Súhlasili by ste s tým?

28. sep 2022

Ahojte,zaujima ma čo si o tom myslia ludia. Napadla mi taká myšlienka. Je veľa chorých,ktorym poisťovne odmietajú platiť liečbu,potrebné pomôcky atd. Tu by mal pomoct štát,teda pomoc z daní ktoré platime. Myslíte,že ak by sa skrátil platený rodičak napr, namiesto troch rokov na rok alebo podpora na 3 mesiace miesto 6. Ostalo by viac peňazí v štátnom rozpočte a mohlo by sa tak pomôcť chorým?Ja by som radšej dala chorym, ako podporovala 3 roky zdravé matky. Súhlasili by ste stym?,

annnna18
28. sep 2022

Nie nesuhlasila by som

autor
28. sep 2022

@annnna18 prečo?

veronikaszabova
28. sep 2022

Nie, nesuhlasila. Riesenie je na ukor ludi. Staci, ked si tam tie nenazrane huby menej poslu ako vyplatu a odmeny, a bude € dost. A stacilo by, keby si menej kradli do svojich vreciek.

martinmmartin
28. sep 2022

Taketo napady funguju iba "kym sa to netyka mna osobne". Ak niekomu das pocit ze pomohol dobrej veci a zaroven ho to nic stat nebude tak mas fanusika isteho , takze matky co su aktualne na rodicaku tak nebudu za, vsetci ostatny aj hej....

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2022

Ja mam otazku-ak Ti tu vacsina napise, ze by s tym suhlasili. Dokazes to aplikovat?
A teda, ja osobne by som nemala problem, keby taka podpora pocas MD/RD nebola, nakoniec v case, ked som mala prve dieta, tak to bolo ovela nizsie a mala som z coho vyzit, mam manzela, ja som tiez vzdy pracovala, takze mne by toto nevadilo.

liljana
28. sep 2022
hipuska
28. sep 2022

V prvom rade je naivné si mysliet, žeby ostalo viac peňazí pre tie prípady čo píšeš. A nesúhlasila by som

pribinak
28. sep 2022

Vieš aký zisk mala za minuly rok poisťovňa Dôvera?
Zisti si a prevratis očami. Majú dostatok financií aby podporili onko pacientov a neodsúdili tých ľudí na smrť

Tu treba zmeniť zákon o poisťovniach, kopnúť do riti niektorých ministrov a uvidis koľko peňazí je v obehu

moonlight1210
28. sep 2022

Suhlasila. Ale tie peniaze po 30 rocnych skusenostiach s gazdovanim nasich vlad (iba sebe do vrecka a este okato, lebo im to vzdy aj tak preslo - Slovaci su na toto ovce, a toto je ta prava slovenska ovcia povaha, kdeze tam nejake ruska, ktorymi sa podaktori hrdili, ako ich nikto nedonuti, bo nie su ovce), by zas skoncili v kupe vily v saint tropez.

Takze kym sa nenaucime vyuzit vsetky zakonne prostriedky, ktore volic ma, na maximum a nedonutime vladu bat sa (aby sa aspon snazila zakryt kradnutie tym, ze viac investuje do statu, aby si udrzali klud), tak radsej nech to maju matky.

stanulienkat
28. sep 2022

To nie je len o tom, že štát by nemal. Je to aj o tom že je tu pán Forajt s tetou Ankou, že je tu fiktívny masér pán Kostka, že sa roky tuneluje poisťovňa, že sa to rozkradne a zle hospodári. A áno aj odvody do zdravotnej poisťovne sú dosť nízke. Nesúhlasím, že ľuďom sa neprepláca liečba. Práveže to na Slovensku este máme veľký socializmus. Možno je pár takých prípadov, čo majú ojedinelú diagnózu, alebo nie je na to určena liečba. Pracujem s ľuďmi, ktorí majú onkologické ochorenia. Priemerná liečba sa môže vyšplhať aj na 50 tisíc €. Dôchodcom sa preplácajú skoro všetky lieky, doslova dávajú na lieky iba pár eur, ak je lacnejšia náhrada- čo vždy existuje. Práveže sme solidárni s niektorými ľuďmi až moc a ludia nie sú zvyknutí starať sa o svoje zdravie a ani nechcú sa starať o svoje zdravie- teda mnohi.
Nehovoriac o tom ako sa tu zneužíva-ale brutálne zneužíva sociálny systém . Každý deň sú tu príspevky ako vyjebať so štátom, ako dostávať čo najdlhšie materské.. podpory... sociálne príspevky... prídavky a neviem čo ešte.

