Alergia na bielkovinu kravského mlieka

petra0236
22. okt 2023

Dobrý deň, prosím vás chcem sa len informovať ak má s tým niekto skúsenosti osobne. Mam alergia na bielkovinu kravského mlieka a k tomu problémy zo žalúdkom ale to bude pravdepodobne kvôli tomu abkm že len nedávno mi to zistili a dávam si pozor na to čo zjem učím sa čo a ako. A teda chcela by som zistiť či mi to nemôže nejako ovplyvniť to že chceme z priateľom mať bábätko keď mám takéto problémy alebo je to v pohode ? Pretože brala som aj lieky na žalúdok emanera ale už som ich prestala jesť. A ešte ďalšia vec ak sa niekto k tomu dostal kto ma tiež abkm a ma nejakú tabuľku čo je vhodné jesť a čo by sa jesť nemalo dosť by mi to pomohlo pretože hľadala som aj na internete nenašla som tam zatiaľ nič takého. Ďakujem za odpoveďe.

simona92101
22. okt 2023

@petra0236 obe moje deti maju abkm,k tomu este skrizenu alergiu na vajce,soju,kravske maso.vacsinou to ide s abkm ruka v ruke. Odporucam na zaciatok vyradit vsetko mliecne,naozaj si davat pozor a citat zlozenie jednotl.potravin.davat si pozor aj na pecivo.na zaciatok je velka pomoc nakup vo veganskom oddeleni,tam je 100% zaruka ze tam nebudu ani stopy mlieka.
Na otehotnenie to urcite vplyv mat nebude.

nikpa
22. okt 2023

@petra0236 tabuľku načo, všetko kde je živočíšne mlieko máš zakázané. Pozrieš na zloženie, alergény musia byť vytlačené hrubým písmom, mlieko alergen je. Ak teda medzi hrubo vytlačenymi nenájdeš mlieko, tak to môžeš. Mne na začiatku pomohla stránka bezmlieka.sk a keď už ozaj nevieš tak Vegan veci môžeš určite všetky. Na začiatku sa ti to môže zdať komplikované, nákupy, varenie aj celkovo ale časom si zvykneš. A hlavne takmer všetko si vieš nahradiť produktami bez mlieka.