Potrat, krvácanie a stúpajúce hcg

veronika0122
30. máj 2018

Prosím Vás, mal niekto skúsenosť s niečím podobným, a to takmer 3-týždňové krvácanie, potrat v 6 tt, maternica bez známok tehotenstva, vaječníky v poriadku a stúpajúce hcg? Ešte aj bazálnu teplotu mám ako v období tehotenstva. Dakujem

danyb
30. máj 2018

mne po potrate veľmi pomaly klesalo HCG o stúpajúcom som veru nepočula... a koľko máš HCG teraz?

veronika0122
autor
30. máj 2018

Neviem presne, lekarka mi to len oznamila po telefone a v pondelok idem znova na sono a krv, len sa mi to zda dost zvlastne a pondelok daleko...

danyb
30. máj 2018

@veronika0122 aj mne sa to zdá zvláštne.. BT klesne na predovulačnú teplotu po potrate a HCG klesá automaticky, a niekedy dokonca závratnou rýchlosťou.. ak by išlo o cystu, ktorá môže vyločovať hormón HCG tak by ti BT nezostala hore... nemohla si mať dvojky a jedno odišlo a druhé ostalo? ako si myslela že maternica bez známok tehotenstva?

bubinko1506
30. máj 2018

Ja som to tak mala pri prvych dvojkach - potrat v 6tt, v maternici iba nejasny tien a hcg pomalicky stupalo. Dr. mal podozrenie na mimomaternicove, tyzden ma sledovali v nemocnici kvoli rastu hcg, napokon primar nariadil laparku a kyret. Vysledok - nevycistila som sa dostatocne, zostala mi po ivf tekutina v tele. 2 dni po kyrete mi hcg konecne kleslo 81, po tyzdni bolo na 0

veronika0122
autor
30. máj 2018

@danyb tak som to myslela, ze sliznica nízko a nič tam nebolo vidieť čo by sa neskôr mohlo podobať na plod. Lekarka povedala, sa jej nezda, že by tam vôbec bolo začínajúce tehotenstvo ale z krvi je jasné,že bolo. Neviem ci to nepodceňuje.

veronika0122
autor
30. máj 2018

@bubinko1506 máš dobrého doktora keď ťa takto sledoval. Ach jaj nechcem sa robiť pred doktorkou múdrou ale asi by ma mala poslať niekde pre istotu.

bubinko1506
30. máj 2018

@veronika0122 mna sledovali v car a odtial ma poslali do nemocnice. Moja vtedajsia dr by mi len hak predpisovala, takze vsetky problemy a vysetrenia mi robili v car. S terajsim dr som zatial spokojna.
Ak ti hcg nadalej stupa, tak by to mali sledovat a vhodne by bolo sono na kvalitnom pristroji. Mne este aj den po kyrete hcg jemne stuplo, tak ma strasili trofoblastovou chorobou

daakotaa
30. máj 2018

@veronika0122 a o kolko ti stupa hcg? Pri normalno tehu sa ma kazdy druhy den zdvojnasobit. Pri mimomaternicovom ti stupa vzdy iba trocha a krvacas pri tom. A ako velmi krvacas?

veronika0122
autor
30. máj 2018

@daakotaa neviem presne hodnoty hcg ale od piatku do pondelka mierne stuplo. Krvacam tri týždne, najprv špinenie a postupne veľmi, nemavam taky silny ani menzes ako som krvacala teraz a ešte stale, síce miernejšie, ale špiním.

daakotaa
30. máj 2018

Ja som chodila na hcg kazdy druhy den skoro dva tyzdne. Mne tehotenstvo zacinalo spinenim a uz sa len cakalo co budem. A vylucila dr mimomaternicove?

veronika0122
autor
30. máj 2018

@daakotaa mala podozrenie a preto mi robila ďalšie sono, a tam nevidela nič, čo by tomu nasvedčovalo. V pondelok sa asi budem pýtať na odbornejšie vyšetrenie. Radšej

daakotaa
11. jún 2018

@veronika0122 ako si dopadla?

veronika0122
autor
16. jún 2018

Ahojte, tak teda som nakoniec išla do nemocnice, urobili sono, zobrali krv a už hcg klesalo, bolo uz len 45 a aj bazalna klesala. Uz ma nebolo treba vraj cistit ale krvacam este stale. Uz to vari prejde 😐 dakujem vam za rady a skusenosti.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre