Opuch tváre a viečok

ddenisa123
26. jan 2020

Baby máte skusenosť s opuchom tváre, viečok. Boli mi podane aj infuzie ale skor to bolo po nich horsie. Zaškatulkovali to ako chronicku žihlavku ale tu ked som mala 2 roky dozadu tak lieky zaberali a necitili som stale opuch a zovieranie hrdla.

oliolijanka
26. jan 2020

@ddenisa123 Mne opuchli viecka, ze som ich vobec nevedela otvorit. Tak som sla do nemocnice po troch dnoch dufania, ze to odpuchne. Neodpuchlo, zhorsovalo sa to.
V nemocke na mna doktorka aj sestra kricali, ze som nezodpovedna, ze som mohla umriet hned po 5 minutach a nie, ze tri dni cakat.
Zevraj to bol anafylakticka reakcia, nevedno na co.
Jedla som v restike rybu a celkovo pri kontakte s farebnymi kovmi ako nikel, med a pod. som sa vyhadzala, takze si myslim, ze ta ryba bola kontaminovana🙂 Inak som nejedla ani nerobila nic nezvycajne.

ddenisa123
autor
26. jan 2020

@oliolijanka len mne to zapuchne a potom odpúcha ako keby. Ja som vcera volala aj sanitku pichli mi niečo ale to uz aj predtym a neprestava to. Skor sa obavam či to nebude štitna žlaza.

zuzi56
26. jan 2020

Ja som takto dopadla po gélových nechtoch, a potom po tréner od kožnej na vyrazky, a potom po mrakom lieku od bolesti.

gabrielachochulka
26. jan 2020

@ddenisa123 moze to byt aj stitna, mala som to , graves basedov syndrom

ddenisa123
autor
26. jan 2020

@gabrielachochulka ake si mala všetko príznaky?

gabrielachochulka
26. jan 2020

potom uz vsetky , kt. su typicke pre hypertyreozu, tras ruk, vyrazne chudnutie, nechutenstvo, potenie

silvi70
26. jan 2020

@ddenisa123 histaminova intolerancia?

ddenisa123
autor
26. jan 2020

@silvi70 nikto mi testy nerobil ale tiez ma to napadlo. Najhoršie že človek musi doktorom sam hovoriť a ich nenapadnu príčiny.

ddenisa123
autor
26. jan 2020

@gabrielachochulka praveže take príznaky nemam.

gabrielachochulka
26. jan 2020

@ddenisa123 ale trvaj aj tak na vysetreni, na odberoch, pre istotu

oliolijanka
26. jan 2020

@ddenisa123 Mne povedali, ze mam byt rada, ze to boli viecka a nie krk. Ze keby to bol krk, tak uz tu nie som. Dali mi tabletky, ktore som mala nosit so sebou, lebo predpokladali, ze sa to bude opakovat. Musim poklopkat, zatial sa to nie.

ddenisa123
autor
26. jan 2020

@oliolijanka zažila som to už tiez mi museli dat adrenalin ale ani vtedy na nič neprišli. Vtedy sa mi to stalo po podani inekcie na alergiu. Ten šok. No teraz mi je hadam tiez lepsie bez tych infuziek ako s nimi.

ddenisa123
autor
26. jan 2020

@gabrielachochulka určite budem

flimelka
27. jan 2020

daj potom vediet ak ti vysli tie testy. ale ozaj ak sa to tak vezme, tak ked to boli len viecka, tak to bolo este stastie

ddenisa123
autor
27. jan 2020

@flimelka v piatok budu vysledky ale dali mi k Loratadinu aj Prednison a uvidi sa.

angelinja
5. jan 2023

@ddenisa123 ahoj prosim ta ako si vtedy dopadla, dosli na nieco?

ddenisa123
autor
5. jan 2023

@angelinja ahoj, mala som alergiu na mlieko a sóju, histamin, plus zlý zub, ale trvalo to cca rok kým to uplne ustúpilo.

tanika
6. jan 2023

@ddenisa123 mozem sa opytat co zabralo ?a kto to cele riesil ? Alergológ ? Všeobecný lekár ? Kto vas poslal do nemocnice ? Ja som mala alergickú reakciu na atb bola mi pichnuty aj injekcia hydtokortisan 100 aj ditiaten 2 ml ustupililo a znovu opuch okolo oci , beriem prednison 20 mg rano a omarit 20 mg rano a vecer . Moja alergologicka ma dovolenku a obvodna mi dala kvapky do oci .

tanika
6. jan 2023

@angelinja mozem sa opytat co zabralo ?a kto to cele riesil ? Alergológ ? Všeobecný lekár ? Kto vas poslal do nemocnice ? Ja som mala alergickú reakciu na atb bola mi pichnuty aj injekcia hydtokortisan 100 aj ditiaten 2 ml ustupililo a znovu opuch okolo oci , beriem prednison 20 mg rano a omarit 20 mg rano a vecer . Moja alergologicka ma dovolenku a obvodna mi dala kvapky do oci .
Ďakujem za pomoc a odpoved som z tohto stavu zufala .

tanika
6. jan 2023

@flimelka viem ze je to uz davno ake ajj davku prednisonu s tym lorataninom ste užívala ??? Dakujem za odpoved . Co pomohlo ja alergia na atb .

angelinja
6. jan 2023

@tanika
@tanika
@tanika to ste lepsi pripad, mne nevedia zistiti...alenecudujem sa u nas su amateri

tanika
6. jan 2023

@angelinja a co pomohlo tebe ? Lieky ? Ake injekcie kde si s tym bola . Kto to riesil ?

ddenisa123
autor
6. jan 2023

@tanika mňa poslala kožná, ku ktorej má poslala obvodná, na kožné oddelenie do nemocnice tam do mňa pchali hocičo, ale príčinu moc nehľadali, až ja som si vydupala po prepustení u mojej kožnej krvne testy, kde mi vyšiel histamin a intolerancia laktózy, následne som bola na alergológii, tam ma poslala zubárovi ci nemám náhodou aj nejaký kaz a ešte na gastro kde zistili alergiu na soju a bielkovíu kravského mlieka. Po vysadení sa to zlepšilo všetko.

tanika
3. feb 2023

@ddenisa123 denisks ahoj mozem sa este spytat aj vo ti ti spustilo ? A co ti vserko davali v nemocnici ? Zabralo ? Nie je problem histsmin ? Nejaky alergén to vyvolal? Uz sa ti to po na rste z nemocnice vzedy nevrátilo o az ked si upravila stravu ? Bolo treba pichnúť adrenalín ? Ja som z toho tak nešťastná po alergickej reakcii na atb sa mi to vracia 16.1,(7 dni 40 mg prednisonu rano )potom postupne znižujeme teraz som na 25 mg rano ale vzdy vecer sa to zhoršuje opuch líca , aj pod očami , niekedy citim aj krk . Svrbenie po tvari ., take teplom az pálenie tano zodac a teraz som si daka ditiaden jeden . Alergologicka ze vysadime prednison postupne aby neskreslil vysledky s porobi testy odbery .

ddenisa123
autor
3. feb 2023

@tanika mala som vtedy aj histamin a dosť prísne som to dodržiavala, teraz sa mi tiez ešte stane ze mi opuchne líco, ale teda mala som aj zlý zub aj ten robil problémy. V nemocnici mi dávali kortikoidy, antihistaminika. V podstate moc so mnou nerobili, adrenalín som mala 2x, ale to som nevedela dýchať, ten prvý krát som mala žihľavku po celom tele a pichli mi dhitiaden po ktorom som mala anafylaxiu

tanika
3. feb 2023

@ddenisa123 a ked si odisla z nemocnice bola si uz o.k ??? Alebo sa to vratilo ….. dali ti lieky na doma ? Kortikoidy tabletkovo atihistaminika ? A potom ditiadene injekčne reakcia ??? A pichli andrenalin a piť. Uz dobre ??? A vyšetrenia potvrdili problem histsmin .? Dobre som pochopila ? Takze pomohlo upraviť stravu ny histamin ???? A atihistaminika neberies ? Daosin ?
Som ozaj na nervy a mam pocit ze alebo s obvodna nic svätým nevedia spravit . 😂😂😂
Prosim poraď alo z toho von ked Mudr.nevedia len by prchali kortikoidy a ditiaten inj a obavam sa ci to bena opačný efekt ci reakcie alergické 🥲🙈🙈
Dakujem za odpoved fakt na nervy . Hlavne ten pocit opuch hrdla svrbenie tvare , lico , dutiny …. Je je to histamin … 🧐