Mama podporuje sestru

mamusa34
26. mar 2021

Ahojte trochu sa chcem požalovať..
Akože už mi je to dosť nepríjemné..aj mi to vadí.
Mam sestru ktorá skoro vždy bola ,dá sa povedať že bez dostatočného príjmu.. a vždy to dopadlo len tak že si vypýtala od mamy..či to bolo každý mesiac alebo druhý.. ťahá sa to dodnes ..ona je už vydatá a ja neviem ,či ten muž stojí za hovno alebo len je zvyknutá pýtať peniaze a vie že dostane a tak sa nemusí snažiť ani si privyrobiť ani nič.. koľkokrát som odmietla peniaze od mamy ktorá mi dávala len kôli tomu že dávala aj sestre .. neľutujem to ,no neni to ani fér a ani sa mi to nepáči čo oni dve robia. Navyše moja mama ma u seba jej syna..ktorého živí..zatiaľ on nepracuje. Je mi ľúto vzťah so sestrou si pohnevať ale mňa najviac sere to že mama pracuje ako blbá aj po korone znovu pracuje .. zachvilku má dôchodkovy vek a sestre to není blbé pýtať si. A to takým štýlom že požičiať..čo sa nikdy za tie roky nestalo žeby sa vrátilo niekomu niečo. Neviem mám v sebe pocity hnevu a ľútosti.. ale keď vidím že mama radšej dá aby mala pokoj . To není riešenie.. dokedy toto bude trvať. A to není schopná sadnúť na vlak a za 2hodiny prísť pozrieť svojích rodičov.. načo veď peniaze prídu .. zvláštne to je ..pritom mama sa mne sťažuje na ňu a sama jej posiela . Nemám slov raz že povedala mama sestre..možno aj viac krát že :dá aj mne peniaze ,keď dáva jej ..nechápem ja som tá čo vypytuje?jasné že mi nedala . Sama povedala že si odkladá kolko jej už poslala..a je mi to jedno len neverím už ani jednej

makova333
26. mar 2021

@mamusa34 dokedy to bude trvat? Dokedy bude mama chciet...

mamusa34
autor
26. mar 2021

@makova333 asi.. čo ja sa do toho budem starať..nech si robia. Ale jedno už napíšem mame že nechcem už ani počuť o tom ..nech sa sťažuje inde.. už mohla ísť robiť niekde sestra ale veď je korona ..treba sa vyhovárať.
Ja už len čakám že kúpia niekde dom pri nej ..už len kôli tomu aby ju zobrali k sebe dali jej dom..príde hypo a vezme im všetko aj ich pobere..nech idú..

makova333
26. mar 2021

@mamusa34 najlepsie neriesit, nech si robia ako uznaju za vhodne, ty sa zariad tak ako to citis ty. A ak mama zacne debatu na tuto temu, slusne ju ukonci.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamusa34
autor
26. mar 2021

@evamarek77 no a ja som tak chcela ísť s nimi bývať do domu na polovicu kúpiť..ale kôli tomuto určite nie ..aby som ešte nakoniec vyplácala alebo mala tam polku rodiny. 🤷Už tu raz také bolo ..a pomohlo sa aj jej ..a pritom sa jej to netýkalo. Predal sa dom kde sme boli my a naši a išli peniaze aj jej toto nepochopím doteraz ..

janinah
26. mar 2021

Najvyšší čas,aby si mama šetrila ku dôchodku,ten dôchodok od štátu bude minimum.Alebo si myslí,že potom zas bude dcéra posielať jej,aby sa mala lepšie a mohla si aj šunku kúpiť aj banán? A toho syna som nepochopila,prečo je u babky? Jeho rodičia akože čo si ho nechovajú doma?

zuvelyn
26. mar 2021

Nie je to tvoja starosť.

mamusa34
autor
26. mar 2021

@zuvelyn ja viem len mi to žere nervy je to už roky tak

mamusa34
autor
26. mar 2021

@janinah 🤷to že je u starkých je možno zas ťah .. jedna sa vyhovára na druhú ..naozaj to sa nedá riešiť. Bola to taká pomoc finančné aj ale ako vidím nepomáha ani to že už sa starajú o vnuka. Mali by ist naozaj bývať spolu ,a môžu platiť účty a pomáhať ..s deťmi a môže sestra robiť"

yvfkfk
26. mar 2021

Poznam jednu, dospelu ktorej mama dochodkyna takto prispieva. Urcite raz dojde k tomu aj u Vas 🙂 Najlepsie co mozes urobit sa nestarat a setrit si vlastne, lebo ked bude zle, sestra sa nebude mat za co postarat.

mamusa34
autor
26. mar 2021

@yvfkfk
Áno ale už peniaze jej dali na dlhy ktoré asi nevyrovnala keďže exekútor ževraj by jej bral z platu.. však nech si prispievajú ale to je tak že .. potrebujem 300 potrebujem 100 a tak ..serem na to . Nemá to budúcnosť čo sa týka zmeny

zirafienka
26. mar 2021

Nestaraj sa, ušetríš si nervy. Majú to tak zabehnuté, sestre to vyhovuje a mama príde nato, keď bude neskoro.

0silvia0
26. mar 2021

@mamusa34 nemozes nic robit, ale mozes mamu upozornit, ze na dochodku jej peniaze, ktore dava sestre, budu chybat. Nech mysli na seba.
Spytaj sa jej, ci bude ona pytat od sestry potom a ci si mysli, ze ju sestra bude na oplatku podporovat.

sidicek
26. mar 2021

To je chyba matky, ako si vychovala tak ma, naučila si dcéru žiť na úkor druhého. Ale čo bude robiť na dochodku? Predpokladám, ze budu pýtať od teba

whatever1
26. mar 2021

@mamusa34 Popros mamu, nabuduce ked sa bude stazovat na sestru, nech ta s tym uz viac nezatazuje. Lebo komu niet rady, tomu niet pomoci.

mamusa34
autor
27. mar 2021

@sidicek to tu už bolo ..neuspela ..ak nerátam 2krat akoze na plienky ..aj to sa nevrátilo .ja niesom banka

zooeynka
27. mar 2021

@mamusa34 radsej nevediet. Keby si o tom nadhodila rec so segrou, ze mame treba platit ked uz tam byva jej syn a nie od nej brat, co by ti na to odpovedala?

mamusa34
autor
27. mar 2021

@zooeynka niečo také som pisala podobne ..nie priamo ..písala som že nemajú peniaze že mama bola v karanténe mesiac.. nerobila ..nepomohlo .nuž keď aj mama nemá rozum čo už

zooeynka
27. mar 2021

@mamusa34 co tak to skusit priamo? "Zaplat mame kazdy mesiac za to ze ti zivi syna"