Partner chce, aby som si dala dieťa vziať

3. apr 2023

Pekný deň.
Potrebujem vašu radu.
Ostala som tehotná. Vždy sme sa s partnerom chránili prezervatívom, no jeden jediný styk sme pri sebe nemali a i keď "vytiahol v čas", stalo sa.
Viem, že je to naša chyba. Je neskoro plakať nad rozliatym mliekom.
Teraz keď som zistila, že som tehotná, partner chce aby sme si dali dieťa vziať.
Nie, nie je to ideálna situácia. Ja síce už zarábam ale bývam s rodičmi. Partner študuje ale býva "zvlášť" (dom na spoločnej záhrade). Ale to je aj tak nepodstatné, keďže nás opustí.
Neviem, čo mám robiť.
Rozprávala som sa o tom s mamou, povedala, že to zvládneme.
Ak si dieťa nechám, bude to ťažké, veľmi ťažké. Stratím partnera a v mladom veku (21) budem na dieťa sama (s rodinou).
No dať si zobrať dieťa? To dieťa sme spravili my, je to naša zodpovednosť. Zároveň aj kebyže si dieťa dám zobrať a ostaneme spolu, neviem či by som s nim vedela ďalej fungovať.
O roky neskôr plánovať dieťa s človekom, kvôli ktorému som o jedno dieťa už prišla?
Naozaj neviem čo mám robiť.

dagmara17
3. apr 2023

Nechaj si nejaký čas na premyslenie, koľko budeš potrebovať. Je to vážne rozhodnutie, ktoré ovplyvní najmä tvoj život. Nech sa rozhodneš akokoľvek, vieš, že máš podporu rodičov, takže sama na to nebudeš. Ja by som si ho ale dať vziať nedokázala.

kacernakokse
3. apr 2023

Je to veľmi ťažká situácia. Dosť pravdepodobne je váš vzťah už na konci, nech sa rozhodneš akokoľvek. To, či si máš dieťa nechať alebo nie, ti tu nikto neporadí. Každá mame inak posunuté hranice toho, kedy by sme si dieťa nechali alebo dali zobrať, takže ti tu ani nejdem písať, že máš urobiť tak alebo tak. Skús si na papier napísať všetky pozitíva a negatíva toho, keď si babo necháš a tak isto aj toho, keby si ho nenecháš. Máš šťastie, že máš pri sebe rodinu, ktorá je ochotná pomôcť ti.

simik22
3. apr 2023

Keď dobre vychádzas s mamou, skús to riešiť s ňou. Urob ako cítiš. V každom prípade nik nemá právo odsudzovať ta drž sa♥️

gypsomilka
3. apr 2023

Ak mama hovori ze si mas nechat a pomoze tak by som si ho nechala. Ak by si sa rozhodla ze zobrat si ho isto by som uz s tym muzom nebola. Ked sa teraz nevedel k tomu postavit tak neskor tiez budu jeho rozhodovania podobne.

ivik4
3. apr 2023

No ja by som s kretenom skoncila ci by som si dieta nechala alebo nie. Nevedela by som si predstavit ,,hrat sa na stastnu rodinu" s vedomim ze by ma posielal na potrat.
Ja som mala syna v 22ke ( sice planovane) ale som za to nesmierne vdacna . Ak mama stoji pri Tebe a rodicia Ti pomozu,dieta si nechaj. Teda, aspon podla toho co pises nemam pocit ze ty by si potrat chcela

panelacikova
3. apr 2023

keďže tvoja mama o tom vie a v podstate ťa zrejme podporí v akomkoľvek rozhodnutí, je to čisto len na tebe, čo urobíš. ak pôjdeš na interupciu, tvoja vec. ak donosíš, tvoja vec, chvalabohu ti s dieťaťom má kto pomôcť. rozhodne však urob to, že ak si dieťa necháš, nezapisuj ho do rodného listu /otca/, dieťaťu daj svoje priezvisko a celý život sa tvár, že otec neexistuje, nepoznáš ho. nezaslúži si byť s dieťaťom ani 5 minút, ak sa k tomu postavil takto. dieťa si vychováš ty tak, ako uznáš za vhodné a on ti nebude v budúcnosti aspoň strpčovať prostredníctvom dieťaťa život. napokon, takíto chrapúni väčšinou o dieťa prvých 4-5 rokov vôbec nestoja, potom, keď sú deti vypiplané, tak sa hrajú na oteckov roka a svojou "výchovou" ich len zbytočne dezorientujú, v horšom prípade ich štvú proti matkám. bohužiaľ...

komplikovana
3. apr 2023

Ak mas podporu tvojej rodiny a povedali, ze to zvladnete tak si urcite babatko nechaj. Partnera by si stratila tak ci tak.

sejbipi
3. apr 2023

Urob ako cítiš ty, nie ako chce partner. Dôležité je, že máš podporu od rodiny. Koniec koncov to partner možno príjme. Ak nie, zvládneš. Tiež mám 21r a syn má už 2r 🙂 držim palce

ivette1223
3. apr 2023

Partnera pustit k vode. Je to dement ked povie niečo takéto. Dieta vyplni miesto v srdci, je to neuveriteľna laska. Ak ti ma naozaj kto pomôcť, byvas s rodičmi, isto ti pomôžu. Ja by som si bábätko nechala, je to kratky čas kým začneš znova pracovať, mozes pracovať aj medzitym, ak ti doma postrazia dieťa. Samozrejme je to i ťažké, ale oto krajšie. Je to i tak tvoje rozhodnutie, doma sa porozprávajte s rodinou ako by to asi fungovalo, henten bude musiet pravdepodobne platit alimenty i tak. A druha vec, si mlada lepsie to zvládneš, dieta odrastie a staaaale budes mlada 😃

puertorico
3. apr 2023

Ja som mala dieťa ako 23 ročná . Teraz budem mať 31 a malý má už 8 rokov. 10 rokov som bola s jeho otcom debilom. Teraz mám veľmi dobrého priateľa, mám malinkého ktorý už ma tak moc nepotrebuje, stále som mladá ale som šťastná že ho mám. Že sa s ním dá ísť v pohode do kina, aj stanovať , a tiež sa môžem sama venovať priateľovi a on je rád že je s babkou.
Ale ak si dieťa nebudeš chcieť nechať, tak ho daj na adopciu . Je veľa rodín ktoré čakajú na zdravé ružovučké voňavé bábätko

54tinka54
3. apr 2023

No to mi je partner, keď sa vyjadril, že ťa opustí ak si ho necháš… láska a spoluzodpovednosť obrovská fakt… nenechala by som sa od neho vydierať takými rečami. Z tvojho príspevku cítiť, že ty na ten potrat nechceš ísť a zrejme by si si to časom aj vyčítala. Porozmýšľaj ešte o tom, ale ak máš podporu rodiny, tak si bábätko nechaj, zvládneš to 💪 a mladý nech platí aspoň alimenty, keď sa už nechce inak starať.

melanta
3. apr 2023

S dotyčným by som to ukončila nech by som sa rozhodla akokoľvek. Ak vie sexovať, ale potom nevie prijať zodpovednosť, nechcela by som do života takého muža. A že chce, aby ste si dali dieťa vziať? Ste si? Žiadne množné číslo v tomto nie je. TY. Iba o tebe to je. Ja som rodila v 19, tiež to nebolo plánované, nikdy nezabudnem na to, ako som sa bála povedať do priateľovi. Ale vedela som, že ak nezareaguje pozitívne, že dieťa si nechám a budem slobodná mama. A neľutujem to, malo to množstvo výhod mať dieťa tak mladá. Je skvelé, že mamina stojí pri tebe. Držím ti palce, nech už sa rozhodneš akokoľvek.

janinah
3. apr 2023

Dieťa je už tu a je v tvojom tele a žije.Máš podmienky na to,aby si ho vychovala s pomocou rodičov.Kretena pardon otecka kopni do gulí a nech si ide kadeľahšie...užívať by si chcel a zodpovednosť žiadna,vyfarbil sa....neviem si predstaviť ani len pozerať na človeka,ktorý posiela matku vlastného dieťaťa na potrat nieto s ním ešte žiť.Zvládneš to a nebudeš ľutovať,že to dieťa máš.

kaitlin3
3. apr 2023

21 vôbec nie je taky mlady vek na dieta, plus mas podporu rodiny, myslim ze si sama aj vnutorne rozhodnuta, podla tvojich argumentov. Poznam pripad kedy tiez prislo dieta neplanovane, uz v rokoch manzelstva a po dvoch velkych detoch, este bolo riziko ze babo bude chore a tak manzel ju posielal na potrat, ona nesla, nerozviedla sa kvoli tomu, teraz maju babatko, uplne zdrave a on sa neskutocne tesi a trieska si hlavu, co vtedy vravel, takze by som mozno partnera este nezavrhla uplne. Je mlady, nevyzrety a zlakol sa, nevravim ze z neho bude hned otec roka, ale nemusi to byt hned kreten.

dusankomoj
3. apr 2023

@54tinka54 dieťa si urobili spolu! Mladý svoj názor povedal a ak si dieťa napriek jeho želaniu nechá,tak by mala byť nachystaná starať sa oň SAMA,žiadne - nech aspoň platí alimenty. Muž nemá právo na rozhodovanie? Dieťa nieje aj jeho?

diaalex
3. apr 2023

Rozhodnutie je na tebe, ale poviem ti 3 príklady z môjho okolia, všetko spolužiačky 🙂
1. Otehotnela s priateľom, dala si na jeho podnet dieťa vziať, ostala s ním naďalej a o 3r s ním opäť otehotnela a dieťa si už nechala. Sú spolu do dnes.

2. Otehotnela s priateľom, ten ju opustil (opustil aj babu pred ňou), potom si našla ďalšieho, tiež otehotnela, tiež ju opustil. Má 2 deti s 2 mužmi, ani s jedným nežije, ale neľutuje rozhodnutie.

3. Otehotnela ešte kým sme boli na SŠ, mala 17r keď rodila, priateľ ju opustil. Žila s rodičmi a sestrou, oni jej ponáhľali s malým. O 6r na to našla muža snov, ktorý si ju zoberie aj napriek tomu, že má s iným syna.

Ani jedna svoje rozhodnutie neľutuje 🙂 dieťa je záväzok, ale keď máš podporu rodiny, tak sa nemáš čoho báť 😉 výživné bude platiť či chce alebo nie

jaond19
3. apr 2023

Mas oporu v rodicoch, to je velka vyhoda, dietatko by som si nedala vziat. Mate kde byvat. Zarabas, budes mat predpokladam aj tehotenske, aj matersku, budes vediet zabezpecit co treba... toho chudaka by som poslala do zadku.... a jeho rodicom oznam ze budu starí rodicia. Ale kedze ich syn sa zachoval "chlapsky", nic z toho. Mozno mu prehovoria do duse, mozno za ten cas ked si zrovná myslienky dospeje.... ktovie. V kazdom pripade prajem vela zdravia..

annamalaga
3. apr 2023

@dusankomoj vieš o tom, že chlap má povinnosť platiť alimenty, nakoľko pri sexe bol aj on. A bude to mat stanovené aj súdom.

lucia147852
3. apr 2023

Neexistuje muž pre ktorého by som si nechala vziať dieťa. Keď ti rodina pomôže, určite neni o čom. Mladý mal myslieť skôr, ako mal nechránený sex.

