Alergia na kravskú bielkovinu

petra098
10. sep 2023

Žienky tie čo máte alergiu na kravskú bielkovinu ako to máte ? Vyhýbate sa úplne všetkému aj pečivu z mlieka ? Nedáte si vôbec nič z kravského mlieka ? Ja sa snažím no nie vždy to ide veď mlieko je všade 🙈Mali ste poprípade skúsenosti nejaké môže to mat do budúcna nejaký problém napríklad zápal žalúdka a podobne ,poprípade vidiecka ste sa niektorá z toho či je to beznádejne ?

simona92101
12. sep 2023

@petra098 starsiej dcere sa to v skolke upravilo,mladsia 11 mesacna nemoze absolutne nic ,ani stopy mliecnej bielkoviny-ihned hnacky,krce.
Tazko povedat,niekomu sa to upravi,niekomu sa k tomu postupne pridruzia ine alergeny

selenka7
12. sep 2023

Mne napriklad vysla alergia na BKM z prick testov (tych koznych "pichacich") ale IgE specificke protilatky som nemala pozitivne. Imunolog mi vravel, ze ak by vysli aj IgE protilatky pozitivne, tak sa treba BKM striktne vyhybat, ak len z tych prick testov, tak to proste moze sposobovat mensie/vacsie problemy. Ja sa mliecnym vyrobkom vyhybam uz rok, plus mam aj ine obmedzenia (alergiu na kakao, obilniny, niektore ryby, malabsorpciu fruktozy) - takze vyhybam sa aj klasickemu pecivu, ovociu (ak, tak len ak si dam vopred tabletku fructosinu), niektorej zelenine... ked to striktne dodrziavam, krasne sa mi upravi travenie aj pokozka, no v lete som sa nie vzdy udrzala, takze obcas langos so syrom, pizza... potom mam tak na chvilu rozhadzane travenie a velmi ma nafukuje. Treba si to odsledovat a dobre je dat si spravit aj testy na ine potravinove alergie/intolerancie.