Akú politickú stranu voliť?

aero
29. jan 2012

Baby , chcela by som od vás nejaké rady, kedže o politiku sa veľmi nezaujímam , ale vnímam to ako moju občiansku povinnosť - voliť .
Mám v tom dosť chaos a je mi z toho všetkého zle , keď počujem samá korupcia , vulgarizmyˇ, nadávky....
A chcela by som vedieť , čo sa stane s hlasmi ľudí , ktorý nepôjdu voliť .

liz_lemon
29. jan 2012

@aero nie je to tvoja povinnost, ale pravo
hlasy tych, ktori nepojdu volit sa proporcionalne rozdelia medzi strany, ktore sa dostanu do parlamentu

sisaha
29. jan 2012

@aero cize je lepsie ist volit a zvolit si mensie zlo... 😉 Je na tebe komu das hlas.. Ja rozhodne nedam Mojsejke, 99%, Fickovi a Slotovi. V ostatnych tiez este nemam jasno.. 😀 😀

aero
autor
29. jan 2012

@sisaha - vieš , ja som už aj povedala , že budem voliť Mojsejovú , žeby to bola sranda a ona zo svojou povahou by všetko na všetkých vykričala, len keďˇsom videla reláciu na TA3 kde bola aj Nora ...... noo .....
des a hrôza 😅
ona sa nevie ani poriadne vyjadriť a nie to ešte viesť náš štát

vroni
29. jan 2012

@aero, sranda?! Mne sa zda, ze vulgarnych podvodnikov uz mame v parlamente dost a tato kreatura mi vtipna nepripada ani omylom. Inak mam podobny nazor ako @sisaha, len este zo zoznamu moznych vylucujem kdh.

ela2710
29. jan 2012

ja mam rovnaky nazor ako @sisaha Slota je prilis vulgarny na moj styl, nehovoriac o jeho ,,privetivych" vztahoch k nasim ,,susedom", Fico uz toho tiez nakradol dost aj s jeho predrazenymi dialnicami, atd. 99%ˇma slogany, s ktorymi sa stotoznujem, ale ti sa do politiky vobec nevyznaju, myslia si, ze vsetko ide lahko a pochybujem, ze by nieco z ich snov vedeli presadit, donedavna som sympatizovala s sdku, no v istych veciach ma sklamali, este som ich ale celkom nevylucila pri konecnom rozhodovani, Mojsejka a tieto hocijake ,,celebritne" pokusy o strany vobec nezvazujem, momentalne sa rozhodujem medzi sdku a mozno to niekomu pride smiesne ale medzi obycajnymi ludmi - ja si nemozem pomoct, ale ten Matovic mi zacina byt hrozne sympaticky, aj on toho natara, ale na druhej strane sa stotoznujem s jeho nazormi a nekeca len tak, ale aj kona - napr. vzdy sa zasmejem, ked o nom vyjde nejaky vtipny clanok typu, dal poslancom nakreslit novy znak, nech sa neskryvaju za statny, alebo to jeho parkovanie na zakazanych miestach, kvoli zruseniu priestupkovej imunity, no viem, ze v politike zatial nic velke nedosiahol, ale este nemal sancu, tak uz sa len rozhodovat 🙂 ja som radsej zato, ze volit aj ked nie je velmi z coho, ako nevolit a potom vykrikovat aka debilna vlada, ved kazdy svojim hlasom moze pomoct k zmene a nie nevolit, svoju povinnost odignorovat a potom len somrat a nadavat, kto nam to vladne 😖

molka
29. jan 2012

@ela2710 tiez budem volit Matovica, teraz sa rozhodujem, koho z ich kandidatky budem kruzkovat. Ma tam viacero pre mna zaujimavych mien.

sisaha
29. jan 2012

@aero
@vroni
@ela2710 tak Mojsejku si neviem ani v zlom sne predstavit ako niekde reprezentuje nasu krajinu... za 99% je niekto, kto velmi tuzi dostat sa do politiky a kampan ho stoji neskutocne prachy...takym veru neverim.. http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace/hnutie-...
Slota - to je dalsi "reprezentativny" a nieco na zasmiatie:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2077060...

ela2710
29. jan 2012

@molka ja som este nestihla kuknut na nikoho kandidatky, ale ked sa teraz maly tak pekne hra, tak kuknem aj ja, nech uz mame s tymto pokoj 🙂 ja velmi nepoznam ludi z jeho strany, mne sa paci najma jeho vystupovanie 🙂

ela2710
29. jan 2012

@sisaha ja mam take vulgarnejsie s Ficom, dam link,ale asi nim tu vela bab mozno aj nahnevam, lebo ako kukam prieskumy stale vedie, a teda ma stale najviac hlasov , ale na tom linku som sa dobre zasmiala 😀
snad vam to pojde http://www.facebook.com/photo.php?fbid=21189179...

a aj toto sa mi pacilo: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=34392073...

sisaha
29. jan 2012

@ela2710 ja si myslim, ze Frcka volia hlavne starí ludia na dedinach, ktorí internet nemaju a "žerú" jeho populistické reči pri volebnom guláši..

ela2710
29. jan 2012

@sisaha no nieco na tom byt moze, ja poznam v nasej dedine, kde som byvala vela Ficinov a vela co voli sdku, ja by som uz ale dala sancu aj niekomu novemu, mozno by som bola v buducnosti sklamana aj z obycajnych ludi, len Ficko uz vela klamal a Sdku nejako ta ,,gorila" + pad vlady mi na nich zmenila nazor...tak uz sa neda nikomu verit, uz mi ostava len skusit inych - novych a ked ani to uz nepomoze, tak mozme ist rovno greckou cestou

aero
autor
29. jan 2012

presne tak , fakt si nieje s čoho vyberať ......
pred voľbami majú všetci krásne reči a po voľbách ...................... nič ................ alebo ďalšia kríza ...........

stardust
29. jan 2012

a co tak si zalozit novu politicku stranu?

emogeon
29. jan 2012

@sisaha keby to tak bolo tak by mal male sance ale bohuzial aj mladi ludia v Ba ☹

lucia375
29. jan 2012

Tak ja možno voliť ani nebudem, voľby sú 10.3. a ja mám termín 13.3. tak je možné že budem v porodnici. Už som raz takto voľby prepásla, pri Barborke prezidentské. 🙂 Ale keby niečo volím asi Matoviča, chce to tam trochu oživenia novými tvárami aj keď tiež nie som veľký optimista. 😖

sisaha
29. jan 2012

@stardust suhlasim. ešte nejaky vystizny nazov... 😀

@lucia375 vybav si voličský preukaz a nahlás, aby sa s voličskou urnou unúvali aj do nemocnice, lebo chceš voliť 😀

sisaha
29. jan 2012

@emogeon neviem, ja sa povazujem za relativne mladu a co sa tyka BA a mojho okolia, tak Frcko z mojho okolia nema sancu u nikoho.. mozno sú to mladí ludia s 18-tkou na krku a tí volia to čo povedia rodicia a starí rodicia.., co ti ja viem?

dada1212
29. jan 2012

No Fica volí dosť ľudí, podľa mňa všetkých vekových kategórií (aj ked asi prevláda samozrejme tá staršia generácia), lebo vie naozaj rečniť a svojimi populistickými rečami si získa dosť ľudí, či už jednoduchých čo si nevedia dať veci do súvislosti, ale aj takých, ktorí nie sú až tak jednoduchí, ale sa vôbec nezaoberajú politikou. v tomto je on naozaj pán politik, vie čo ma kedy povedať, aby získal sympatie veľkej skupiny ľudí.
A čo sa týka mňa, fakt neviem, Mojsejovú nie, lebo je fakt mimo takisto ako aj tá Belolusová a tiež SNS, podľa masívnosti kampani 99 percent je jasné, že je za nimi niekto silný, kto chce ich dostať do parlamentu, aby bola na Slovensku dalšia "gorila", takže tiež nie.
SDKU a SaS ma počas posledných rokov sklamali na plnej čiare, KDH ma možno v niečom aj dobrý program, ale veľká škoda, že sa nevedia prispôsobiť v niečom súčasnej dobe a tiež brať vieru ako niečo, čo nemôže byť nad všetkým a obávam sa, že by až príliš riešili kresťanstvo a obmedzovali by tým ľudí čo neveria alebo vnímajú vieru inak. Keby bola strana ako KDH, čo by obrazne povedané nechcela zakotviť všetky aj zastaralé kresťanské zásady pomaly aj do ústavy a nechcela aby sa nimi riadilo všetko, tak zvažujem.
Smer tiež nie, to je čistý populizmus a Matovič, ja si nemôžem pomôcť veľmi mu neverím, tak ja fakt neviem...

