Ovulačné testy a bazálna teplota

nita12
13. okt 2023

Ahojte,
Vedeli by ste mi poradit, ci podla vas prebehla ovulacia?

Ako mam nakombinovat ovulacne testy s meranim bazalnej teploty? Citala som si o tom informacie, ale mam v tom stale trosku gulas.

Mne to podla tohto vychadza, ze ovulacia mohla byt cca 11. alebo 12.10. (Inak 11.10. je 14. den cyklu), ale kedze mam PCOS, tak cykly nemavam pravidelne a 28-dnove.

pet888
13. okt 2023

@nita12 bazalnu teplotu si musis merat cca 6 dni pred predpokladanou ovulaciou,aby si si to vedela overit.Stiahni si appku na meranie bazalnej teploty,je ich kopec na nete.Potom ti to appka aj vyznaci.Mne vsak ani tie ovu testy nepridu pozitivne.

skatloka
14. okt 2023

ahoj, ja si tiez myslim, ze ovulka len pride, testy uz silneju, kedtak si skus robit 2 krat za den, ked uz bude silny… a teploty su teraz bezpredmetne, kedze si zacala merat neskoro, ale mozno to este nejako velmi vyrazne skoci

majulka098
16. okt 2023

@nita12 BT sa meria stále v rovnaký čas každý deň od skončenia ms po ďalšiu ms, aby to malo nejakú výpovednú hodnotu... Podľa 3 meraní nezistiš, či prebehla ovu, hlavne keď máš pco ... Stiahnuť apku ako je napr. Ferility friend (pre mňa adi najviac vyhovujúca, alebo premom, tam sa dajú fotiť aj testy, kde to vyhodnotí aj a je lepšie ich porovnávať nafotené ako x dní zaschnuté, farbivo potom nie je už výrazné) ... Testy nevyzerajú byť pozitívne, ale na 100% sa spoliehať na testy nedá, niekto nedokáže s testom, ktorý urobí raz za deň, zachytiť vrchol prípadne nemá takú hladinu lh hormónu v tele... Ovu testy sa ale nerobia z ranného moču, ja som čítala všade, že až poobede, 13-22 h, robila som ich stále po práci medzi 15-17tou, raz denne a vrchol som zachytila stále ... Špinenie v cykle môže byť ovu, ale môže byť aj iný problém ... Otázka je, či sa aj nejak to pco rieši

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre