Žiadna zmena vo vzťahu

21. feb 2023

Ahojte baby. Chcela by som sa vás spýtať ako ste fungpvali s partnerom ked ste teda neboli zasnubení, nebyvali spolu...pomahali ste mu v domácnosti, varili ste mu , upratovali???
Neviem teda či ja som nejaká zaostalá alebo mám len iný pohľad na život...no celý ten "all inclusive" pre partnera si predstavujem,že má byť po svadbe...veľmi často má narážky ohľadom sťahovania sa k nemu...a že teda nič sa vzťahovo nezmení za ten čas lebo chybou som JA... že sa teda nechcem presťahovať a obdobne...

thoughtfulweirdo
21. feb 2023

Keď sme spolu nebývali, o jeho domácnosť som sa nestarala, upratala som si po sebe, keď som u neho niekedy prespala. Po nasťahovaní sa sme si starostlivosť o domácnosť normálne rozdelili aj pred svadbou. Nijaký full servis nikdy nemal a ani nebude mať, nie som mamička 😄

andreatytler
21. feb 2023

Nie, v takom pripade by som urcite neupratovala a nevarila. Ved som u neho host. Ak nie ste zasnubeni a nebyvate spolu, tak spolu len randite.
Ale spolocne byvanie ako posun vo vztahu na dalsiu rovinu je podla mna velmi dobry napad. Preco sa nechces prestahovat? Nebojis sa si niekoho zobrat bez toho aby si si otestovala ako sa s nim zije?

cimage
21. feb 2023

Ked spolu nezijete, tak co mu mas nosit vecere? Ist mu cez vikend vyupratovat? Max tak spolu nieco si pripravit. Ani po svadbe by som to neprehanala. Ved tam zije aj on a navarit, upratat moze aj chlap. U nas to tak funguje, ze obcas aj muz navari, umyje riad ked treba.

zooeynka
21. feb 2023

A ked po svadbe zistis ze je to chuj a neda sa s nim existovat? A preco mas potrebu sa "starat o muza"? Ved domacnost bude spolocny projekt, treba si vsetko podelit....aj naklady, aj pracu doma.

viestta
21. feb 2023

No neviem ci nahodou necaka, ze potom bude servis uz iba na tebe. Ale ak sa tam zdrziavas na viac ako na parhodinove rande za jednym ucelom, tak mozte spolu uvarit, mozes riady umyt, upratat za sebou kupelnu. Inac nech si svoju domacnost udrziava sam. A ked sa uz nastahujes, tak potom dohoda o rozdeleni domacich povinnosti.

marca12
21. feb 2023

Pomahali sme si vzajomne,ale take,ze by som unho gruntovala a ukazovala sa ako najdokonalejsia gazdinka,to nie. Tak prirodzene to islo,ziadne nadbiehanie,predbiehanie sa.

autor
21. feb 2023

@andreatytler ono to zasa nie je až tak ,že nechcem...problém je asi taký, že som otvorená tejto myšlienke ,no vzdy je to prezentované že JA sa mám nasťahovať bez toho aby sa spýtal či som s tým OK.
Samozrejme ,že vzdy viac než dosť tam upracem ked sa tam zdržiavam...no mám pocit,že keby tam pridem natrvalo skončím ako chyžná,ktorá príde z práce domov má dať celú domácnosť dokopy a nachystať teplú večeru (kedže nevarí) a ešte ráno nie málo dochádzať do práce a dookola

andreakotesova
21. feb 2023

@andreatytler prečo by mala? Moj manžel mal byt, ked som ho spoznala a nikdy mi nenapadlo ist k nemu byvat pred svadbou. Byval 100 km odo mňa. Sem-tam som uňho prespala (ziadne upratovanie, sem-tam sme si nieco dobré spolu uvarili), on u nás doma a zacali sme spolu byvat az po svadbe. Ziadna zmena sa nekonala, nevyklul sa z neho hulvat. Bol roky samostatný. Napr. on mna, po svadbe, ucil pustiť pračku 😅

gejb
21. feb 2023

@thoughtfulweirdo keď som prišla k frajerovi tak som bola na návšteve a obskakoval ma. Varili sme obcas spolu, ale žiadne upratovanie. Aj keď sme začali spolu bývať tak žiadny fullservis. Byvali sme tam obaja rovnako, takze práce sme si delili.

andreakotesova
21. feb 2023

Autorka, toto by som nerobila 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hankab
21. feb 2023

@gejb presne takto sme aj my fungovali. Ked bol u mna, postarala som sa o to, aby sme mali co jest na ranajky, upratala som tak normalne ako vzdy. Ked som sla ja k nemu, tak naplnil chladnicku ako keby mala prist kralovna na navstevu, cely byt vyluxovany, labute z uterakov na posteli ako v hoteli 🙈😅 jasne ze z vlastnej vole, nikto to od neho nevyzadoval.
Ani by mi nenapadlo prist k nemu na vikend a pulirovat mu byt, travili sme spolocny cas prijemnejsimi aktivitami. A takisto mu nebudem robit sluzku ani po zasnubach ci svadbe, ved je svojpravny a v byte byvame obaja, tak sa na domacich pracach podielame obaja rovnako.

0kristina0
21. feb 2023

Autorka, to je take tazke si predtym spolu sadnut a porozpravat sa o tom. Stanovit si nejake pravidla? Ved komunikujte spolu a nezvniknu potom nedorozumenia.

autor
21. feb 2023

@hankab aha tak toto sa mi napr nikdy nestalo, ked som tam plánovala víkend...ja som išla na nákup a nakúpila aspoň niečo (kedže nenakupuje) a poprípade uvarila... po čase ma to prešlo,lebo som si uvedomila že ma to len unavuje a kým ja som celé doobeda bola pri hrncoch či upratovala on pozeral telku...tak sa mi popravde ani nechce ísť k nemu na byt lebo viem si predstaviť ten neporiadok

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
21. feb 2023

No tak to je uz len na tebe ci skoncis ako chyzna. Uz teraz si samu seba pasovala do role obcasnej chyznej.
Nic mu nevar preboha a nic naupratuj. Kludne si daj podmienky ako by to spolocne byvanie malo vyzerat a ked sa nechce dohodnut, kasli na neho.

andreatytler
21. feb 2023

@andreakotesova Jasne da sa to aj tak, ale je ovela, ovela jednoduchsie cloveka spoznat vtedy ked spolu zijete.

cimage
21. feb 2023

Nenakupuje? A co zije zo vzduchu? Su ludia co su na prane, ale on asi nie je ten typ. Vykaslala by som sa na to, este upratovat ked on pozera tv? Ty si sa zblaznila. Aspon vies co cakat aj po svadbe a detoch. Asi po takomto niecom netuzis.

hankab
21. feb 2023

Pre boha ziveho, no uz len to ti treba, uviazat si na krk takuto vyuzivacsku lemru. Panko si vylozi nohy a obskakujte ma, kopla by som ho medzi ne a odisla domov. Sa ti cudujem, ze to robis uz teraz a este spolu ani nebyvate, a ze to beries ako hotovu vec, ze po svadbe to budes robit automaticky.. preco by si mala? Aby si panko k tomu gaucu este vzal pivo do ruky a buzeroval ta, ze nieco nerobis dost dobre?
Je to kus chuja.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
21. feb 2023

Ako skoncis, je v tvojich rukach. Mozes sa s nim dopredu dohodnut, ze domace prace si delite a co kto bude robit. Ak nebude chciet, tak dovidenia. Ak sa nastahujes a nebude to dodrziavat, tak nebudes robit ani ty svoje, navaris si len pre seba. Alebo dovidenia. Treba si uvedomit, ze si slobodna osoba, on nema paku na to, aby ta donutil robit chyznu. Ak nou budes, tak len zo svojho rozhodnutia. Do spoluzitia kludne chod, ale opat ako slobodna osoba, ktora ide vyskusat zivot s nim a moze kedykolvek vycuvat.Tiez je dolezite, aby ta ako takuto videl on.
Kolegyna tiez takto chlapovi umyvala okna a dlazky, ked este spolu nebyvali. Zobral si ju, maju dve deti a on travi cely cas doma pri tablete a kysne. Okolo deti a domacnosti kmita ona.

jamimo
21. feb 2023

za mňa takto... my sme dlhé roky v partnerskom zväzku, od mladi mlada. Hocijaká chata, výlet, chystanie proviantu=spoločne. Napr. varím vývar, zlieva prvý obvar, ja kým čistím zeleninu, on vysáva obývačku. Potom cedí polievku, oberá mäso. Sviatky, chystám chlebíčky, ja natieram maslom to on neznáša, on chystá, krája uhorky, šunku, syr na plátky. Ja dám prať, idem na chôdzu, prídem, je vyvesené. Najväčší bonus sú okná, on hrubú špinu, ja za ním žalúzie a leštím. Pomáha mi aj obliecť matrace, prezliekať periny.Za 10 minút hotové. V robote sa mu kedysi chlapi smiali že ide vešať prádlo. On zahanbil ich. Povedal: A? Bývame spolu, moja baba má tiež len 2 ruky, domov nechodí do druhej šichty. Pripadal by som si ako úplný idiot, aby som ja ležal na gauči a ona lietala na vysávači ako Saxana 🤭Keď sa tak nad tým zamyslím, ja by som s nesúčinným chlapom ani nemohla žiť. Napr. ide do obchodu, poprošíš nech kúpi rascu, príde domov, povie nemali... a potom si spomenie mali len kmín a to si nekázala. Tak to by ma vyzulo z cvičiek obrazne povedané 🤔Proste za mňa je vzťah harmónia a fair play fungovanie. Je nám to tak prirodzené, a klape to. Žieňa zlaté a ty priprav na rolu správkyne hotela ultra turbo all inclusive 5*

andreatytler
21. feb 2023

@elizabet173 To teda ze je to bulo😀, ale ano, je velmi potrebne aby tyto dvaja spolu zili pred svadbou. Ved autorka si mysli ze "all inclusive" pre partnera po svadbe je v poriadku. Dufam ze par rokov spolocneho zivota a robenia chyznej jej ukaze ze to je velmi chybna predstava a budu sa moct jednoducho rozist, miesto toho aby sa rozvadzali.

andreatytler
21. feb 2023

@gejb Dobreho si si nasla.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
22. feb 2023

Naco s nim teda chodis, ked vies, ze s nim nechces zit? Zivot vo vztahu v spolocnej domacnosti je o dohode. Ako sa dohodnete, tak to budete mat. Nastavte si pravidla a odskusajte si ich na spolocnom byvani. A ak sa s niekym neda dohodnut (rozdelenie financii, upratovania, varenia,...), tak s nim iba zabijas cas, ak s nim zostavas.
Pritom je to jednoduche. Vyber si cast domacich prac, ktoru chces robit, ale nieco robit budes. Chces obed, ocisti zemiaky,..? Nebavi ta varit, vezmi do ruky vysavac. Nechces, dovidenia.

hope87
22. feb 2023

A rozpravala si sa s nim o tomto? Ze ti vadi, ked prides do takeho bordelu a odmietas to upratovat za neho. Inak, nikto ti predsa noz pod krkom nedrzal, ked si u neho upratovala a varila. Akoze mne by to problem nerobilo, keby sa to stalo raz. Ze sa mu nechce a mne ano, tak nech si lezi...ale keby to malo byt pravidlo, tak to urcite nie. Treba s nim hodit rec, lebo uz ked teraz k nemu nechces chodit, tak aka buducnost vas caka?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laladua
27. feb 2023

Pokial sme spolu nebyvali nestarala som sa, ved je to jeho byvanie, ani on sa nestaral o moje. A teraz ked sme spolu tak to mame, ze kazdy nieco, nepredstavujem si to ani dnes zeby som robila all inclusive 🙂