Tehotenstvo a bazálna teplota

11. aug 2023

Ahoj. S meraním bazálnej teploty mám úplne minimálne skúsenosti a ešte sa len učím ako to všetko funguje. Viem nejako podľa BT zistiť prípadné tehotenstvo? S partnerom sa snažíme o bábätko a snažím sa telu chápať aj pomocou bazálnej teploty, ale ešte v tom nie som žiadny profík. Budem veľmi vďačná za vaše osobné skúsenosti a rady ako si to odsledovať - ak je to teda možné. Ďakujem pekne.

nevenka
11. aug 2023

Mozne je len odsledovat, ako sa Ti sprava bazalna teplota pocas cyklu, aku mas v prvej faze, aku v druhej a ako dlho trva lutealna faza. Posledny den nizkej teploty je den ovulacie a potom nasleduju vyssie teploty a cca to trva 12-14 dni, potom nastava pokles, ked pride menzes. A ked nekleane teplota a mas viac ako 17 dni zvysenu teplotu, tak to moze znamenat tehotenstvo. Vopred pred teho t4stom to vlastne nezistis. V skratke. A potom sa mozu stat ozne odchylky, ale to tu nebudem rozoberat, lebo nase posledne dieta je vynimka z tohto pravidla.

clori
11. aug 2023

ahoj, podľa pravidiel merania bazálky sa hovorí, že tehotenstvo je vysoko pravdepodobné, ak sa poovulačná teplota drží aspoň 18 dní a zároveň nepríde menštruácia. ale to už radšej použi tehotenský test. nespoliehaj sa na bazálku.

anavixy
11. aug 2023

Tak, že ti teplota neklesne, ale zostava zvysena. Ale pozor, bazalnu teplotu moze ovplyvnit mnozstvo veci, musis ju merat vzdy v rovnakom case a za rovnakých okolnosti, ale to najdes v kazdom clanku o nej. Je to velmi nepresna metoda a vyzaduje hlavne dlhy cas a dodrziavanie pravidiel, kym spoznas svoje telo tak, aby si sa tym mohla riadit.

kotiska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre