Rehabilitačna sestra a jej arogantné správanie

nancya
22. mar 2014

Prosím máte niekto skúsenosti ako má rehabilitačná sestra precvičovať cviky? Čo by mala vysvetliť príp. názorne ukázať?

Totiž začala som chodiť na rehabilitáciu, lebo mám problém s chrbticou - vystreluje mi bolesť až do nohy... Tá sestra čo ma učí cviky na chrbticu, tak si sadne na stoličku a jednou vetou povie čo mám cvičiť. Takže nedáva žiadne názorné ukážky, nepovie kt. sval mám cítiť pri cvičení prípadne ako správne mám dýchať... Všetko sa jej musím dodatočne vypytovať. Najviac ma teda nahnevala minule, keď som bola u nej cvičiť. Predtým mi povedela 10 cvikov. Každý som tam odcvičila 3 krát a išla som domov. Nedostala som žiadny papier podla čoho mám cvičiť ...Na ďalší krát si znova sadla na stoličku a teraz že mám cvičiť, tak som cvičila po cviky čo som si pamatala a ked som už nevedela, tak som sa jej pýtala, že kt. cvik mám cvičiť... A ona spustili, že akú mám ja slabú pamať, že ako som to zvládala v škole... to tam opakovala minimálne 5 x. Môže toto povedať zdravotná sestra svojej pacientke? Uvažujem nad tým, že tam prestanem chodiť, keďže to nemá význam... a kopec cvikov na chrbticu nájdem aj na internete a omnoho lepšie vysvetlených a o videách ani nehovorím.. Ešte raz tam skúsim isť a chcem sa s nou porozprávať... preto chcem vedieť čo vlastne má v náplni práce...

petrusska6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisaha
22. mar 2014

@nancya chodila som niekolkokrat a do roznych zariadeni.. Vacsinou naozaj sedeli, alebo stali pri mne, ale presne hovorili co urobit, ktory sval zatiahnut a ako dychat.. Papier s cvikmi mi dali na poziadanie prefoteny. Na tvojom mieste idem za rehab.doktorkou a stazujem sa na nu. A bud nech ti ju vymenia, alebo vymen zariadenie.. Ak budes hrdo ignorovat cvicenie, poskodis iba seba.
S tym vystrelovanim bolesti do nohy nie je sranda.. moze to byt aj vysunuta platnicka

Ak ta urazala, ako si to zvladala v skole, mala si ju uzemnit, ze to nie je jej praca a zaujimat ju to nemusi...a takisto, ze nie si zvedava na jej poznamky a ak s tym ma nejaky problem, nech si ho riesi inde.

sisaha
22. mar 2014

@nancya pozeram, ze si z Prievidze. Zbehni do kupelov do Bojnic, LD Mier a spytaj sa na recepcii kde si mozes zakupit CD (stoji tusim 6 eur) s cvikmi. Tie su sice po operaciach chrbtice, ale obsahuju vsetky cviky na spevnenie korzetu chrbta. Je to cvicenie na 20 minut a tie instrukcie na cvicenie po hlase su velmi zrozumitelne.

0silvia0
22. mar 2014

@nancya ja s cvikmi rehabilitačných sestier odporučených na poliklinike nemám dobré skúsenosti. Buď sú to nezáživné cviky, alebo neúčinné cviky. Mne veľmi pomohol na chrbticu (aj dcére) SM systém. Skús sa pozrieť, či to niekto v tvojom okolí neprecvičuje. Sú to cviky, ktoré sa cvičia s elastickým lanom a keď sa ich naučíš, môžeš ich cvičiť doma. Len si to treba zaplatiť, poisťovňa to neprepláca.

nancya
autor
22. mar 2014

@sisaha Platnička by to nemala byť robili mi CT a všetko v norme. Ale mám skoliozu a podla všetkého to to aj sposobuje. Takže musim jedine cvičiť ak nechcem aby to bolelo. A k tej poznámke, že aku mam slabu pamať, tak to ma tak zarazilo, že som jej odpovedala že som mala v škole super výsledky. Totiž ja by som si toto nikomu nedovolila povedať.... Vdaka za zapojenie do temy 🙂

nancya
autor
22. mar 2014

@sisaha vďaka za radu 🙂 akurát dnes som chcela ísť do Bojníc, tak sa tam pojdem spýtať.

nancya
autor
22. mar 2014

Vďaka baby za rady 🙂 určite to ešte najak s tou rehabilitačnou sestrou poriešim alebo ju vymenim 🙂