Prečo toľko žien nechce dať dieťa do škôlky?

17. apr 2024

Cim to je, ze tolko zien odklada nastup dietata do skolky...Uz by si neviem co vymysleli, len aby dieta dali co najneskor do skolky. Ja viem, ze je vela zien, ktore daju dieta v tych 3 rokoch do skolky. Ale v poslednej dobe, vela matiek mi povie, ze este nie az po 4 rokoch. A dufaju, ze dostanu peniaze, ze ich dieta neprijmu do skolky, alebo priam hladaju diagnozy (nemyslim naozaj chore deticky), aby mali plateny rodicak aj do 6 rokov, alebo daju vypoved a najvyssiu podporu a byt doma s dietatom.

nikpa
17. apr 2024

Sama si si odpovedala, lebo dúfajú, že si tak predĺžia príjem zo štátu v podobe predĺženeho RP. Alebo to možno ani tak nie je a proste sú len moc úzkostlive a boja sa toho prvotného odlúčenia od dieťaťa a chcú to oddialiť.

beata_k
17. apr 2024

Co je na tom take nepochopitelne, ze chcu byt so svojim vlastnym dietatom?

matkahelka
17. apr 2024

cesky uznavany psycholog povedal, ze je velmi malo deti, ktore su v 3 rokoch pripravene na skolku. v nasej skolke su ucitelky s 30 plus rocnou praxou a tvrdia to iste. v mojom okoli nedavaju do skolok deti take matky, ktore maju doma mladsie dieta a nepotrebuju mat vsetky skolkarske choroby na parmesacnych babatkach.

chodec15
17. apr 2024

Zvykli si byt doma, klud, pohoda, stat posle peniaze a tak oddaluju navrat do prace a stresu ...

viestta
17. apr 2024

Okrem tych, ktore maju objektivne dovody (zdravotny stav dietata, nedostupnost skoly, komplikovana logistika) a tych, ktore chcu ostat doma s dietatom aj "zadarmo" je tu kopa takych, ktore chcu vyciciavat stat lebo sa to da.

zuzinka888
17. apr 2024

@matkahelka a nie len ceskí, ale aj slovenskí, a "svetoví". Ani ja nedam dieta do skolky a aj predskolku si dibre premyslim. A budem doma s dietatom ZADARMO( od statu nic naviac nevyciciam)- teda za polovicny plat na pol uvazku.

zuzanaete
17. apr 2024

@beata_k Tu je skor otazka, preco potom mnohe ocakavaju, ze jej to zaplatia ostatni. Ak sa niekto rozhodne, ze chce byt dlhsie s dietatom doma, tak nech si to sam odfinancuje. Tym nemyslim rodicov deti so zavaznymi diagnozami. Tym by som pridala.

pink_lady
17. apr 2024

ja tiez silne zvazujem ci dam syna do skolky /bude mat 3r 1.7./. Zda sa mi velmi naviazany na nas - co suvisi zrejme s dennymi emocnymi vykyvmi jeho starsieho brata /autista/. Na druhej strane by som chcela aby vychytal detske choroby, aby o rok dva som sa ja mohla vratit do prace na plny uvazok /som sucasne na opatrovateslkom so starsim, ale slubuju nam ze o rok dva by sa mohli prejavy autizmu ukludnit/...

really8
17. apr 2024

Moja sestra je ucitelka v sukromnej materskej skolke. Ked pocujem o tom aky je to tam material co sa kolegyn tyka ani sa nedivim ze nechcu dat dieta do skolky.

majlo1234
17. apr 2024

Ja nechcem, lebo ostavam doma s druhym, u nas je so skolkou problem, kopec deti nevezmu, tak radsej prenecham miesto inej pracujucej mamine. Plus sa bojim chorov, ktore by teoreticky preniesol na male babo. A nakoniec, on nema rad ine deti zatial, tak mu rada doprajem viac casu na vyzretie

lauriik
17. apr 2024

Tak asi chcu byt doma s dietatom. Ja proti tomu nic nemam, kazdy nech si je doma kolko chce. Co mi vadi je, ze sa to plati zo statnych penazi. Ak teda maju doma manzela, ktory ich zabezpeci a zena nemusi pracovat nech im kludne plati stat socialne, zdravotne do 6 rokov dietata. Ale nad 3 roky uz by som nedavala rodicovsky prispevok ked je to niekoho slovodna volba.

beata_k
17. apr 2024

@zuzanaete To je uz ina otazka.

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurora33
17. apr 2024

@momoftwo35 tak keď si v skolke nebola ani ty ani tvoje dieťa tak to nemáš s čím porovnať. Čiže tvoje odpoved je max odveci. Môj syn ma nadpriemerne IQ, vyniká v škole, vyhrava vedomostne súťaže a predstav si, bol aj v skolke a absolútne mu to neublížilo. Chorý nebýva, socializovaný je, kamarátov ma kopec, čiže som ti vlastne vyvrátila všetko čo si napísala ty 🙂

drahomirrra
17. apr 2024

@momoftwo35 No na to, ze si mala popri dietati dve prace a je tak nadpriemerny cely, tak mas asi stroj casu, dve roboty a tak naplno sa venovat dietatu, ccc. Ibazeby si sa prisla trosku povychvalovat a trosku si povymyslat 😂😂😂

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
17. apr 2024

napíšte ak viete koľko že to dostávajú matky od štátu tie matky čo nedajú dieťa do mš...

sono2
17. apr 2024

Keď nepotrebujú peniaze prečo nie? Zdravé dieťa niečo dostane keď si mama vymysli neísť do roboty? Kto jej zaplatí zdravotné?

drahomirrra
17. apr 2024

@momoftwo35 Ja som uplne v pohode, anonymne tety, co sem pridu napisat siahodlhe traktaty, ktorymi presviedcaju najma samy seba, ma nejako zvlast netankuju. Najma ked su plne nelogickych nezmyslov. A obmedzene myslenie, nuz; ked povies, v pohode. 😎🤠

zooeynka
17. apr 2024

Okrem uz spomenutych benefitov netreba zabudat ani na fakt, ze v roznych hladovych dolinach zena(ak vobec)zarobi 600eur a rodicak ma(aj s pridavkami na dajme tomu 2 deti) tiez 600eur....takze preco by mala pracovat???

drahomirrra
17. apr 2024

V prvom rade preto, lebo su doma s mladsim a nepotrebuju, aby babatko vychytalo najroznejsie chronty, co v skolke behaju.
Potom su tie, co su proste spekulantky a rady by rodicak do 6. Rokov, tak hladaju sposoby a moznosti, potom su lenive, co kvoli logistike a dialke do skolky kaslu na to, moznosti je nekonecno.
A potom take, ktorych mimoriadne nadpriemerne deti s podpriemernou chorobnostou patria zo serblika rovno na Sorbonne, ale skoda, zakon ich pritlaci povinnou predskolskou. Tak co uz🙊

tamitamitami
17. apr 2024

Ja moju dám až od 4 rokov, mala by ísť v septembri (pôjde až budúci rok). Som názoru že jej momentálne viem dať omnoho viac ako škôlka. Tam sa 20 deťom venuje jedna učiteľka, takto sa budem dcére venovať ja. Vidím že je v období kedy informácie nasáva ako špongia a chcem to naplno využiť. Socializáciu bude mať na krúžkoch. Takže pre mňa bola jasná voľba ju nechať doma.

Ja od septembra keď mi skočí rodičovská nastúpim na home office na polovičný úväzok, niečo mám našetrené takže ešte jeden rok s dcérou môžem ostať vpohode doma.

momoftwo35
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elviku11
17. apr 2024

V mojom okolí chcú ženy ostať dlhšie doma s dieťaťom, lebo sa nemajú do akej roboty vrátiť a majú stres z hľadania si novej práce

drahomirrra
17. apr 2024

@momoftwo35 Ty si v prvom rade troll. Vsetky tvoje prispevky vo fore maju atributy trolla. Takze mozes byt rada, ze ti zatial nik nenahlasil cely ucet.
Je vobec v tvojom zivote nieco, co nie je dokonale? V kratkosti prebehnute prispevky vo fore a teda perla za perlou. 😁😁😁 A to ti pisem z remote pozicie, len aby bolo jasne 😁😁

aurora33
17. apr 2024

@momoftwo35 nerozumiem, čo je zlé na mojom prejave 😀 skôr ten tvoj prejav, viac výkričníkov sa už nedalo dať?

drahomirrra
17. apr 2024

@aurora33 Ale ved tato zena je cisty troll. Kto normalny o sebe vo fore napise; ze je sexi, ze ma sexi dlhanske nohy, tak pisu uchylaci, nie normalne dusevne zdrave osoby.

aurora33
17. apr 2024

@drahomirrra hej to som nevidela 😀😀😀 no je sexi, stíha dve prace popritom ma doma malého Einsteina a k tomu dlhé nohy no sen každého chlapa 😂😂😂😂😀😀😀 idem sa hanbiť do kúta

drahomirrra
17. apr 2024

@aurora33 To je nič, pozri fórum, sa ušúľaš.
"Dlhé, sexi nohy, sexi postava, modelkovská, ale tak sa musíš narodiť"
"Crop topy nenosí a že sakra na ne postavu má"...
Hovorím, čistý úchylák.

Syn dokonalý, nadpriemerne inteligentný, ale keď ju nejaká baba poopravila, že takí ľudia majú často depresie a mánie, tak to už nie, psychično má v norme, nedajboh, aby mal nejaký problém, iba dokonalú inteligenciu. Mladší už tiež javí črty dokonalosti...Chorí nebývajú, dokonalých ľudí vírusy a baktérie obchádzajú.

Dve roboty popri dvoch deťoch, vysokánsky manažment, poradenstvo. Remote. Ja teda vo svojej bubline poznám enormné množstvo žien s top kariérou, ale tá si žiada aj top čas, takým sa o deti starajú platené sily, keďže top klienti nečakajú, kým mamička navarí krupicovú kašu a následne sadne za Excel.
Ale dobre, lepšie ako moji rozčítaní Postsedliaci. 😀 😀 😀 😀