len niekto veľmi výrazný- ako svojho času Matovic. Ale Smerohlas je vždy istota - povedia presne to co chcú voliči pocit. PS keďže podporujú myslenie - ze je v pohode ze ani nevieš akého si vlastne pohlavia a celkové si stratená exostencia - ťažko môžu vzbudzovať taky ten pocit istoty a vodcovstvo.. Bohužiaľ Hranol a jeho krajšia verzia to vedia veľkí prirodzene zahrať na menej vzdelaných a rozhladenych ľudí.

mikasa_ackerman
19. feb 2024

@cecilia29 v programe nemali nič, čím by strašili. Fico atď. si program PSka prikrášlovali podľa svojoch potrieb, ich voliči zdielali falošné obrázky programu PSka. Čím podľa teba PSko vo svojom programe strašilo?

annm81
19. feb 2024

@nikamo33 Tí ľudia reálne trpia mentálnou chorobou, ktorá skresľuje ich vnímanie sveta- ja to prirovnávam k anorexii, kedy postihnutý nevidí, že je len kosť a koža a stále sa vníma ako tučko. Títo ľudia rovnako nevnímajú ani tie najväčšie rozpory a nelogickosti, čo im nerozprávali dezinformačné média a čím hlbšie sa prepadajú, tým menšiu majú šancu na návrat do reálneho sveta. Bohužiaľ sa to deje všade - vplyv toho, že sme sa mali extrémne dobre, potom prišlo pár kríz, keď sa ľudia museli kúsok uskromniť a to využila dezinformačná scéna platená Ruskom a jeho spojencami. Čoraz viac som presvedčená, že to neskončí dobre.

Na Slovensku je takto pomätených ľudí viac než inde - podľa mňa z historických dôvodov, keď ešte aj v medzivojnovom období bola väčšina obyvateľov zaostalá, chudobná a nevzdelaná. Transformácia na moderného kultúrneho človeka, ktorá inde trvala stáročia, u nás prebehla behom pár desaťročí, keď k nám Česi začali posielať svojich učiteľov a ono to takto zrýchlene nikdy nie je dôsledné. Niečo podobné, ako keď Afričania vhupli do 20. storočia- z prvotnopospolnej spoločnosti rovno ku kalashnikovom - len u nás to nebol až tak radikálny skok.

viestta
19. feb 2024

@cecilia29 koho strasilo PS? Vsak ti co volili Fica ten program ani necitali, len uverili "upravenej" verzii, ktoru im Fico predlozil... Co konkretne mohlo byt pre smerovolicov taka odstrasujuce v tom progame? Konkretne napis co.

matana2
19. feb 2024

@viestta moju mamu odstrasilo PS lebo nepovedali zeny, ale 'osoby rodiace' . pre toto dostal hlas Pele.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
egonsk
19. feb 2024

@nikamo33 mozno preto, ze na rozdiel od opozicie aj hovoria o konkretnych zmenach a postupne plnia svoj volebny program, co v predoslom obdobi neplatilo.
Agenda riadneho fungovania statu nespociva v odstaveni mafie a rodinkarstva, lebo ta vzdy vsade (t.j. nielen na Slovensku) je, bola a aj bude, zamenia sa vzdy iba osoby.

Predstav si, ze pozatvaraju vsetky osoby ktore su teraz akoze zle a ostane zrazu cista plocha.
Co ponuka ta kriciaca skupinka tych akoze dobrych? Ake napady a vylepsenia, aby spravne viedla Slovensko po dalsie roky? Pocula si nejake napady?
Ja vnimam aktualne iba ich krik a absentuju napady a vizie.

viestta
19. feb 2024

@egonsk a teraz napis co tato koalicia za tych +100 dni spravila pre agendu riadneho fungovania statu.

cecilia29
19. feb 2024

@viestta
@mikasa_ackerman ja som ten program čítala. Mali pár fajn nápadov ale veľa veľa veci od veci. Ale zase jasne sa PS vyjadrovalo , vieme aké je ich smerovanie (clovek to vyslovene nemusel citat). Za mňa to tiež nie je voliteľná strana, rovnako ako ti mafiáni ktorí sú teraz. Ja len vravím, že pre veľkú časť Slovenského národa je proste Hranol a spol viac príťažlivá strana, pre ich suverénnost , istotu, vodcovstvo a tzv "stabilitu" . PS toto napodobniť nevie, už len v princípe to akí sú a co hlásajú.

cecilia29
19. feb 2024

@viestta jaj chceš konkrétne? Tie body ktoré kolovali internetom ako odstrašujúce boli v tom programe - boli tam roztrúsené. Neviem , možno jeden nie - ze bok inak pochopeny. Bolo to pol roka do zadu, nechci odomna konkretnosti. Ale presne pre to som to čítala a bolo to tam. Ale apo vravíš, Ficovolici to nečítali, ale aj bez čítania programu sa ich smerovanie nedá poprieť. Nemala som ale pocit žeby Hranol brojil proti nejakej strane, skôr mi prišiel dosť istý a vedomý si toho ze to nepotrebuje. To ze všetci na neho (opravnene) útočili vlastne z neho urobilo b očiach jeho volicov ešte väčšiu obeť.

daniela1911
19. feb 2024

Ďalším faktorom je, že veľká časť voličskej základe sú dôchodcovia a tí, velebia koalíciu. Sú spokojní s benefitmi, ale pozadie už nevidia. Nezaujíma ich zadlženie, kauzy, korupcia, nad tým mávnu rukou. Hlavne že majú vianočné bonusy (prajem im to, každému) a vlaky zadarmo a pod.
A druha strana.. Mnoho mladých nejde voliť, nadávajú ale svoj hlas premrhajú lebo si myslia, že nič nezmenia.