Ovulačné testy

pipi89
13. mar 2024

Ahojte dievčatá, tento mesiac som začala testovať ovulačnými testami, keďže sa od Decembra snažíme o babatko a chcela by som viac spoznať svoj cyklus.
Cyklus mávam 28-29 dňový. Bola som doteraz v tom, že ovulku mávam cca 14-15 deň, mavala som tieto dni mierne bolesti a aj podľa výtoku.
Z tých testov som akurát ešte viac zmätená.
Podľa testu na 14 DC som myslela že tak do dvoch dní bude test pozitívny, ale hodnoty klesali. Tak som myslela že som ovu nezachytila.
19DC ma pobolievalo podbruško tak som skusila znova test a vyzerá, že je pozitívny. Je ale normálne že aj 20DC sú stále čiarky takéto silné? Zoslabnú alebo zmiznú až keď už je po ovu? Alebo je to preto že ovulácia ešte neprebehla?
Ďakujem vám za vaše rady a skúsenosti ☺️

medda_beda
13. mar 2024

2 dni býva test pozitívny.
Áno 19 bol pozitívny.

nevenka
13. mar 2024

Ovulacny test Ti nepovie, ci ovu aj prebehla alebo nie, najlepsie merat este BT. Mne podla nej ovu prebehne o cca 48 hodin od pozitivneho testu. Ak mas 28, 29 dnovy cyklus, mas kratku lutealnu fazu.

majulka098
14. mar 2024

@nevenka je možné, že má krátku luteálnu fázu, ale aj to, že práve tento cyklus bude mať dlhší, lebo má posunutú ovuláciu, to sa zistí, až vtedy, kedy príde ms 🙂 ... Ale určite sa pripájam k tomu, že je lepšie merať BT ešte k tomu, ja som mala ovuláciu stále v deň pozitívneho testu, aj na základe bolesti a aj BT, takže u mňa prebiehala ovu do 12h od pozitívneho testu

nevenka
14. mar 2024

@majulka098 ano, urcite

pipi89
autor
14. mar 2024

Čítala som o tej krátkej luteálnej fáze, určite si to odsledujem. Ak sa teraz nezadarilo tak od 1. dňa nového cyklu začnem merať aj tu bazálnu teplotu. Ak by bola aj teraz ta luteálna fáza 10 dni je aj tak šanca že by sa zadarilo či nie?

majulka098
15. mar 2024

@pipi89 možné to je, ale je lepšie mať aspoň 12 dní, aby sa malo čas dostatočne uhniezdiť vajíčko

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre