Nedojčenie

nikolia99
26. feb 2024

Ahojte prosim je tu niekto koho čaká/ mal porod a dobrovolne nechce kojiť? som po 2 operaciach prsnikov lekar vravel ze kludne mozem kojit ale aj nemusim ze nevie ci budem mat mlieko…. avsak cele tehotenstvo jak ma bolia prsia a vsetko a moj manzel je zatazeny na prsia a ked sa s nimi hra doslova sa mi to hnusi kvoli bolesti a neviem si predstavit ze takto budem bojovat z mojim synčekom… milujem ho najviac ale proste viem ze nechcem kojit a aj to poviem som zla mama? Ako to vnimaju v nemocniciach v zahranici nekojenie?

medda_beda
26. feb 2024

@nikolia99 Nemám deti takže len z pohľadu krátko kojeného dieťaťa, podľa mňa zlá matka nebudeš.Zlá matka by si bola ak by si nemala na výber a dieťa by si nechala o hlade.
Ako dospelej žene mi je srdečne jedno ako dlho som bola kojená.Bola som ľúbená a najedená.Svokra nekojila vôbec ani deň.
Žiadny horší vzťah s matkou ani zlá imunita ako sa to často prezentuje jednou stránkou.

anjelicek26
26. feb 2024

Je to len a len tvoje rozhodnutie, ako budes krmit svoje dieta... nemusis to nikomu vysvetlovat ani zdovodnovat. V porodnici povies, ze si zelas tabletky na zastavenie laktacie a vybavene. Mozes si to dat uz do porodneho planu, ze nezelas natlaky a podobne hovadiny smer "skuste to"... ani imunita nie je postavena na dojceni, ani nic ineho... proste rob, ako to citis...

januska12323
26. feb 2024

Je to na tebe ako sa rozhodneš. Zlá matka je jedine taká, ktorá nechá dieťa trpieť hladom lebo predsa musí kojiť aj keď nemá čím.

sandra49
26. feb 2024

@nikolia99 vôbec nebudeš zla mama len preto ze nechce kojit. Toto si vyhod z hlavy 😊 keby som ja nebola sprostá a neposlala tlaku okolia tak by som si ušetrila ukrutne bolesti, krvácanie z bradaviek, veľké depresie a hnusne úzkosti. Uz by som znova do toho nešla. Pre mňa to bola nočná mora a to doslova. S malou mam taky úzky vzťah aj napriek tomu, že sa bezomna ledva pohne a to ma už pomaly 5 rokov. Absolútne to neovplyvnilo nás vzťah. Sesternica par týždňov kojila malú a do roka mala ďalšie dieťa a hneď povedala ze kojit nechce, par krát skúsila ale proste nechce. Deti sú v poriadku. Nerob to s čím si není stotoznena a co sama nechceš. Ja som si prešla peklom lebo som si nevedela stat za svojím. Kamoška ma malého, kojila pomaly do troch rokov a imunitu nemá žiadnu. Tak ci tak je v škôlke vkuse chorý ako aj ostatné deti. Ďalšia kamoška to iste, totálne nadáva ze ešte nemá malého ani v škôlke a už je furt chorý. Takže kojenie ti skutočne nič nezaručí.

doriiis
26. feb 2024

Ja som dobrovoľne nekojila druhé dieťa.Porodnicu som vydržala a potom som jednoducho nekojila

rami300892
26. feb 2024

Ahoj ja som prvého syna kojila 3 roky druhý syn už som to nezniesla, kolotoč zle sa prisával, atď atď a boli mi to už nepríjemné už mi to vadilo asi preto že prvého som odstavila horko ťažko a nemyslím si že som kvôli tomu zlá mama milujem ich rovnako aj imunitu ma dobrú poklopem malý zo škôlky vždy chorý a on nič 🙂 urob ako ty uznáš za vhodné

ropucha6
26. feb 2024

@nikolia99 ja som nekojila ani den, v nemocnici som nemala 9 dni ziadne mlieko kvoli liekom a doma som uz pokracovala s UM. Blbe reci mali chvilu len detske sestry, doktori nijako nekomentovali, len aby dieta prosperovalo. V zahranici to tipujem bude este viac ok, len proste povies, ze chces zastavit laktaciu (ja som nemala ani co zastavovat).

sissy27
26. feb 2024

@nikolia99 ja som dceru kojila par tyzdnov a keby mam druhe, tak to nebudem ani skusat a bolo by mi jedno co si o tom kto mysli. Pre nas to bolo trapenie, aj pre mna aj pre dceru, vdakabohu za nutrilon. A kedze je dcera uz dospela, tak mozem s istotou prehlasit, ze moje nekojenie jej neublizilo ani fyzicky, ani mentalne.
Su zeny, ktore si to doslova uzivaju a keby sa dalo budu kojit cely svoj zivot, ine to beru ako sposob stravovania pre dieta a pre ine je to utrpenie. Ty urob ako to citis, a nenechaj sa zneistit debilnymi recami - materstvo nie je ani o porode, ani o (ne)kojeni.

amelie2017
26. feb 2024

Rob ako citis ty. Ja som sa prvu dceru strasne snazila dojcit, aj ked mlieka som mala malo, nevedela sa prisat- ploche bradavky, na vecer som ju musela prikrmovat umelym. 3 mesiace som sa snazila aspon odsavat, ale potom uz nebolo co.
Druhy syn, uz som isla s tym, ze vyskusame a ak to nepojde, bude mat flasu. Neslo to, ale mlieka som nala vela, tak som odsavala- 4 mesiace pekla, potom este dalsie 3, kym som sa mlieka zbavila- mala som hyperlaktaciu, odsala som vyse pol litra kazde 3 hodiny. Poriadne som ani z domu nemohla vyjst, lebo kym sme sa vychystali a dosli niekam, uz som mala bolesti a trebalo odsavat. Keby som to vedela, dala by som si tabletky uz v porodnici. Mne sa z toho vsetkeho spravila aj chronicka mastitida, 2 roky bolesti. Som 2 mesiace po operacii, este aj to bol horor- zapalena a rozpadnuta rana...never ending story.
Tak po tomto mojom vyleve uz budes asi rozhodnuta na 200%, nie na 100% 🙈

amelie2017
26. feb 2024

A teda ked som bola s placom u dr. po tabletky na zastavenie laktacie, ktore aj tak nepomohli, povedala mi metaforicky, ze radsej teplu flasku ako studeny prsnik. A zijem v zahranici.

simona92101
25. mar 2024

@nikolia99 mna viac zarazilo to,ze ti manzel robi nieco co sa ti hnusi a boli ta to,nez ze nechces kojit...