@dusankomoj Dieťa nosí ona, očividne to nechce, následky potratu by niesla ona. Na to že nechce dieťa mal myslieť predtým, keď nechránené sexoval. Či muž má právo si užiť a potom sa na to necíti, tak ty žena trp? Ich vzťah skončil, tak či tak. Ja by som od takeho hovada nechcela nič. Hlavne nech je ďaleko odomna.

kaitlin3
3. apr 2023

@dusankomoj muz ma pravo na rozhodnovanie ci bude mat sex a ochranu. Tam jeho prava koncia a nastupuju z pripadnych nasledkov povinnosti, stanovene sudom 🙂

diaalex
3. apr 2023

@dusankomoj 😀 však chlap sa zachoval, trtkať chcel, kondóm nemal a teraz sa chce zbaviť zodpovednosti? Nech platí. Keď odmietne otcovstvo, spravia sa súdom DNA test, ktoré otcovstvo preukážu a platiť bude, len súd už bude pristupovať inak, bude poznať jeho charakter 😉 a slečna bude mať aspoň + peniažky na výchovu

thoughtfulweirdo
3. apr 2023

Ak ty sama nie si stotožnená s potratom, nijaký chlap na svete nestojí za to, aby si to podstúpila pre neho. Hlavne nie taký, čo je spokojný s tým, že "vytiahol včas" a potom ťa spokojne pošle na potrat.

nwnw
3. apr 2023

Nemyslim ze ostanete spolu ked si sa odhodlas vzdat sa dietata. Cely zivot si to budes vycitat. Mas super maminu, ked Ti pomoze. Zvladnes to a odmenou Ti bude ten drobcek pre ktoreho budes Ty vsetkym. Chlapa by som ani na rodny list nedava,nezasluzi si.

babulkomale
3. apr 2023

Kamoska to takto mala. Debila kopla do zadku a teraz ma nadhernu dospelu dceru partacku a aj sa vydala po rokoch.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
januska12323
3. apr 2023

Zbav sa ho, ale budúceho tatka, nie dieťaťa.

beata_k
3. apr 2023

@lucia147852
@kaitlin3
@diaalex Musim sa trochu @dusankomoj zastat. Zeny, aj autorka bola pri tom ked sa trtkalo bez kondomu. Nik ju nezasilnil. Ze sa nasledne zachoval jak decko? To ano, ale sex mali obaja. Nie len chlap.

floki1994
3. apr 2023

Autorka mas jednu velku vyhodu a to je podpora od maminy a tvojej rodiny...xy dievcat nema ani to a babatko si nechaju..je to ma tebe ale uz z tvojho prispevku vyplyva ze si babatko chces nechat 🙂 a podla mna je to spravne.. si zjavne len na zaciatku tehu a stat sa moze cokolvek (neprivolavam, taka je realita) ale dala by som tomu malickemu sancu ...uvidis ani partner ti chybst nebude ked dostanes kopu lasky od svojho babatka ❤ drzim palce

kaktusik007
3. apr 2023

autorka, mne sa stalo v podstate podobne... s manzelom - sex raz bez ochrany a z neho je mladsi syn. Tiez ma posielal na potrat. Nesla som. Tak som si o rok neskor pri rozvode vypocula a doteraz pocuvam, ze aky je to charakter, ze ma neopustil tehotnu.

ser na to, sprav tak ako to citis ty. Zakladom je, ze rodina je pri tebe. Toto je obrovske plus.

co sa tyka otca a zapisu do rodneho listu -- ak to nespravis a jemu slahne v bedni - vie dat na sud o otcovstvo on... Su chlapi, co potom robia uz len z principu zle... Trpi tym iba a iba dieta. Peniaze nie su vsetko, ale osobne si dost vsimnem ked mi cinkne vyzivne na ucet.

kaitlin3
3. apr 2023

@beata_k ale ved prave autorka si to dieta chce nechat. to dieta tam uz je a ona ho porodi a bude sa o neho starat, tiez bude mat okolo neho rozne povinnosti, narozdiel od tatka ktory bude mat len tu vyzivovaciu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre