Dokedy ste mali dieťa v postieľke?

ellieellie
15. feb 2019

Ahojte, mám 1,5 ročného syna. Ideme ho presunúť do jeho izbičky - zatiaľ spáva v postieľke pri nás v spálni, ale už čoskoro budeme mať bábätko, takže to bude spať pri nás a starší v detskej izbe. Zvažujeme, či ho presunúť aj s postieľkou alebo by už zvládol spať na posteli - máme nízku detskú posteľ 180x80 s bočnou zábranou. Syn spáva pokojne, necestuje po postieľke, ani sa neodkopáva. Ide mi aj o to, či je vhodné spraviť dve zmeny naraz (nová miestnosť aj nová posteľ) alebo radšej postupne - najprv nová izba, potom po čase nová posteľ. Aké máte skúsenosti, čo sa vám pri deťoch lepšie osvedčilo? A od akého veku vám deti spávali na normálnej posteli? Z okolia viem, že dvojročné deti už takto spia bežne, ale čo 1,5 ročný?

siska53
15. feb 2019

@ellieellie tym,ze mam 2r.rozdiel, tak maly bol presunuty do postele v inej izbe asi ked mal cca 19-20mesiacov a postielka bola potom.pre surodenca. Jemu to bolo jedno, spaval pri tatovi. Upne bez problemov. Ale spravili sme to par mesiacov pred narodenim malej, nie tak, se narodi sa babo a sup jeho nahle inde.

ellieellie
autor
15. feb 2019

@siska53 Áno, my to tiež riešime vopred, aby sa potom necítil odstrčený alebo nahradený.. do pôrodu máme ešte 3 mesiace.

babulina
15. feb 2019

Do novej izbicky isla uz v novej postielke, ale mala taku nizku skolkarsku z Ikea. Babatkovu sme jej nechceli nechavat, dali sme jej k tomu pribeh, ze uz je sikulka a velka a babatko bude potrebovat postielocku, ci sa rozdeli a pod. Tiez mala 1,75 roka. Do porodu sme mali vtedy polroka. Zvladla to polahky k plnej spokojnosti asi za mesiac ;)

lejka01
15. feb 2019

Nas isiel do detskej v 8 mes a vo svojej postielke a ked mal okolo roka aj nieco tak prednu zabranu sme dali prec a ma to ako postel, ake teda taky mesiac sme ho museli ucit ze z postele sa nevylieza, ale pekne lezi 😂/teraz ma 2.5 roka/. Teraz ocakavame babatko kazdu chvilu takze starsi dostane postel 160x80 /uz prisla len cakame na matrac/ a postielka ide do spalne...dufam ze sa mu nova postel bude pacit a nebude protestovat 😊

ellieellie
autor
15. feb 2019

@babulina super, ďakujem za príspevok 🙂

ellieellie
autor
15. feb 2019

@lejka01 ďakujem za príspevok a držím palce 😉

lejka01
15. feb 2019

@ellieellie dakujem, aj ja tebe 😀

stanushka10
15. feb 2019

Ja som riesila to iste pred 2 rokmi. Dcerku som davala spat do detskej do novej postele len na obed a ona sa zacala sama pytat aj na noc. Teraz ma uz aj mladsia takmer 2 roky a ked pride postel, tak pojde aj ona k segre. Ale starsia je ovela nezavislejsia a prisposobivejsia ako mladsia...tak uvidim, ako to pojde.

ellieellie
autor
15. feb 2019

@stanushka10 Ďakujem, toto ešte zvážim, či to nevyskúšať na začiatok cez obedný spánok. Vďaka za tip 😉

22patricia22
15. feb 2019

podla mna to bude fajn. ba si myslim, ze mu nova postel pomoze sa este lepsie adaptovat na novu izbu

ellieellie
autor
15. feb 2019

@22patricia22 ďakujem, tak podľa reakcií tu to vyskúšame rovno s novou posteľou 🙂 A postieľka zostane už pre bábätko (aj keď to by nebol problém, neterka sa akurát nedávno tiež rozlúčila s postieľkou, takže by nám ju požičali pre malého, mali by sme teda dve).

majusska202
15. feb 2019

@ellieellie ahoj ja to mám presne tak isto malý má dnes ale 16 mesiacov už je dlhšie vo svojej izbe kvôli tomu že čoskoro sa narodí ďalší člen... No spáva v postieľke... On sa strašné krúti skúšal som ho dávať na posteľ spať ale vždy padol... Tak som to neriskla

ellieellie
autor
15. feb 2019

@majusska202 ďakujem, ja sa tiež budem báť minimálne tie prvé razy, budem určite striehnuť, ako spí, aby nespadol. Aj preto sa mi pozdáva návrh vyššie, skúsiť to najskôr cez obedný spánok, aby som videla 🙂

viva13
15. feb 2019

Maly mal 2.5r odvtedy je sam v izbe a na velkej so zabranou

luccki
15. feb 2019

My sme starsieho dali do svojej velkej postele asi 2 ročného a mladsieho, kedze cakame este tretie a maju poschodovu postel, sme dali do spodnej postele ked mal nieco pred rokom a pol. Jemu sa tam hned pacilo o to viac ked ma izbu s bratom, ktory spi nad nim. V kazdom. Pripade si myslim, ze ak o 3 mesiace cca cakate dalsie babatko, je idealna doba starsieho surodenca preucag na novu postel, lebo. Mozno vam to nepojde tak dobre ako nam ze zo dna na den. Inak pri starsom sme to este robili tak, ze zacal spavat sam na velkej najprv iba na obedne spanie, ze v noci ked je tma nech je este s nami. Ale po par razoch sa sam vypytal aj noc "do svojej novej velkacskej postele".

luccki
15. feb 2019

A spava so zabranou, inak by este spadol. Ale spava stale vo spacom vaku tak dokym nebude leto teplo a nepresedlame na paplon tak urcite zabranu mat bude. V juni bude mat 2r

majusska202
15. feb 2019

@ellieellie my sme začali obednym pár dní len posteľ vôbec nedával a po cca 2 týždňoch išiel aj na noc... Nám to neskutočne pomohlo konečne nám spí

ellieellie
autor
15. feb 2019

@majusska202 Ja som zvedavá, aký dopad na spánok to bude mať u nás. Teraz práveže spinká super, cez obed zaspí do 2min a spinká 2,5-3 hodiny. Noc niekedy prespí, niekedy sa zobudí 1-2x, ale to sa len tak viac-menej pomrví. Skôr sa bojím toho, aby sa ten spánok nezhoršil touto zmenou, ale tak uvidíme.

ellieellie
autor
15. feb 2019

@luccki Áno, tiež myslím, už je najvyšší čas začať. Chceli sme už pred mesiacom, ale ochorel, potom mal očkovanie a potom bol zase chorý, čo podľa mňa nie je vhodný čas na takú zmenu. Teraz už je fit, tak zajtra cez obed to už asi skúsime.

sash37
15. feb 2019

Tiez to riesim, moj maly bude mat teraz 2r a v maji sa mi ma narodit dalsie....na.prve tri mesiace mam mojzisov kosik pre babo a potom dam starsieho do postele od konca leta cca co bude mat 2,5 roka a uz teraz sa toho desim ze ci nebude vkuse vyliezat :D