autor
28. sep 2022

@pribinak no o Dovere som počula,že moc nechcu preplacat onkologicke liečby.

princeznaaa12345
28. sep 2022

Ty niesi kompletná 🤦‍♀️🤷‍♀️

stanulienkat
28. sep 2022

@princeznaaa12345 Prečo by nebola kompletná? Iba sa nad tým zamyslela. Ja by som tiež ubrala mnohým ľuďom všelijaké výhody a dávky- mamičkám detto.

princeznaaa12345
28. sep 2022

@stanulienkat ty si matka??

1lucinka123
28. sep 2022

Nie Nesúhlasila. Na mne už štát ušetril keďže mam dvojičky. Takže mam dve deti a dostala som len jednu materskú a jeden rodičak

stanulienkat
28. sep 2022

@princeznaaa12345 som matka ktorá nenatrča ruku, ktorá rozmýšľa, ktorá má partnera a otca svojho dieťaťa a ktorá nie je závislá na rôznych dávkach od štátu. Som matka, ktorej sa nelení pracovať a vychovávať svoje dieťa k správnym hodnotám. Som matka, ktorá nečaká, že štát mi bude živiť a vychovávať dieťa. A som matka ktorá nečaká, že bude s jedným dieťaťom 10 rokov doma na rôznych dávkach.

princeznaaa12345
28. sep 2022

@stanulienkat no ja sa na tebe strašne bavím 👍😂

liljana
28. sep 2022

Zase otec, ci matka si ten rodicak predplatili danami. Radsej nech ho maju, ako keby ho rozkradli smeraci, alebo matovic ho minul na loteriu. Akurat treba zakonom zakazat vyplakavanie nad tym, aky je nizky a ze je "iba" na tri roky. :D

stanulienkat
28. sep 2022

@princeznaaa12345 aj ja na tebe👍👍🖕🖕🤣🤣😁😁😁

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2022

@princeznaaa12345 preco sa na nej bavis? Teraz to myslim vazne, fakt by ma to zaujimalo.

princeznaaa12345
28. sep 2022

@dskjhfdlkdjhl lebo je to trúba

adik64
28. sep 2022

Suhlasila by som za podmienky, ze by sa skratili socialne davky ludom, ktori nikdy nepracovali a nicim neprispeli do socialneho systemu, na podporu liecby ludi, ktori pracovali a riadne si platili dane a odvody.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tessa2299
28. sep 2022

Podla mna tuto temu zalozil Igor... 🖕

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
btus
28. sep 2022

nie nesúhlasila. Som rada, že som so svojím dieťaťom mohla byť TRI roky doma a užila som si ho. Naplno. A skrátiť podporu? Tiež nie, nie každý žije vo veľkom meste kde si vie nájsť prácu. Je veľa rodín, ktoré žijú aj rok z podpory, pretože v ich regióne sa práca sa hľadá ťažko. Nemám na mysli spoluobčanov, ale normálnych, slušných ľudí. Napr. okres RS, RV, východné Slovensko.

mikadooo
28. sep 2022

Načo nejaké odborné analýzy, prípadne diskusia s ľuďmi, ktorí sa tomu rozumejú? My, diskutéri modrého koňa vieme lepšie, tu si odsúhlasime a šup s tým do parlamentu. Vlastne -presne ako tam. Treba v parlamentom bufete s kamošmi dohodnúť, za čo majú hlasovať a čo za to a vyriešené 😁. Nechceš ísť kandidovať náhodou?

0silvia0
28. sep 2022

Tak ja neviem, priemerna dlzka pracovneho zivota je cca 40 rokov. Za tie roky clovek splati tolko dani, tolko prispevkov do zdravotnej poistovne, ze tie 3 roky plateneho rodicaku je zanedbatelych...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
28. sep 2022

a boli by pri tom riesene detske jasle? lebo dat dieta do jasli, zaplatit za ne 400e a potom ist do slabo platenej prace... su profesie, kde su podpriemerne zarobky, niekto musi robit kucharku, upratovacku, predavacku