Aké pokroky robia vaši 15 mesační chlapci?

daka3
29. jan 2012

Ahojte, chcem sa Vas opytat na to, ake pokroky robili vase muzske ratolesti ked mali zhurba tych 15. mesiacov. Moj syncek je bud lenivy alebo to ani nenapisem co... .
Trapi ma, ze nechce robit tap tap, ani pa pa neukaze a nic mi na poziadanie nepoda. Povie iba tata a to len tak ked ho to napadne. Lekarka mi tvrdi, ze mu mam dat cas ale deti vsetkych mojich kamosiek uz robia neskutocne veci. Pocuje super, rad sa nahana a rehoce. Akurat ma totalne nepocuva a robi si svoje.
Tesim sa na vase odpovede
Dakujem

dari
29. jan 2012

podla mna to nesuvisi ci je chlapec, dievca...kazde dieta aj dospely je iny. lekarka ma pravdu, zbytocne sa netrap a neporovnavaj s ostatnymi detmi. aspon u mna to platilo, ked som chcela maleho nieco naucit, co ine deti "uz" vedeli, aj tak som u neho vyrobila a vlastne aj u mna stres....po case ked chcel, tak to zacal robit sam.

sarianna
29. jan 2012

moj ma 20 mesiacov a tiez mam pocit, ze je "lenivy" 🙂 Je velmi tvrdohlavy, rozprava iba ked sa jemu chce, ( hovori svojou mongolcinou ), pozna zvieratka v knizke, ale ukazuje, len ked sa mu chce... Je velmi zivy, stale beha-lieta a tazko ho udrzat nejakou aktivitiou. Casto neposlucha. ( zaujimave je vsak, ze babku dokaze posluchat na slovo, miluje ju.... ) Avsak zlepsuje sa to. Takze mu daj skutocne cas....... 🙂

zuzanockamt
29. jan 2012

@daka3 ja by som tomu dala cas ... kasli na to, ake zazracne deti maju tvoje kamosky v okoli ... moj syn ma 16 mesiacov a napr. chodit zacal az ked mal presne 15 mesiacov ... a to uz jeho rovesnici davno behali

avanti
29. jan 2012

Vobec sa tym netrap, daj mu cas. Nema zmysel porovnavat deti v okoli, iba keby mal uz viac rokov a stale by neovladal niektore uplne zakladne zrucnosti. V knihach pisu, ze dieta skratka trenuje a cibri nejaky iny druh aktivity, zrucnosti, nez by sme my dospeli prave od neho chceli v tom ktorom stadiu vyvoja a nemusi to byt ani vidno.
A ze si robi svoje? No, ano vsak uz jeho maly rozumcek trosku pochopil, ze ty a on ste dve ine bytosti a niektore cinnosti uz vie zvladnut sam aj bez tvojej pomoci, hoci nie su prave v nasich ociach "bohumile" 😀 .

daka3
autor
29. jan 2012

Chodenie ma ani tak netrapi ako to, ze nespolupracuje. Ked ma nieco v ruke a pytam to od neho - Daj mi , Daj maminke} tak mi to nepoda. Ani ked pytam od neho : Kde je lopta... Kde je psicek... Tak ma ma doslova v pazi.

lypka
29. jan 2012

nič si z toho nerob ja ked malej poviem ukáž papa ked odchádzme tak neukáže ale v chodbe už kýva ostošesť 🙂 a ked jej kážem ťapkať alebo hocičo iné tak nebude, ale ked sa nu nik nepozerá tak si ťapká kýva, robí mamička varila kašičku 🙂 deti sú také malé šidla nič s tým nenarobíš 😉

anjelicek26
29. jan 2012

Nas neukazuje, keca mizerne malo, je kludny, tichy... ale stastne, mile, pritulne dieta, ze by mi to vadilo ma ani nenapadlo... za to je uz dva tyzdne komplet bez plienociek a to aj v noci... hrda som na neho... dieta treba prijat take ako je, podporovat ho ako sa len da a ono sa chyti.. hlavne neporovnavat... pretoze dieta neprinutis...ide svojim tempom... v troch rokoch rozdiely nikto nepozna... tak kam sa hnat? Nutit? Len sa zatnu.

limatka
29. jan 2012

anjelicek26 ma pravdu aj môj syn je trošlu lenivy ,ale je krasny,kludny ,poslušny a každy den pride ku mne obyjme ma a povie milujem ta,alebo lubim ta strašne ho vtedy obymam a je my jedno čo mu ide alebo nejde ja ho neporovnavam on všetko dobehne a o 10 rokov sa na tom budeme smiat,že to alebo ono mu nešlo

karmelka77
29. jan 2012

V 15 tich mesiacoch sme na tom boli podobne, tiez ma to trapilo hlavne ked som videla ine deti v jeho veku...a predstav si potom prisiel zlom a sam od seba zacal robit urcite veci, vsetko som mu raz ukazala a zacal opakovat, vsetky tieto somarinky tap tap tapusky, alebo aky budes velky atd...zopakoval na prvy krat...aj pocuvat zacal casom tiez ...tata bolo aj u nas na dennom poriadku a mama ani omylom, to zacal pred tyzdnom konecne pouzivat a cielene na mna zakrici mama tak pekne zretelne🙂) vsetko chce cas, cim viac to budes chciet ty tym menej to bude robit on...raz mi niekto povedal ze na vsetko musi dozriet bunka v mozocku🙂)) dovtedy mozes skusat co chces ale nepodari sa ti to...a je to pravda🙂) my este nerozpravame narozdiel od rovesnikov ktory niektori hovoria uz vo vetach - a myslis ze ma to trapi?? Vobec nie, lebo viem ze ked zacne uz ho nezastavim a este ma niekam posle podla toho ako sledujem jeho povahu🙂)) netrap sa, nepocuvaj, necitaj🙂)) na vsetko dozrie vcas

lucikan
30. jan 2012

@daka3 hm, a naco vsetky tieto ocakavania? tap tap tapusky, papa a este "aky budes velky", ze ano, nesmieme zabudnut... 🙂
Mne to pride trochu fakt smiesne, je to ako povinny folklor nasich deti, Su to fakt somariny, ktore by som vobec neriesila. Ta snaha, aby deti tieto veci nasilu robili z nich robi cvicene opice. Bud tie veci nech su sucastou denneho zivota a potom ich deti budu pouzivat (zacnu opakovat, ked uznaju za vhodne), alebo to vobec nema vyznam silit.
Schvalne, namiesto stazovania sa, co syncek este nerobi, napis aspon desat veci, ktore robi. Mozno si uvedomis, ze aj on robi "neskutocne veci". 🙂 Nie z tejto kategorie "povinneho folkloru", ale jeho svojske aktivity, ktorymi je vynimocny.