Hluchavka biela a kúpeľ v tehotenstve

exitt
24. aug 2012

Chcela by som vás poprosiť o radu. Už pred otehotnením som mala problémy s mykózou (mám to už chronické) teraz som v 18tyždni a je to už na nevydržanie. S doktorom sme už vyskúšali rozne čípky, výplachy, maste nič nepomáha. v minulosti som už dokonca vyskusala aj "zaručený" recept natierania sa probiotickými jogurtami. Samozrejme stále sa popri mne preliecuje aj manzel no i tak ziadne vysledky. Teraz som sa vsak dozvedela ze pomaha hluchavka biela. Viem ze sa v tehotenstve nesmie piť lebo zabija cervené krvinky ale mna skor zaujima ci sa v nej mozem kupat. takto mi to odporucila kamaratkina babka. Poradte mi prosím- moze to byt nejako nebezpecne pre babatko? dakujem

organicday
24. aug 2012

@exitt ahoj, na tvoju otázku si netrúfam odpovedať "áno"/"nie".... ale s mykózou súvisí tiež strava, tá má vplyv na chronické stavy a na celkové zdravie vôbec (čo by nás hádam ani nemalo prekvapovať). Skús vylúčiť cukor, sladkosti a mlieko a zmrzlinu (ostatné mliečne výrobky by za bežných okolností bolo dobre tiež vylúčiť, ale vzhľadom na to, že si tehotná a tvoje bábätko potrebuje živiny, tak je asi riziko striktne sa vyhýbať niektorým dôležitým druhom potravy!) Hlavne nejedz studené mliečne výrobky!
Teraz to máš v tehotenstve sťažené - aj zvýšená hladina hormónov môže za mykózu, resp. za zhoršenie stavu.
Ako aromaterapeutka ti môžem poradiť skúsiť esenciálny olej(EO) a to: Levanduľa pravá a Tea Tree (Čajovník) - všetko ale v bezchybnej biokvalite! Preto pozor na výrobcu.
Vzhľadom na chúlostivú oblasť a tvoj stav ich musíš riediť v rastlinnom oleji, a to v max. 1% koncentrácii, t.j. 6-7 kvapiek na 30ml kvalitného rastlinného oleja (olivový, mandľový...). Zmesou 3x denne potierať podbrušok, kríže, panvovú oblasť. Oba EO majú antibakteriálne, antimykotické účinky, pôsobia proti infekcii, tíšia bolesť a svrbenie.
Celkove aromaterapia je veľmi účinná pri tomto druhu problému - ak je ojedinelý, tak pomáha samostatne, ak zložitejší, tak je skvelým doplnkom ku klasickej liečbe. Existuje mnoho ďalších EO na gynekologické problémy, ale u tehotných je treba dávať veľký pozor - esenciálne oleje 1. trimester nepoužívať vôbec, potom v nízkych koncentráciách a iba niektoré druhy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre