Muž kritizuje moje rodičovstvo

7. nov 2020

Mate aj vy takych muzov, co vas kritizuju, ze ste malo s deckami (co nie je pravda), vzdy je poupratovane, deti chystam do skolky vzdy ja, lebo on ledva stiha do roboty sa vychystat, ked su chore som s nimi, berem ich von, starych rodicov nemame, tak je to na mne. Samozrejme ppmaha tiez, ale to kritizovanie sa mi nepaci, takto som si vychovu deti nepredstavovala. moji rodicia nikdy jeden druheho nekritizovali aspon o tom neviem

0silvia0
7. nov 2020

zacni kritizovat ty jeho kvoli jeho otcovstvu...

iiika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
7. nov 2020

len raz by to skusil 😎

deti95060810
7. nov 2020

však sa nedaj, aj ty jemu niečo vyhoď na oči... Ukáž kde sú hranice. Ak to nezastavíš - pôjde to ďálej a ďálej....

nika_m
7. nov 2020

Vymenila by som sa s nim...nech sa stara o deti, upratuje, vari...proste nech robi to co ty teraz, ty vyloz nohy na stol, zober si pohar vina do ruky a este ho popri tom aspon raz denne skritizuj 🙂

luckabaj
7. nov 2020

Nikdy. Ani okolo domácnosti. Pri troch deťoch (najmenšia skoro 2mesiace) sa proste nedá fungovať na 100% a on to chápe. Pracuje od rána do večera a keď príde tak chvíľu oddych a potom pomôže kde sa dá. Vezme malu pohra sa s ňou nech ja môžem iné porobiť alebo porobi on poprípade sa postará o dvoch starších. Nikdy nič nevycita ani keď není navarene ( deti chodia na obedy mm tiež) co sa mi stalo už 3x keď sa mi upchal mliekovod až ma odvalilo do postele na celý deň. Isto by som tiež začala tiež vyčítať aj keď sa zdá ze tie ženy presedia na zadku a nič nerobia opak je pravdou. Maju toho dosť. Vyložiť nohy na stôl a nech ukáže ako sa treba starať. Stačia 2dni.

adusa1987
7. nov 2020

Presne ak chlap privelmi mudruje treba prist a nechat to nanom on potrebuje otvorit oci.a ked mu budu deti plakat dostane rozum.

diewcatqoo
7. nov 2020

Jasne, ked chlap este chodil do prace, tak odchadzal rano, ked sme este spali a prichadzal popoludni, ked syn akurat vstaval po popoludnajsom spanku oddychnuty, v dobrej nalade. Nevidel, ako to u nas vyzera cely den, ake ma syn nalady, ze 20x do dna place, ze ja sa staram o to, aby bol syn spokojny, rozvijat ho nejako, chodit s nim von, popri tom varit, upratat, aby to aspon nevyzeralo ako v chlieve, navarit... tak mal obcas pripomienky.
Ale potom som sla do prace, zostal s dietatom doma, tak pochopil. Potom som mohla konecne pindat ja 🙂

negymama
7. nov 2020

@diewcatqoo a to si mu uz dala vypiplane vacsie dieta predpokladam, nie novorodena ci batola.

mogaa
7. nov 2020

venuje sa on AKTÍVNE hodinu denne deťom? lebo ak nie, nech je ticho ....ty sa im klue´dne budeš aktívne venovať, stačí ak urobí nákup, navarí, poupratuje, vyzdvihne ich zo škôlky..a ty ten čas budeš plnohodnotne venovať len a len deťom....nech si skúsi on umývať auto a popri tom sa aktívne venovať deťom, nielen ich posadiť pred telku alebo nechať ich sa hrať a robiť si čo chcú počas toho čo on opravuje/umýva auto.....treba mu nastaviť zrkadlo - koľko času je s deťmi on a koľko z toho času sa im aj venuje....

kassandra25
8. nov 2020

Spravne, nedaj sa! Hned zacni ty nanho

kacena4
8. nov 2020

neviem ci mal moznost byt s materskej s detmi "sam" ale pises ze deti chystas do skolky. daj mu prilezitost nech je aj on otcom v domacnosti a chod hoci aj na vikend niekam a nech sa stara o rodinu ci a ako to zvladne s detmi sam tak ako to robis ty 🙂 ... drzim palceky hlavne jemu a ty si oddychni potom si o tom pohovorte ako to doma vyzera a ako sa mu darilo a ci by sa mu pacilo, keby teraz ked si prisla si ho zacala buzerovat ze to tu vyzera tak ako to vyzera 🙂

lujza123
9. nov 2020

Myslím ze kazdy chlap by mal využiť možnosť byť pol. roka na materskej s aspoň jedným svojim dieťaťom, neuveriteľne to prospeje všetkým.

Ak už nemáte túto možnosť skúste sa o svojich predstavách vážne porozprávať niekedy večer pri vine. Kľudne si to aj napíšte na papier. Aké máte predstavy, čo je pre neho že si malo s deckami? Aké máš ty predstavy o rodičovstve? V čom by ste sa vedeli ako tak zhodnúť ci nájsť kompromis a co naozaj zmeniť (zo svojej pozície) nechcete?
Niekedy na možno ten druhy trosku pravdu (len to povie nevhodným spôsobom v nevhodnej dobe) a niekedy len naozaj "mudruje".

Je pravda ze cim viac povinnosti okolo deti, tým menej času na venovanie sa im. Takže podeliť si povinnosti, nech ti ostane energia aj na zahranie si pexesa s nimy. Chlap môže zatiaľ variť večeru a povesat prádlo. Keď je ráno motak a ledva seba vychysta tak môže prevziať starostlivosť večer, okúpať, uložiť do postele. Pol na pol.

Ináč venovanie sa deťom je tiež len vec názoru. Ja si myslím ze si treba nájsť trosicku času na venovanie sa iba im samým (nie práci okolo nich) proste zahrať si s nimy hru, povedať rozprávku, porozprávať sa, stačí naozaj málo, kľudne aj pol hodinka, ale každý deň.

No myslím si ze deti by mali byť nechane aj samé do sebou, nechať ich chvíľu nudiť sa. Oni si zábavu nájdu. Nie im robiť program od rána do večera, vymýšľať hry a celkovo neskakat im nonstop okolo zadku. Nerobit si s nimy úlohy do školy (iba skontrolovať). Za týmto by som si naozaj stala a na kritiku reagovala rázne. Proste ako ich mama mam pravo vychovávať ich ako ja uznam za vhodne a potrebné. On je otec, tiež ma takú istú moznost tak nech ju využíva.

Mudrovanie nad inými je bohužiaľ blbá ludska vlastnosť, všetci vieme kde iný robia chybu ale svoje nevidíme.

lujza123
9. nov 2020

Rozdielne názory na výchovu su v každej rodine. Niekde to iba rodicia vedia lepšie pred deťmi utajiť. Toto by som asi riešila prednostne, keď sa niečo nepáči povieme si to večer, nie pred deťmi.

Druha vec je určitá vyrovnanosť v živote. Keď ma žena na starosti celú domácnosť, neviditeľnu každodennú mravciu prácu co nikto nevidí, neoceni a potom ešte schyta kritiku tak to zabolí. Treba si nastaviť priority a v prvom rade myslieť na seba, svoju spokojnosť, potom budú spokojný všetci. Každý deň si nájsť trochu času na seba (nerušený oddych, nejakú záujmovu činnosť) trochu času na partnera, trochu času na deti a zvyšok niečo pre domácnosť. Neuprednostnit niečo na úkor iného. Keď je človek spokojný a vyrovnaný takéto mudrovanie sa ho vôbec nedotýka, neurazí a nereaguje na neho. Druhého to potom tiež nebaví vyťahovať keď vie ze hádže hrách na stenu.

Na domácnosť kašľať, netreba byť jej otrokom a obskakovat druhých. Nehrotit to. Človek má popri práci toho času naozaj málo, nedá sa všetko stihnúť. Riady počkajú, navariť sa dá aj na viacej dní, ste 2 dospelý a aj malý skolkari by mali trosicku pomôcť.