Muž ma len kritizuje a ponižuje

lucinka993
6. dec 2023

Ahojte, som mamou chlapčeka a inak obdarenej dcérky. Mám problém s mužom. Furt má len kritizuje, ponižuje a pod. Som s dcérou doma a tiež aj so synom keďže nevládzem ho do škôlky voziť a muž nie je ochotný ísť za mňa a nechápe, že som s dcérky už hrozne unavená,lebo neviem jej nastaviť režim keďže jej mozog nepustí. Zaspáva mi o 3 ráno a už nevládzem vstať o 6:45 s malým do škôlky, ktorá je o dve dediny ďalej. Tak je doma. Keď som sa ho pýtala, že prečo ho neodvezie do škôlky tak jeho odpoveď bola, že to by a ti páčilo. Je to ten typ , že ty si doma a tak sa staraj. Lenže on nechápe, že proste s dieťaťom s ztps a ešte k tomu ležiacim , ktoré furt plače a nemci, kričí neviem ako by som to nazvala je nárocne byť a plus ten spánok. O vsetk osa starám ja aj malej veci vybavujem ja aj ostatné veci. On iba do roboty chodí a potom keď má voľno radšej ide preč, lebo mu mala lezie na nervy. Ako chápem, že nie každý to zvládne, ale je to jeho dcéra a mohol by sa trošku premôcť a ja si vydýchnuť. Pracujem aj z domu aspoň 2-4 hod denne okrem víkendov väčšinu ak dcérka spí. Ani to sa mi nepáči, že zarobím Max 300€ že mohlo by byť viac , hovorím áno ale nedá sa to pri nej stále. Snažím sa aby bolo upratané, navarené oprane a keď som unavená si ľahnem a zdriemnem si nejsme stroj a už to začne, že furt spím a pod. čo nie je pravda. Na c sa mu nepáči, čo robím. Už ma 2 x podviedol viem som hlúpa, že som s ním a že sa zmení, vydržalo mu to 8 mesiacov. A už som mu zase prišla na to , že zase s nejakou píše a podľa správ aj sa stretli a aj niečo bolo i keď to zatlka. On má problém si aj tanier po sebe odniesť a umyť, a mne vyčíta že ja neporiadok a som hnila a neviem čo a pritom robím všetko preto aby sme sa mali aspoň o niečo lepšie a on sa neustále sťažuje ako robí furt ako otrok a neviem čo a ja len míňam a prisahám ja len potraviny, drogériu a keď treba deťom oblečenie a pod. Inak nič. Je toho fakt veľa trošku lepšie a musel sa toľko drieť ako sa neustále sťažuje, robí ako otrok a ja od neho chudacika niečo chcem keď ma volno

martinkatinka
6. dec 2023

To mi je luto. Odpoved vsak sama poznas.

andrea_82
6. dec 2023

Prepac, ale ani sa mi tvoj prispevok nedal docitat. Tvoj muz je riadny idiot. Na co ho mas? Co robi on pre teba? S nicim ti nepomoze a este ta aj depta. Ja by som naozaj porozmyslala o rozvode a stanoveni vyzivneho.

belllinka
6. dec 2023

@martinkatinka tá odpoveď je asi nereálna. Ako by sama vyžila? Iba s nejakým mizerným výživným?

martinkatinka
6. dec 2023

@belllinka vies co, opatrovatelsky, pridavky, vyzivne a plus sama pise, ze robi z domu. Vsetko sa da. Len sa musi odhodlat.

belllinka
6. dec 2023

@martinkatinka neviem koľko je opatrovateľský, ale asi to žiadne terno nebude. Problém prežiť majú aj matky, čo môžu normálne chodiť do práce. Otázne je hlavne to, ako by mohla poriešiť bývanie.

melanta
6. dec 2023

Ja som to ani nedočítala, pretože mi tlak dvihne už len to, že si jedna žena urobí s takýmto chlapom 2 deti. Prečo preboha? Veď chová sa k tebe tak, ako mu to ty dovoľuješ. Čo si kedy urobila pre to, aby sa tak nesprával? Robíš mu slúžku, zatrtkať mu dáš a ešte aj milenky odpúšťaš. Prečo by si ťa mal vážiť? Veď sama zo seba robíš handru?

Ale teda čo sa stalo nezmeníš, ale je potrebné si uvedomiť, že mu prestaneš robiť akýkoľvek servis, podaj žiadosť o výživné na seba aj deti a odíď. Ak ste manželia, požiadaj o rozvod. Nepomáha ti ani s deťmi, ani s domácnosťou, skôr naopak. Takže bez neho budeš mať toho menej. A hlavne, kvôli deťom je potrebné odísť, nech nevyrastajú v jednej domácnosti s chňupom a matkou, ktorá to toleruje. Inak totiž vychováš z detí to isté. Takže prestaň mu variť, prať, žiadny sex, rieš iba seba a deti. A rieš odchod.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@andrea_82 však na nič. A ešte ja som najhoršia. Keď som navrhla že by sme malu dali do denného stacionára, kde by s ňou každý deň cvičili a už bolo , že kto ju bude voziť a platiť. Hovorím mohla by som robiť viac z domu aj to pomôže a ešte sa vrátil ku kartám, čo sme sa dohodli , že nebude chodiť hrávať, lebo to ide do peňazí a potom sme na Tom biedne a on sa čudujem, že neodlozime nič. Sme v podnájme ja dám polovicu on polovicu a na domácnosť a deti si musím na hulvata pýtať. A to čo som písala je ešte nič. Predtým má aj finančne obmedzoval a kamarátom povedal, že mi dal 250€ a reálne mi dal 50€ na týždeň a že mám si ušetriť, vtedy ani plienky na dcéru som nemala na predpis ako teraz. A to som vtedy platila aj účty všetko a on nič ostávalo mi na účte necelých 100€ mi povedal, že to ti stačí a on sa flakal a robí to doteraz.

moonlight1210
6. dec 2023

@lucinka993 ok, je to hajzel, suhlasim. Muza ti ale zial nezmenime. Tak co chces urobit? Co vidis ako riesenie?

drahomirrra
6. dec 2023

Autorka, je mi to veľmi ľúto. Prosím ťa, vyrieš túto situáciu, nemáš muža, máš hajzla.
A keď toto nevyriešiš, tak z tvojho syna vyrastie toto isté. Denný stacionár je perfektný nápad, nenechaj si ho zobrať.
Rozviedla by som sa, dieťa umiestnila v dennom stacionári, chodila do práce a od toho chuja vytrepala výživné a nech sa aj poserie aj so svojimi kartami.
Máš na viac. Aj tvoje deti.

melanta
6. dec 2023

@belllinka nie, opatrovateľský nie je žiadne terno. Ale ani to, aby deti vyrastali v prostredí, kde sa matka ide zodrať, otec doma nič nerobí, akurát tak pichá vtáka kade tade a ani jej peniaze nedáva. Takže najlepšie možné riešenie pre autorku ako ženu a pre dobro detí je odísť z takého prostredia. Bez neho bude mať menej práce a ostane jej viac peňazí, keď peniaze jej príliš nedáva a rozhadzuje si po vonku a po herniach. Ved ona keď bude mať výživné, bude mať viac peňazí ako má teraz s mužom.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@melanta to už som skúšala bol nana agresívny a obmedzoval má ešte viac. Už som od neho raz odišla na 2 mesiace a vidinou, že sa polepší,ale opak je pravdou. Môžem mu nič povedať inak útočí po mne. Áno riešim odchod a aj neodkladné opatrenie. Riešim akurát zdravotné veci a už sa to pohne z miesta. Som hrozne vyhorenia zo všetkého a nič ma nebaví. Musím sa pozbierať.

belllinka
6. dec 2023

@melanta áno, takto to znie fajn, ale rálne sa na to pozri, že kam pôjde? Do podnájmu sama s dvoma deťmi? Kto jej myslíš poskytne podnájom? Alebo hypo? Nikto. Či čo by si navrhovala?

melanta
6. dec 2023

@lucinka993 odišla si a vrátila si sa. Tým si mu dala najavo, že môže s tebou manipulovať, ty aj tak neodídeš a ak áno, poslušne sa ako chudinka vrátiš. Keď už ty nemáš hrdosť, tak kvôli deťom odíď. A že ťa bude obmedzovať viac ak mu nedáš sex? Tak zavoláš políciu.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@moonlight1210 chcem odísť,ale mám strach ,čo bude. Mamina mi zisťovala u susedov, či nedajú byť do prenájmu, ale vraj iba ak ho do 3 mesiacov nepredajú. Takže len čakať. Môžem pracovať z domu ako doteraz a viac hodín len treba malú umiestniť na čo sa aj dlhšie čaká len chcem poriešiť hlavne to bývanie.

melanta
6. dec 2023

@belllinka ale áno, môže ísť aj do podnájmu. Aj ženy samoživiteľky sú v podnájmoch. Nie všetky odmietajú prenajať byt matke samoživiteľke. Môže ísť do krízového centra, môže následne požiadať o mestský byt. Môže osloviť rodinu, známych dovtedy. Tvrdím a za tým si stojím, že ak neodíde žena od takéhoto muža, tak je to najhoršia možná matka. Ty tu len pindáš na každého, ale aké riešenie si ty navrhla? Len o tom píšeš, ako sa všetko nedá.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@melanta čo sex, ale keď mu nenalozim jesť a pod už je agresívny. A keď som chcela volať olicajtpv má vysmial, lebo sa spolieha na známosti,ktoré tam má.

mimi_lali
6. dec 2023

Poznám viac takých žien, že chlap im môže skákať po hlave a oni si nechajú ešte aj ku**y im tolerujú a odpúšťajú a naivne veria že však on sa zmení🙈. Preboha, a ešte raz preboha! Dievča ako si si mohla vôbec snim urobiť 2 deti? Ja chápem každý robíme blbosti aj ja mam dcéru s iného vztahu ale nikdy mi toto chlap nerobil, lebo by som mu šlapla na hlavu. Ja neviem dievča nemáš rodičov ? Alebo niekoho veľmi blízkeho ? Veď takto nemôžeš žiť, alebo ho začni ignorovať keď mala bude spat začni sa sebe venovať. Úplne ho odpíš ako keby bol spolubývajuci var len pre seba a deti neper mu, čo sa ho bojíš ?? Urob si zoznamku píš si s inými mužmi rob mu presne to čo robí on tebe! Namaluj sa pekne sa začni obliekať a nájdi si niekoho nového, úplne ho odrovnaj čo on je Chris Brown alebo čo ? Keď on ide robiť žene stavy, by som mu dala umyla by som snim zem.

kitycat
6. dec 2023

@lucinka993 nemozes ist spat ku svojim rodicom? Rozvod a podat o socialny byt? Ano, caka sa dlhsie ale tento ta necha casom tak ci tak

belllinka
6. dec 2023

@melanta ja pindám? Ja to iba vidím reálne, že je to ťažká situácia, neobhajujem toho magora. A asi dobre vieme, že ťažko sa hľadá podnájom s deťmi. Bude potrebovať minimálne 2-izbový a tam už sa tie sumy šplhajú vyššie. A aj na sociálny byt sa čaká roky.
Ale veď áno, je krásne napísať, odíď, aj keď budeš pod mostom...

lucinka993
autor
6. dec 2023

@kitycat rada by som za prvé majú z neho strach a za ďalšie nezmestili by sme sa už s sa o Tom rozprávali. Máme u nich aj trvalý pobyt. Na dedine byty , čo boli sa spravili jasle a jeden sa predal a potom sú už len učiteľské a to oni majú už niektorí aj odkupene. Som v úplných srackach a on to vie.

melanta
6. dec 2023

@lucinka993 on je agresívny keď mu nenaložíš jesť? S tým okamžite prestaň. A ako začne byť agresívny, volaj políciu. Neoznamuj mu to. Volaj. Ty sa len vyhrážaš ale nič nerobíš a ďalej pokračuješ v tom, že si slúžka. Tak jasné že je aký je. Prestaň si srať do huby a urob to.

belllinka
6. dec 2023

@lucinka993 mala by si šancu odsaťahovať sa niekam za lepšou robotou a skúsiť dať malú do stacionára denného? Akú máš profesiu?

lucinka993
autor
6. dec 2023

@belllinka ja môžem z domu zarobiť aj viac ako 300€ len dcérka musí ísť aspoň do stacionára a to tiež nie je hneď. A ja nemám ani auto zatiaľ ,iba on sa vyváža. Ale mám v pláne zaziadat z úradu ak by bola v Tom stacionari, lebo to je jedna z podmienok.

martinkatinka
6. dec 2023

@belllinka prepac, ale to ja nevyriesim. Nepoznam dopodrobna jej situaciu, ale toto, co preziva, nie je dobre. Sama to vie.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@belllinka tak mne je lepšie robiť z domu. Mám kľud. A ja robím administratívne a dohadujem schôdzky, alebo si môžem aj ony projekt vybrať ( není to predaj) mám to flexibilné a som SZČO.

lucinka993
autor
6. dec 2023

@melanta hej je .... Aj keď odmietneme ho poskrabat na chrbáte, lebo som ko a on prišiel z roboty tak sa mám starať. Už sa mi vyhrážal,že sa odsťahuje,ale neurobil lebo ,že ja zanedbávam deti , tak ma nechcel s nimi nechať samú. Ako čistý nonsens. Inak jeho otec je taký istý vidí v žene len slúžku a matrac. Volať budem už proste ho mám dosť.

diewcatqoo
6. dec 2023

Toto sa tak strasne cita. Preco si to nechala dojst do takeho stadia? Ako skrabkat milostpana po chrbte a nakladat mu jedlo, lebo, chudak, pracuje... nemam slov.

ladyblcha
6. dec 2023

@lucinka993 Rano vziat malu do stacionara a maleho do skolky sa ti neda? Chvilu dospis, chvilu porobis. Ci kvoli tomu nocnemu nespaniu nezvladnes asi. Lebo tam by si mala potom pokoj tych 6-7hodin

breznica
6. dec 2023

Nečítam všetky odpovede. Autorka- mám syna v rovnakom stave ako tvoja dcérka s takým istým exemplarom ako tvoj muž. Ale ja som so sebou nenechala kyvat a odisla som od neho po prvej bitke . že ma podvádzal, som zistila až po rokoch. Od takých kktov sa uteká a nerobia sa ďalšie deti,takže radiť ti je asi zbytočné. On sa nezmení a ty si priputana dvoma "gulami na nohe"

betulinka1
6. dec 2023

@lucinka993 toto sa vazne zle cita. Jeho keci si nesmieš brat k srdcu. To je prve, co treba spravit. Skus oslovit nejake občianske združenie pre týrané zeny, aspon poradit ake mas moznosti, v com vedia pomoct a vsetko si spisat. Sprav si niekolko alternatív a potom sa rozhodni pre cestu ako dalej. Asi budem krutá ale mozno treba zvazit aj moznost dat dcérku do nejakeho ústavu aspon na rok, kym vsetko zariadis a das do poriadku svoj zivot. Neviem ci vníma ci vobec nevníma a iba lezi. Ak ti to vyde financne, tak chod do podnájmu a mozno aj tie občianske združenia by ti vedeli pomoct nieco najst. Nie je hanba poprosit o pomoc a okrem toho ti vedia veci aj vysvetlit, ze co ako funguje.