filipal
30. jan 2012

@dada1212 este si nezhodnotila Most 😉

viera27
30. jan 2012

Som praviciar. SDKU u mna skoncilo, KDH takisto (aj ked keby ho viedol Lipsic, tak som za), MOST je fajn, Bela nema za usami a to je uz nejaky ten rocik vo vysokej politike, ale akosi mi nic nevravi. 99% su pre mna zlodeji (uz len to ze ukradli myslienku o niecom svedci a ta kampan ma isto sponzora, ktory bude chciet investiciu vratit). Mojsejova, SNS a podobne u mna ani nestoji za zmienku.
Zostava mi Matovic, alebo SAS. Matovic ma zaujimave postoje, ale ich program je cista vata, ziadne riesenia, len vseobecne kecy. Takze u mna zrejme SAS.

ikke
30. jan 2012

ja podobne ako @viera27 , akurat, ze ako sa ukazuje, aj SAS ma za usami, takze otazka je, ci nic nevraviaceho bugara, alebo vatoveho matovica 😝
keby bol na SK iny volebny system a do parlamentu by mohol ist kazdy, kto ziska dost percent na to, aby mal aspon 1 poslanca,este by som uvazovala nad budajom.
uvidim,ked pridu volebne listky... 😅

mimkao
30. jan 2012

@aero Ak pôjdem voliť ja, tak SMER. 🙂

lucia375
30. jan 2012

@sisaha Ak budem v tom čase v porodnici tak budem mať asi úplné iné starosti a radosti. Ale vďaka za radu. 🙂

julianax
30. jan 2012

Čo ja viem KDH, Matovica? :xEšte keby bugar nebol Maďar tak jeho 🙂

albireo
30. jan 2012

volit je praco a pokial ho mam, vyuzijem ho.
Vo vseobecnosti ma dost irituje, ze Slovakom je dost ukradnute,kto im vladne. Ano, zanadavat si-najlepsie anonymne na forach alebo v krcme. Viz znizujuca sa volebna ucast v parlamentnych folbach,nezujem o regionalne volby, volbu prezidenta.
Ludom,co sa ex post stazuju na pomery,hovorim,ze mozu akurat "drzat hubu a krok" ,kedze tym,ze nevyuzili pravo volit, vyjadrili svoj tichy suhlas so sucasnym stavom .
Co sa tyka politikov, je to bieda, ci sa clovek pozrie doprava alebo dolava.Myslim,ze vela z panov a dam,co sedeli poslednych 15 -20 rokov v parlamente sa boji straty kresla, lebo otvorene povedane, v zivote nic ine okrem politiky nerobili a bolo by tazke zacat odznova . Zatial sme v svk politike nemali stastie na statnika, cloveka s viziou prekracujucou 2 nablizsie volebne obdobia.
Skoda.
Koho budem volit? Vzhladom na to,ze som povahou dost pragmaticka, zaujimaju ma cisla a statistiky, nie retoricke schopnosti niektorych,hlavne lavicovych politikov. Matematika je jasna, rodi sa coraz menej deti, zijeme dlhsie, konzumujeme coraz viac zdravotnych a socialnych sluzieb a pozadujeme zdravotnu starostlivost na urovni zapadnej Europy. Trh prace je nepruzny, dlhodobo nezamestnani mimo neho. Navyse slovenski politici su velmi lahko korupovatelni, maju zavazky voci stranickym sponzorom a vdaka tomu, sa zo statneho rozpoctu stracaju peniaze bez toho,aby bezny clovek tusil,co sa deje. Samozrejme, cas od casu sa prevali nejaka kauza, ale zatial nebol ziadny zodpovedny politik poslany do vazenia a vo vacsine pripadov ani zbaveny funkcie.
este raz dam sancu SAS.

emogeon
30. jan 2012

@sisaha ano aj ti ale aj medzi 25- 40..co ja povazujem za mladych ludi..

liz_lemon
30. jan 2012

@albireo to nemyslis vazne, ze by bolo pre sucasnych politikov tazke zacat odznova...ved maju nakradnute tolko, ze uz vobec robit nemusia

terrs
30. jan 2012

Baby, dá sa voliť zo zahraničia či keď chcem voliť, musím byť na Slovensku?

terrs
30. jan 2012

@emogeon supeeer, takže ja nemôžem voliť lebo tie blbosti trebalo mať odoslané pred desiatimi dňami 😀 potlesk, Slovensko 😀