Sedenie na fitlopte v tehotenstve

dannad
25. feb 2014

Ahojte, chcela by som sa opytat, som v na zaciatku stvrteho mesiaca a mam sedavu robotu a pri dlhodobom sedeni ma neskutocne bolia krize. Mate skusenost so sedenim na fitlopte v praci? Ide o sedenie cca 2 x 1 hodinu, cize nie celodenne. Viem, ze sa robia cvicenia pre tehotne na fitlopte, ale pocula som, ze sedenie na fitlopte otvara krcok... Dakujem za kazdu reakciu.

siska53
25. feb 2014

@dannad ja som v tehotenstve v ramci tehotenskych cviceni cvicila pod dozorom rehabilitacnej sestry aj na fitlopte. Na tej lopte nesmies skakat,myslim nadskakovat na,nej,to je nebezpecne,to mi povedala ta sestra.

hradnapani
25. feb 2014

@dannad sedenie ako take ten krcok neotvara (tak ako sedenie na stolicke), ale skackanie ku ktoremu toto sedenie zvadza, uz ano. (Mne pravdepodobne aj spustila fitlopta porod, ale to uz som bola v dva tyzdne pred terminom, len som sa jedneho dna na nej rozsupla, lebo mi tie pohyby robili dobre a do 24 hodin som porodila). Takze velky pozor a suhlasim s tym, ze nacvik tohto sedenia a cviky, ktore ti mozu ulavit od bolesti, treba robit pod dozorom zo zaciatku. Inak je to skvela vec, a urcite by ti pomohla aj tehotenska joga. (mna tiez velmi boleli krize a cvicenie mi prinieslo ulavu).

siska53
25. feb 2014

@dannad hradnapani radi dobre,joga je skvela,na nu som zas chodila,pri malej.

barbishkamiracle
27. feb 2014

@dannad Sedenie na fitlopte Ti urcite krcok otvarat nebude. Prave naopak, pomoze Ti k tomu, aby si sedela spravne a este ti aj posilni chrbtove svaly. Co je dolezite, tak striedat fitloptu so stolickou cca hodinku lopta, hodinku stolicka 🙂.
Co sa tyka bolesti krizov, urcite by som odporucila zacat pravidelne cvicit. Vidim, ze si z Bratislavy, tak klikni na nas web a popozeraj, ci by si nenasla nejaky zaujimavy kurz pre teba.

majrab
22. mar 2016

ahojte po case otvaram tuto temu, cize kludne mozem sediet na fitlopte v tehu? Sedim nanej tak na striedacku kuksky dna napr. hodinku pracujem potom idem porobit nieco ine a zase hodinku sedim. Nepohupavam sa nenej skor ma to taha vzdy dopredu a dozadu, ale aby som nanej poskakovala to nie. Sedavam takto pri praci nanej par rokov a kupovat si teraz nejaku pohodlnu stolicku na par mesiac sa mi teda nechce...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre