Počatie a teratozoospermie

aviska
6. okt 2019

Ahojte, keďže som natrafila len na stare témy chcela by som vediet, ake mate svoje príbehy pri diagnóze teratozoospermia.Mojmu MM vyšlo 97% patologických zlých. Mam za sebou MA a uz ďalšieho pol roka sa nedarí. Mali ste podobnú diagnózu u Vašeho partnera? Počali ste prirodzene alebo iba umelým?

ludinka
6. okt 2019

@aviska Ahoj, môže sa podariť aj prirodzene, ale priprav sa nato že to môže dlho trvať....my máme prvé po ivf(snažili sme sa pred tým prirodzene 5 rokov) druhé sa nám podarilo po roku snahy prirodzene. 🤗 Neviem aký máš vek a koľko času..

papaya308
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikusiak9
6. okt 2019

Mali a povedali ze 95perc.populacie nema nad 4percenta. My sme mali jedno. Treba dat skontrolovat aj vytery na ureazplazmy a podobne veci co bezne nerobia

barus26
6. okt 2019

@aviska 3% morfologicky dobrých je ešte super výsledok. Keď má niekto 4% považuje sa to za dobrý výsledok. Dnes má každý druhý chlap len 1% dobrý a majú deti. Pokial sú iné hodnoty dobre tak sa môže podariť v pohode pridodzene

aviska
autor
7. okt 2019

@ludinka
@nikusiak9
mam 34 praveze toho cosu vela nieje, urealplazmu som mala po potrate (tiez sme sa snazili dlhsie) mi na hystologii nasli nejaky zapal tam mi robili testy, toto sme preliecili a kontrolne testy boli uz v poriadku (aj ja aj manzel) to bolo pred tymi 6 mesiaci.
S manzelom sme si povedali ze este dame tomu 3 mesice a pojteme v januari mozno na konzultaciu ohladne umeleho. Ale viete, ze asi kazda by radsej chcela prirodzene, je to iny pocit ale zas mam strach je prave kvoli tej zlej morfologii to zas skonci potratom. Ale ked to inak nepojde budeme asi riesit aj takto. :(

lenteraz111
7. okt 2019

My sme mali len 0,5 percenta dobrých. Takže veeela bieda. Prirodzene sa to nikdy nepodarilo, pri ivf 4 krát potrat, napokon sme zvolili metódu icsi, caz potom do dopadlo dobre. Držím palce.

aviska
autor
7. okt 2019

@lenteraz111 Dakujem

eliska13
7. okt 2019

@aviska Nečakaj na zázrak vek Ta tlačí hoci Ti tu 90%zien napíše, že otehotneli ty to nemusíš byt

aviska
autor
7. okt 2019

@eliska13 to urcite ze sa nespoliehamt s mm sme si povedali ze 3 mesiace tomu dame a novy rok pojdeme na konzulataciu a budeme to uz riesit takymto sposobom.

asia83
7. okt 2019

@aviska Píšete, kvôli zlej morfológii to zas skončí potratom. Chybná spermia nikdy nemôže oplodniť vajíčko. Mi povedala gynekologička. Čiže problém bude vo vás po oplodnení.

aviska
autor
7. okt 2019

@asia83 takze nemohlo sa stat ze to bolo kvoli tomu? Lebo mne po potrate zistitli, ked vzorky poslali na hystologiu ze tam bol zapal, na zakladae toho mi gynekologicka urobila testy na ureaplazmu a bola pozitivna, iba toto som mala pozitivne. Bola som na krvnych testoch a tam mam vsetko v poriadku tak my vychadza ze uz len toto bol problem, ked za tym nemoze byt zla spermia.

asia83
7. okt 2019

@aviska Áno. Zápal môže prerušiť vývin zárodku. Medzi mojimi dvoma deťmi som mala jedno tehotenstvo, skončilo spontánnym potratom, ešte ani srdce nebilo, iba prázdny vak, nič v ňom. No na začiatku tehotenstva som mala zápal nervu. Neliečila som to, lebo sme sa snažili o dieťa a keď by som bola tehotná, nechcela som brať lieky. Ja to pripisujem tomu. Neviem. Neriešte, ďalšie tehotenstvo už môže dopadnúť dobre.

aviska
autor
7. okt 2019

@asia83 no tak snad ano. Dakujem za info ze morfo v tom nema prsty

rata
7. okt 2019

@aviska Môj muž má túto diagnózu, 1.spermiogram len 0,7% morfolog.dobrých spermií, po 3 mesačnej vitamínovej kúre mal 1,5%. To bolo v auguste 2018, v novembri som prirodzene otehotnela s dvojičkami.

aviska
autor
7. okt 2019

@rata prosim ta ake vitaminy mal ak mi budes mozes poradiť?

rata
7. okt 2019

@aviska Odfotila som ti ich 😉

juliet86
7. okt 2019

moj manzel ma este horsie percenta.. pod 1. bral bilion doplnkov ak tie z horneho obrazku ;) a este aj liek tamoxifen od androloga. nechraneny sex sme mali cez dva roky. nic z toho. ja som umele dlllho odkladala a teraz spatne by som si z toho nerobila takeho strasiaka a sla do toho podstatne skor a uz by som mozno bola mamina. ono aj to ivf trva dlho s tym treba ratat! niekomu to vyjde hned a niekomu po roku roku a pol dvoch a viacerych kolieckach. ale bola som presne ako ty

aviska
autor
7. okt 2019

@rata dakujem, nieco z toho uz som mu kupila ostatok dokupim

katka435
8. okt 2019

@aviska Môj mal najprv 97% patologických, po vitaminoch 94% a vtedy sa aj podarilo. Celé to trvalo cca pol roka, po 2,5 roku snaženia. Určite rieš spermiogram, verím, že potom sa podarí.

aviska
autor
8. okt 2019

@katka435 uz som mu nastolila vitaminovu kúru tak dufam ze by aspon trochu pomohlo.

babyttcirl
6. nov 2019

@aviska my mame to iste. Vsetky parametre su dobre okrem morfy- ta je 3.7 % . Pred rokom mal 6% takze sa to meni.. ja za sebou 4 biochemicke minuly rok..tento rok nic. Ideme na umele v januari / Februari do Brna. Inak morfa sa da vylepsit 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre